Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Oktagon ve Frankfurtu: Tvrdá ukončení a zranění německé hvězdy! Kozma v bitvě o miliony končí

    Oktagon 46 | foto: Oktagon MMA

    Byl jediným českým bojovníkem, který ještě mohl pomýšlet na hlavní výhru v podobě sedmi milionů korun v lukrativním projektu Tipsport Gamechanger. Na sobotním turnaji Oktagon 46 v německém Frankfurtu ale oblíbený zápasník David Kozma padl. Už v prvním kole ho „umlátil“ srbský ranař Bojan Veličkovič, který se tak ve finále pyramidy setká s řeckým bojovníkem Andreasem Michailidisem, který na turnaji po 34 sekundách boje knokautoval uznávaného zápasníka Louise Glismanna. Na galavečeru bylo vidění také několik dalších velkých momentů. Například zrození nové šampionky, bolestivé zranění německé hvězdy či návrat brazilského showmana!

    Když populární český MMA zápasník David Kozma v týdnu mluvil s redaktorem Expresu, tak avizoval, že si bude muset v zápase s Veličkovičem pohlídat hlavně Srbovy nevyzpytatelné kopy.

    „Člověk si říká, že je vidí, ale když ta kopačka přiletí, tak to pořádně zaskočí. Musím si na to dát pozor, mít neustále ruce nahoře a být ostražitý. Je to jeho největší zbraň. Bude to jiné, než náš první zápas. Bojan bude mít lepší přípravu, předtím to vzal týden dopředu,“ řekl v rozhovoru pro Expres.cz David Kozma, který se s Veličkovičem poprvé střetl v roce 2021 a tehdy vyhrál technickým knokautem ve čtvrtém kole.

    Sobotní odvetu ve Frankfurtu ovládl Veličkovič, který se na Růžového pantera dokonale připravil. Nejprve odmítl několik pokusů o strh, pak Kozmu seslal k zemi a po salvě tvrdých úderů rozhodčí ukončil zápas v prvním kole.

    Český bojovník se po zápase omluvil všem, co mu fandili a věřili. „Vůbec jsem se nedostal do zápasu. Mrzí mě to. Příště nastoupím silnější,“ řekl před vyprodanou Festhalle ve Frankfurtu Kozma.

    Bojan Veličkovič ukončuje Davida Kozmu tvrdými údery.

    Oktagon 46

    Veličkovič, který Kozmovi po zápase sympaticky nabídl možnost třetího zápasu v Srbsku, se ve finále projektu Tipsport Gamechanger střetne s řeckým bojovníkem Andreasem Michailidisem, který na turnaji ve Frankfurtu šokoval celou halu, když po 34 vteřinách boje knokautoval dánského zemaře Louise Glismanna.

    Michailidis knokautoval Glismanna v prvním kole.

    V Německu se také zrodila nová šampionka Oktagonu ve slámové váze. Atraktivní titulovou bitvu ovládla domácí Katharina Dalisda, která ukončila Australanku Jacintu Austinovou ve třetím kole pomocí techniky gilotina.

    Katharina Dalisda je novou šampionkou Oktagonu.

    Nejbouřlivější atmosféra v hale panovala, když do klece nastupoval německý hvězdný bijec Christian Jungwirth, kterého milují i čeští fanoušci.

    Vyhlášený tvrďák byl podle sázkových kanceláří velkým favoritem. Řek Ioannis Palaiologos ho ale tvrdými údery seslal k zemi a pak mu lámal ruku pomocí techniky kimura.

    Jungwirth, o němž se ví, že se dokáže dostat i z nejšílenějších pozic, páčení nechtěl odklepat. Opět šel přes bolest a pravděpodobně si nechal zlomit ruku. Po zápase se držel za loket a omlouval se fanouškům.

    Oktagon 46
    Oktagon 46

    Skvělý výkon v kleci předvedl také Brazilec Leandro „Apollo“ Silva, který má pověst velkého showmana, ale často kvůli svému trochu lajdáckému přístupu prohrává vyhrané zápasy.

    Tentokrát byl Apollo skvěle připravený. V zápase proti Němci Grabinskému dominoval ve všech kolech. Ve třetím kole svého soupeře uškrtil a slavil důležité vítězství.

    Oktagon 46

    Po zápase Apollo uvedl, že by rád opět bojoval o titul pro krále veltrové divize. Oblíbený Brazilec se navíc díky výhře stal jedním z náhradníků pro finále projektu Tipsport Gamechanger.

    Jedním z největších překvapení turnaje je jistě vítězství slovenského bijce Františka Fodora, který do zápasu s Vladem Šikičem nastupoval jako outsider. Skvěle připravený Fodor svému soupeři udělal tržnou ránu u oka a lékař nedovolil Chorvatovi pokračovat v boji.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:14 pondělí 15. ledna 2024. Anketa je uzavřena.

    • Super
      7
    • Trapas
      7
    • Sladký
      5
    • Haha
      3
    • Cože
      3
    • Tvl
      3