Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Ajťák, jemuž nikdo nevěřil! Příběh slovenského bijce MMA, který chce Vémolovi vzít titul

    Pavol Langer | foto: Instagram/Facebook

    Populární český zápasník MMA Karlos Vémola (37) nedávno prohlásil, že letošní rok bude jeho poslední. Předtím než oficiálně ukončí kariéru, chce stihnout ještě minimálně dva velké zápasy. Kromě odvety s Attilou Véghem (37) ho čeká také obhajoba pásu pro krále polotěžké divize s novým prozatímním šampionem Pavolem Langerem (30). Slovenský hromotluk z Košic, který se donedávna živil jako IT specialista, o sobě stále tvrdí, že ani není profesionál. I tak se ale z podceňovaného ranaře stal velmi rychle postrachem Oktagonu a vysloužil si i respekt od samotného Terminátora! Má Langer šanci Vémolu porazit a vzít mu tak titul?

    „Nic není nemožné,“ napsal na Instagramu spolumajitel organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný, který tak narážel na nedávný turnaj Oktagon 44 v německém Oberhausenu, zejména pak na dojemný příběh Pavola Langera.

    Podceňovaný Slovák, který si už za svou kariéru zvykl na úlohu věčného outsidera, na zmiňovaném galavečeru na body porazil německého tvrďáka Poppecka a vysloužil si tak pás pro prozatímního šampiona polotěžké váhy. Obr z Košic přitom téměř celý zápas bojoval s poraněnou nohou, již mu jeho soupeř rozkopal tvrdými low kicky.

    „Předčilo to mé sny. Oktagon je jedna z největších organizací v Evropě. Být držitelem pásu je pro mě obrovskou ctí, bez ohledu na to, že je prozatímní,“ radoval se po těžkém zápase Langer.

    „Ani nejsem profesionál. Trénuji s chlapy, jako jsem já, kteří to dělají z lásky ke sportu,“ dodal věčně dobře naladěný bijec MMA.

    Pavol Langer se svými trenéry

    Sympatický ranař fanoušky bojových sportů šokoval už loni v listopadu. Tehdy se Langer na turnaji Oktagon 39 střetl s favorizovaným Brazilcem Xavierem, který do té doby kosil jednoho soupeře za druhým a byl dlouho považován za postrach divize a hlavně dalšího titulového vyzyvatele.

    „Totálně zbytečný zápas, Langer nemá šanci,“ psali v komentářích lidé, kteří měli pocit, že Langer zažije bolestivou porážku.

    Opak byl ale pravdou. Houževnatý Slovák ale ukázal obrovské srdce a soupeře udolal na body. Vítězství ho ihned katapultovalo mezi první stovku nejlepších světových zápasníků v dané váhové kategorii a začala se psát nevídaná pohádka.

    Pavol Langer v zápase s Xavierem

    Ajťák, kterému nikdo nevěřil. Teď má z Langera respekt i Vémola!

    Příběh Pavola Langera by mohl klidně sloužit jako námět na filmový doják. Ještě nedávno se urostlý bojovník živil jako IT specialista a nikdo by do něj jistě neřekl, že se stane reálnou hrozbou pro Karlose Vémolu. Sám Terminátor o Langerovi nyní mluví jen v superlativech a je cítit, že z něj má pořádný respekt.

    „Budu se na něj muset připravit, nebude to jednoduchý soupeř. Jsem rád, že vyhrál právě on a bude to velké česko-slovenské utkání,“ řekl nedávno Vémola, který na Langerovi ocenil hlavně jeho nezdolnou povahu.

    „Bylo před ním hodně lidí, kteří velkými řečmi ten zápas dostali, ale v žádném případě si ho nezasloužili, a podle toho taky dopadli. Ale on se k němu propracoval sérií výher. Porazil několik skvělých soupeřů. Například Xaviera, který teď na turnaji vyhrál. Takže si myslím, že titulová výzva je naprosto oprávněná,“ dodal obávaný Terminátor.

    Od Vémoly se pochopitelně očekává, že daleko komplexnějšího Langera bude chtít co nejdříve strhnout k zemi. Na to je ale mohutný Slovák prý už teď připravený.

    Pavol Langer

    Na tiskovce po turnaji v Oberhausenu se Langer nechal slyšet, že trénuje s lepšími wrestlery, než je Vémola. Právě tato sebevědomá hláška hodně zaujala spolumajitele Oktagonu Ondřeje Novotného, který se už zápasu Langer vs. Vémola nemůže dočkat.

    „Těším se na souboj dvou, kteří by nemohli být rozdílnější. Jsem na to maximálně zvědavý. Střet dvou světů, dvou zemí, dvou šampionů o jeden titul a trůn,“ pochvaluje si atraktivitu zápasu Novotný.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 úterý 24. října 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      29
    • Super
      8
    • Haha
      6
    • Cože
      6
    • Tvl
      5
    • Sladký
      4