Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Chci být u porodu, své děti dám na bojové sporty! Kozma z Oktagonu před bitvou o miliony

    David Kozma se brzy stane dvojnásobným tatínkem. | foto: Instagram

    Pouhé dvě výhry dělí MMA zápasníka Davida Kozmu (31) od pohádkové odměny v podobě 7 milionů korun. V semifinále lukrativního projektu Oktagonu Tipsport Gamechanger ho čeká odveta se Srbem Bojanem Veličkovičem, kterého Růžový panter předloni porazil technickým knokautem ve čtvrtém kole. „Tentokrát to ale bude jiné,“ odhaduje Kozma, který v rozhovoru pro Expres.cz promluvil také o svém soukromí. Například nastínil, jak hodlá naložit s případnou výhrou a zdali bude u porodu svého druhého dítěte.

    V sobotu se organizace Oktagon vrací do německého Frankfurtu. Jedním z hlavních taháků turnaje s pořadovou číslovkou 46 bude bitva elitního českého MMA bijce Davida Kozmy s obávaným srbským ranařem Bojanem Veličkovičem.

    Vítěz duelu se stane finalistou lukrativního projektu Tipsport Gamechanger. David Kozma se před bitvou o miliony rozpovídal pro Expres.cz mimo jiné o své přípravě.

    „V sobotu jsem měl poslední lehčí sparingy. Už to jenom ladíme a soustředím se na váhu. S přípravou jsem spokojený. Neobešlo se to bez zranění, ale nejednalo se o nic, co by ohrozilo zápas,“ prozradil Kozma, který se připravoval také v Thajsku po boku Jiřího Procházky a dalších špičkových zápasníků.

    „Zrovna s Jirkou jsem nespároval. Byl jsem tam 14 dní. Kemp se mi líbil, ale bylo to za mě moc krátké. Příště bych jel minimálně na 3 týdny, protože tam trvá, než si člověk zvykne na časový posun a další věci. Například vedro v gymech je o dost horší, než v Česku během léta. Když člověk spáruje, tak se nemá z čeho nadechnout a rychleji odchází fýza. První týden byl fakt těžký, zvykal jsem si na teplý vzduch. Proto je lepší tam jet na delší dobu a zvyknout si,“ popisuje Kozma.

    David Kozma na tréninku v Thajsku

    V německém Frankfurtu Kozmu čeká „starý známý“ soupeř v podobě srbského ranaře Bojana Veličkoviče. S ním Kozma zápasil už v roce 2021 a tehdy vyhrál technickým knokautem ve čtvrtém kole.

    V zápase se ale český bijec dostal do velmi složité situace, kdy ho Veličkovič „nahulil“ high kickem. Kozma si je tedy vědom toho, že právě na tvrdé kopy si musí dát největší pozor.

    „Bojan má ty kopy hrozně nevyzpytatelné. Člověk si říká, že je vidí, ale když ta kopačka přiletí, tak to člověka pořádně zaskočí. Musím si na to dát pozor, mít neustále ruce nahoře a být ostražitý. Je to jeho největší zbraň,“ říká Kozma, který je toho názoru, že tentokrát půjde o úplně jiný zápas.

    „Bude to jiné. Bojan bude mít lepší přípravu. Předtím to vzal týden dopředu, měl dohodnutý zápas s Kertészem a ten se zranil. Já se zase připravoval na Buchingera, který se také zranil, tak nás dali spolu týden před zápasem. Příprava bude tentokrát z obou stran více soustředěná na toho druhého. Pro něho je výhoda, že to bude kratší. Já mám raději zápasy na pět kol, ale už jsem si na tříkolové zvykl, takže to bude dobrý,“ dodává s úsměvem David Kozma.

    David Kozma s parťákem Matoušem Kohoutem

    Bývalý šampion Oktagonu se netají tím, že pokud porazí Veličkoviče, tak by rád ve finále projektu Tipsport Gamechanger vyzval Louise Glismanna. Dánský zemař ve Frankfurtu změří síly s Řekem Michailidisem.

    „Glismann je mi sympatičtější a srdcem to přeji jemu. Působí jako sympaťák a hodný kluk. Na té zemi je brutální a musel bych to s ním držet v postoji. Na zemi bych na něj asi nestačil a musel bych se přizpůsobit,“ avizuje Kozma.

    David Kozma s přítelkyní čekají druhého potomka.

    Nechci, aby mé děti byly tlusté. Dám je na bojové sporty

    Když přišla řeč na pohádkovou odměnu pro vítěze celého projektu ve výši 7 milionů korun, Kozma ukázal, že má jiné myšlení, než mnozí jeho kolegové. Někteří zápasníci Oktagonu utrácejí peníze za drahá auta, divokou zvěř či drahé oblečení. Růžový panter má ale jiné plány.

    „Ještě to nemám úplně promyšlené, co bych s tím udělal, ale určitě bych to někam investoval. Rozhodně bych peníze neutratil za oblečení nebo za auta,“ říká přesvědčivě Kozma, který s krásnou partnerkou Sarah čeká druhé dítě a porod se kvapem blíží.

    „Bude to další holčička, malá zápasnice. Těším se hodně. Už je to blízko. Sára je hodně unavená, má velké břicho a je oteklá (smích). Pro nás oba je to hodně těžké, já mám zase těžkou přípravu. Doufám, že stihnu být u porodu, máme termín 14. října, ale říkali nám, že to asi přijde dřív. Může to být každou chvíli, klidně když budu zápasit v Německu, ale doufám, že to tak nebude a budu moct u porodu být,“ doufá Kozma.

    Slova o „malé zápasnici“ nemyslel David jako vtip. Své dvě dcery totiž hodlá vést k bojovým sportům.

    „Chtěl bych je dát na bojový sport, třeba na judo. Ať jsou schopné udělat kotoul, umí a padat a ať nejsou tlusté a nesedí jen u počítače. Bojové sporty jsou o komplexním pohybu. Když u toho zůstanou, to už nechám na nich. Pro začátek je ale na judo určitě dám,“ prozradil Expresu David Kozma.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 8:59 sobota 13. ledna 2024. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      29
    • Cože
      9
    • Super
      4
    • Haha
      4
    • Sladký
      3
    • Tvl
      3