Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Wimbledonská šampionka Vondroušová: Drsná válka s manažerem! Svoboda ji stála miliony

    Aktuálně si užívá nejlepší období v životě. Čeká ji strmá cesta vzhůru světovým žebříčkem i tučná prémie za senzační úspěch. Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová (24) ale ještě před pár lety přitom žila v nejistotě a hrozilo, že její slibně rozjetá kariéra půjde do kytek. Do problémů se podle svých slov dostala kvůli údajně chamtivému manažerovi, který v nadějné tenistce prý viděl továrnu na peníze! Vykoupení ze smlouvy stálo Vondroušovou devět milionů korun!

    Markéta Vondroušová opět potvrdila, jak moc jí sedí role všemi podceňované outsiderky. Ve finále prestižního Wimbledonu porazila favorizovanou Tunisanku Uns Džábirovou 6:4, 6:4. Sokolovská rodačka, jejíž pohádkový příběh nyní řeší sportovní novináři po celém světě, se stala první tenistkou v historii, která londýnský turnaj ovládla jako nenasazená hráčka.

    „Vlastně ani nevím, jak jsem to dokázala. Tenis je někdy bláznivý,“ řekla bezprostředně po velkém vítězství Vondroušová.

    Coby wimbledonská šampionka si výrazně polepší ve světovém žebříčku a pochopitelně se může těšit na tučné „prize money“. Za vítězství inkasuje 2,35 milionu liber (65 milionů korun).

    Není tomu ale dlouho, co Markéta řešila, jestli vůbec bude s tenisem pokračovat, protože v začátcích kariéry naletěla údajně chamtivému manažerovi, který v ní viděl jen „dojnou krávu“ a továrnu na peníze.

    „Podepsal se mnou kontrakt na deset let, když mi bylo patnáct. Vytipoval si, že budu dobrá, a nabídl se, že mě bude podporovat. Věděl, jak tenisový svět funguje, na rozdíl ode mě a od našich. Lidí jako on je v našem sportu jen několik, mají dobře zmapovanou situaci a nos na talenty. Na začátku jsem ho brala jako člověka, který mi dal šanci opřít se do sportu naplno. Bez něj bych na to neměla. Dostala jsem dvě stě tisíc korun na první rok a částka se pak v návaznosti na moje výkony každou sezonu navyšovala. Díky tomu jsem si mohla dovolit platit trenéra a cestovat na turnaje do zahraničí,“ zavzpomínala ve své zpovědi pro web Bez frází Markéta Vondroušová.

    Markéta Vondroušová

    Markétin manažer měl prý hodně svérázný styl vystupování. Chodil přes mrtvoly a často byl nepříjemný nejen na Vondroušovou, ale i na její maminku, která ho kvůli jeho chování neměla zrovna v lásce. Když byla Markéta po zranění a chtěla se poctivě vyléčit, prý ji hned hnal do dalších turnajů.

    „Manažer si hned spočítal, co se mu vyplatí, a lidsky to šlo do háje. Když jsem nechtěla odjet na nějaký turnaj, ale místo toho potrénovat a odpočinout si, nebyl spokojený. Tlačil na mě, abych hrála co nejvíce turnajů. Šlo mu jen o to, abych vydělávala,“ popsala Vondroušová, která se v roce 2018 rozhodla, že se svým manažerem ukončí spolupráci.

    Markéta Vondroušová

    Ostřílený bafuňář, jehož Vondroušová ve svém příběhu nejmenuje, ale rázně nesouhlasil. Byl si vědom toho, že přijde o nemalé peníze.

    „V tu dobu už jsem mu sice vrátila zpět vše, co do mě za ty roky investoval, ale logicky chtěl moji kariéru i dál co nejvíce zúročovat. Vedle toho část práv na mě poskytl jinému, ještě mocnějšímu člověku, který si na mě pak dělal nároky. Chtěl po mně třeba akreditace na grandslam, a když jsem mu je nedala s tím, že je mám pro rodinu, bral to jako drzost, kterou si k němu prý ještě nikdo nedovolil,“ vzpomíná česká tenistka, kterou nakonec vykoupení ze smlouvy stálo pořádný balík.

    Vondroušová si kvůli sporům s tehdejším manažerem musela najmout právníka.

    „Na společných sezeních dělal manažer velké dusno, ale nakonec přistoupil na dohodu. Chtěl po mně devět milionů korun. Tohle byla v devatenácti letech moje tenisová hodnota, tyhle peníze jsem na účtu opravdu měla a rozhodla se jich vzdát, abych vše vyřešila. S mámou jsme pak musely počítat, jestli zvládnu dojet sezonu. Bylo to docela maso a vyšlo to na koruny, zachránilo mě, že jsem uhrála tři kola na US Open,“ uvedla před lety pro web Bez frází Vondroušová.

    Úplný nesmysl, je to směšné, reagoval na slova Vondroušové její bývalý manažer

    Zmiňovaný manažer, jehož Vondroušová ve svém příběhu nejmenuje, je bývalý hráč a zkušený trenér Vladimír Houdek, který se v minulosti staral také například o sestry Plíškovy.

    Vladimír Houdek

    Houdek na slova své bývalé svěřenkyně reagoval před lety pro web Aktuálně. Rázně tehdy popřel, že by Vondroušovou nutil hrát co nejvíce turnajů, aby si on namastil kapsu.

    „Že začala hrát dobře a já ji začal nutit hrát hodně turnajů, abych vydělal, to je nehorázná lež. Úplný nesmysl. Já jsem jen poradní hlas, to znamená, že můžu navrhnout, říct svůj názor, ale rozhodnutí je vždy na tenistovi,“ prohlásil Houdek.

    „Ona říká, že mám nos na talenty. Že si někoho vytipuju a pak se na něm snažím vydělat peníze. To je něco směšného. Vezměte si, kolik je obrovských juniorských talentů a jak malé procento z nich se pak opravdu prosadí. To síto je obrovské. Myslet si, že si na někoho ukážu a on mi začne vydělávat, je legrační,“ dodal tehdy manažer.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:51 pondělí 13. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      49
    • Trapas
      12
    • Tvl
      11
    • Haha
      7
    • Cože
      7
    • Sladký
      6