Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Koho se bojí kanonýr Michael Frolík? Postaví se proti němu osudový brankář!

    České hokejisty čeká ve čtvrtek večer čtvrtfinále s Němci. Výběr kouče Miloše Říhy na světovém šampionátu svými góly táhne Michael Frolík (31), který je se sedmi zásahy jedním z nejlepších střelců turnaje. Klíčový útočník se pokusí svou sbírku vstřelených branek ještě rozšířit, tentokrát proti němu bude ale stát brankář, na něhož má Frolík špatné vzpomínky.

    Jednou z největších hvězd Němců na tomto turnaji je bezpochyby jejich brankář Philipp Grubauer, který čape v NHL za Colorado Avalanche.

    Grubauerovi čelil Michael Frolík nedávno na začátku vyřazovacích bitev v NHL. Jeho Calgary tehdy neuspělo a i zásluhou Grubauera se nakonec radovalo Colorado.

    „Vypadá to, že jde pro mě o osudového letošního soupeře. Je to výborný gólman a potvrzoval to celou sezonu i v play-off. Není náhoda, že odsunul Varlamova. Uvidíme, jestli na něj najdeme nějaký recept,“ řekl Frolík novinářům před důležitým zápasem.

    Michael Frolík nás na turnaji svými góly táhne. Dotáhne nás až k vytoužené medaili?

    Podle Frolíka ale jeho Calgary přes Colorado neprošlo jen kvůli skvělému německému brankářovi. Šlo o výkon celého týmu.

    „Colorado hrálo líp než my, dost nás v těch zápasech přestříleli a nebylo to tak, že by Grubauer přímo kradl zápasy. Ale chytal výborně, to ano. Byli však lepší a porazili nás,“ dodal Frolík, který by rád Grubauera překonal a pomohl reprezentaci k postupu do semifinále.

    Philipp Grubauer je jednou z největších hvězd německého týmu.

    Frolíkovi i dalším útočníkům v případě taktiky na Grubauera pomáhá také trenér brankářů Zdeněk Orct. „Také Pavel Francouz ho bude znát velice dobře a na něj může přijít nějaká otázka,“ říká Frolík.

    Klíčový útočník českého výběru také před zápasem varoval před největší hvězdou německé ofenzivy Leonem Draisaitlem, který válí v NHL za Edmonton.

    Leon Draisaitl hraje v NHL za Edmonton.

    „I na tomto turnaji dokazuje svoji kvalitu. Znám ho dost, proti Edmontonu často hrajeme, vím, co je to za hráče. Zápas může rozhodnout sám. Žádná lajna, co proti němu půjde na led, mu nesmí dát příležitosti a přečíslení dva na jednoho, které umí využít. To pro nás může být smrtící. Musíme si dávat pozor,“ varoval Frolík, podle něhož je Draisaitl komplexní hráč, který je silný na puku a oplývá i velkou rychlostí.

    Podaří se českém týmu eliminovat největší německé zbraně? 

    Čtvrtfinále Česká republika – Německo už ve čtvrtek ve 20:15.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:57 pátek 20. září 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      11
    • Haha
      11
    • Cože
      11
    • Trapas
      11
    • Sladký
      11
    • Tvl
      11
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...