Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Královna Wimbledonu Vondroušová mimo kurt: Svatba se školní láskou, hejty od lidí ji ničily!

    Opět jí věřil jen málokdo a ona všem vytřela zrak! Česká tenistka Markéta Vondroušová (24) dotáhla svou spanilou wimbledonskou jízdu do vítězného konce. Ve finále prestižního turnaje porazila Tunisanku Uns Džábirovou 6:4, 6:4. Pro Vondroušovou, která během kariéry byla často podceňována, se jedná o největší úspěch kariéry. V publiku jí tradičně držel palce její manžel, bývalý nadějný tenista Štěpán Šimek, s nímž je Markéta už od patnácti let. Na turnajích má mladý sympaťák zvláštní funkci!

    Markéta Vondroušová svým vítězstvím ve Wimbledonu navázala na Petru Kvitovou, která prestižní turnaj opanovala v letech 2011 a 2014. Vondroušová, jejíž pohádkový příběh nyní řeší sportovní novináři po celém světě, se navíc stala první tenistkou v historii, která londýnský turnaj ovládla jako nenasazená hráčka.

    „Vlastně ani nevím, jak jsem to dokázala. Tenis je někdy bláznivý,“ radovala se po utkání přímo na dvorci svěřenkyně trenéra Jana Hernycha.

    Role podceňované outsiderky Vondroušové sedí. Jako důkaz lze uvést olympiádu v Tokiu, kde Markéta pro české barvy vyválčila stříbrnou medaili. Před turnajem jí ale nikdo nevěřil.

    Sokolovská rodačka si musela přečíst mnoho negativních komentářů od „internetových expertů“, kteří neměli příliš radost z toho, že Markéta jela do Tokia na úkor Karolíny Muchové, která se tehdy zdála být ve větší formě.

    „Upřímně jsem z toho byla před odjezdem dost špatná, protože když vyšla soupiska, ohlasy opravdu nebyly moc dobré, ale spíše naopak,“ svěřila se pro deník Sport Vondroušová, která se na hry v Tokiu kvalifikovala jen díky takzvaného zmrazenému žebříčku.

    Nakonec Markéta všem kritikům dokonale vytřela zrak. Ti, kteří považovali stříbro z Tokia za pouhou náhodu, musí před Vondroušovou definitivně smeknout poté, co nyní opanovala Wimbledon a ukázala tak, že patří nejen mezi nejlepší české tenistky současnosti, ale právem se může řadit mezi světovou elitu.

    Markéta Vondroušová vyhrála Wimbledon.

    Do manžela se zamilovala v 15 letech, Štěpán má na turnajích zvláštní úlohu

    Markétinou velkou oporou je její manžel Štěpán Šimek, který v minulosti platil za velmi talentovaného tenistu, ale slibně rozjetou kariéru mu překazily zdravotní problémy.

    Šimek finálový zápas Wimbledonu velmi prožíval. Kdykoliv ho zabraly televizní kamery, působil hodně nervózně. Po zápase z něj ale všechno napětí spadlo, svou milovanou manželku objímal a o velmi emotivní moment se podělil i na Instagramu ve Stories. K fotce přidal emotikon srdíčka.

    Takhle slavila Markéta Vondroušová se svým manželem výhru ve Wimbledonu.

    Markéta Vondroušová si vzala Štěpána Šimka teprve loni v létě. Jako partneři toho spolu už ale hodně zažili. Znají se od dětství, randit začali, když bylo Markétě patnáct let. Působí jako dokonalý pár, spojuje je nejenom láska k tenisu, ale také koníčky mimo kurt. Poslouchají stejnou hudbu a baví je stejné žánry filmů.

    Čerstvá wimbledonská šampionka si ještě před pár lety své soukromí pečlivě střežila. Teď už ale pravidelně na svém profilu sdílí zamilované snímky se svým manželem, který jí je zároveň největší oporou a fanouškem.

    Markéta Vondroušová má s manželem kočku sphynx.

    Štěpán doprovází Markétu pravidelně na všech turnajích. Kromě toho, že drží palce v hledišti, se snaží svou lásku udržovat v dobré náladě. „Aby se cítila jako doma,“ popsal svou „funkci“ před lety Šimek, který očividně funguje i jako dokonalý talisman.

    Nezbývá než doufat, že bude Štěpán přinášet Markétě štěstí dál.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:31 neděle 12. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      75
    • Cože
      9
    • Trapas
      9
    • Haha
      7
    • Sladký
      6
    • Tvl
      6