Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Následky jsou fatální, ale jiskra naděje nezhasíná, promluvila partnerka MMA zápasníka Bazsa

    Štefan Bazso bojuje o život. | foto: Koláž Expresu

    Říká se, že láska hory přenáší. V případě slovenského MMA bojovníka Štefana Bazsa (34) a jeho milované partnerky Míši to platí dvojnásob. Sportovec tělem i duší, který kvůli krevní sraženině nedávno přišel o obě nohy i část lebky a stále bojuje o život, má ve své lásce neuvěřitelnou oporu. Mladá žena je u Štefana neustále v nemocnici, pořád mu do ucha šeptá, jak moc ho miluje, a dodává mu vůli bojovat. Kromě toho také veřejně před svým životním partnerem smekla a ocenila, jaký to je nezdolný bojovník. Slovenský zápasník, který je už přes dva měsíce v nemocnici, měl bojové sporty spíše jako koníček, nyní ho ale podporují tisíce fanoušků!

    Českou i slovenskou veřejnost šokoval drsný příběh MMA zápasníka Štefana Bazsa, který nyní svádí svou nejtěžší bitvu, boj o holý život!

    Svalnatý a potetovaný hromotluk, který se kromě bojových sportů věnoval také fitness či házené, skončil v květnu na ARO kvůli blíže nespecifikovanému zranění s mechanickým poškozením krční tepny. Jeho mozek nebyl prokrven a okysličen neuvěřitelných deset hodin a přerušením krevního oběhu došlo u Štefana k ischemii mozku.

    „Kvůli zvyšujícímu se tlaku v lebce a masivnímu otoku mozku mu museli lékaři odstranit část lebky. Následky byly fatální... Celá levá hemisféra odumřela. Jeho pravá ruka a noha zůstaly nehybné,“ popsala pro web Ludialudom.sk Štefanova milující partnerka Michaela.

    „Štefanovi se v aortě vytvořila krevní sraženina, kterou bylo nutné rozpustit a aortu zpevnit. Bohužel i přes práci lékařů se sraženina začala uvolňovat a ucpala mu cévy v nohou. Aby Štefanovi zachránili život, přistoupili k první amputaci obou nohou pod kolenem,“ uvedla dále Michaela, která pro svého miláčka založila sbírku a prosí veřejnost o pomoc.

    Štefan Bazso bojuje o život.

    Tím ale problémy neskončily. Ucpání cév bylo tak masivní, že lékaři museli přistoupit k druhé amputaci, tentokrát v půli stehen.

    „Jestli je na světě někdo, kdo to zvládne, je to právě on. Boj stále není vyhraný, má problémy s hojením ran a proleženinami,“ tvrdí Štefanova partnerka, která je se svým miláčkem neustále v nemocnici a dodává mu sílu bojovat.

    Štefan Bazso bojuje o život.

    Naše jiskra nezhasíná, spolu jsme nezastavitelní, píše statečná partnerka Míša

    Zatímco slovenský ranař stále bojuje o život, jeho životní láska na svém instagramovém profilu popisuje, jak probíhají nejtěžší týdny jejího života.

    „Už jsou to neuvěřitelné dva měsíce, co každý den bojujeme a nevzdáváme se. Čeká nás ale dlouhá a finančně náročná cesta do vysněného cíle. Spolu jsme nejsilnější,“ píše na svém profilu sympatická žena, která pro Štefana dělá první poslední.

    „Láska hory přenáší. V našem případě doslova. Každý den se hýbou celá pohoří a jen kvůli nám, jen kvůli naší lásce. Nic nás nezastaví, nepolevíme, nikdy nedovolíme nikomu, aby nám vzal ten magický svět, který jsme si spolu vytvořili. To, co mezi námi vzniklo. Ta jiskra, která nezhasíná. Postavte nám do cesty jakoukoliv překážku, my přejdeme přímo přes ni. Nemáme strach, protože máme jeden druhého. Spolu jsme nezastavitelní, spolu dokážeme i nemožné,“ pokračuje Míša.

    „Každý den mě přesvědčuješ, že jsi ten nejlepší muž pod sluncem, který má v sobě neuvěřitelnou sílu, bojovnost a obrovskou chuť žít. Ani na chvíli si nepolevil. Jsem na tebe nesmírně hrdá. Ty víš, že jsem o tobě nikdy nepochybovala,“ dodala statečná partnerka, díky které se Štefanův drsný příběh dostal mezi lidi.

    Za zmínku stojí jistě i obří vlna solidarity, která se zvedla poté, co se objevily fotky bojovníka Štefana na internetu. Bazso se sice bojovým sportům věnoval spíše rekreačně a o profesionálním debutu v MMA snil. I tak má ale na Instagramu přes třicet tisíc sledujících.

    Štefan se svou partnerkou Míšou

    Mnozí z nich mu nyní do nemocnice posílají slova plná podpory. Úctyhodným tempem se také plní transparentní účet, který zřídila partnerka Míša a kam samozřejmě můžete přispět i vy.

    V současné době je na účtu přes 32 tisíc eur, cílová částka je stanovena na 50 tisíc eur, v přepočtu 1 196 250 korun. „Všechny finance budou použité na úhradu léčby, rehabilitace či potřebné vybavení do domácnosti,“ vzkazuje Štefanova partnerka.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:17 sobota 18. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      34
    • Super
      18
    • Cože
      16
    • Trapas
      16
    • Sladký
      14
    • Haha
      13