Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Lucie Neumannová o Jizerské 50 s maminkou: Je dokonalá, nikdy ji nedoženu! Můj čas ji překvapil

    Kateřina Neumannová s dcerou Luckou | foto: Instagram

    Sedmnáct let uplynulo od vzniku legendární fotky, na které za čerstvě zlatou běžkařkou Kateřinou Neumannovou v Turíně přicupitá malá dcerka Lucie. Téměř na den přesně po tolika letech si obě „holky Neumannovy“ poprvé zazávodily společně, a to na tradiční Jizerské padesátce. I když z holčičky v růžové bundě vyrostla talentovaná atletka a na běžky si stoupne jenom jednou začas, udělala překvapivým časem mámě radost. „Ale na mamku nemám a asi nikdy mít nebudu. Ona má dokonalou techniku, odrazí se a jede desetkrát dál,“ říká Lucie Neumannová se smíchem pro Expres.cz.

    Jejich víkendová videa z Jizerské padesátky chytila spoustu fanoušků Kateřiny Neumannové nostalgicky za srdce. Máma v jedné stopě s dcerou, která ji po legendárním olympijském výkonu vítala v cíli.

    Společně se rozjezdily, na trať pak zamířila každá zvlášť. I když od zmíněného okamžiku na olympiádě v Turíně uplynulo sedmnáct let, Kateřina Neumannová to v sobě pořád má. Zajela skvělý čas, celkově skončila na 211. místě a ve své kategorii byla dokonce první.

    Jsem na mamku pyšná! Je to frajerka ❤️ #jizerska50

    12. února 2023 v 13:43, příspěvek archivován: 13. února 2023 v 11:14

    „Mamka zrovna před chvílí Jizerskou padesátku dojela a měla čas lehce nad tři hodiny. Dnes byl ale pomalý sníh, asi o patnáct minut. A hlavně měla problém s košíčky na hůlky, vzala si moc malé a hrozně se jí bořily do sněhu, což ji zpomalilo. Je to ale super čas,“ popsala Expresu hrdě dcera Lucie.

    Jak skvěle na tom maminka je, pociťuje na vlastní kůži. Tráví spolu spoustu času, a když jedou v zimě na hory, výlet na běžkách v programu nesmí chybět.

    „Mamka to v sobě prostě pořád má. Myslím si, že na běžkách jí těžko někdy budu stačit, protože její technika je úplně dokonalá. I když mám lepší kondičku než ona, nemám šanci. Ona se odrazí a jede mnohem dál, takže mě to stojí desetkrát víc síly!“ vysvětluje Lucie.

    Lucie Neumannová, Kateřina Neumannová

    Přesto po slavné mamince vlohy pro lyžování podědila. A Jizerská padesátka je toho důkazem.

    „Já jela závod na deset kilometrů a ve své kategorii jsem skončila kolem 20. místa. To si myslím, že je dobré vzhledem k tomu, že na běžkách jinak nejezdím a tuhle zimu jsem na nich stála úplně poprvé. Mamka mě čekala v cíli o deset minut později, takže když jsem tam přijela, byla hrozně překvapená, že tam jsem takhle brzy,“ říká pyšně Lucie Neumannová, která si závodní premiéru na běžkách užila a nemusela se bát ani toho, že by ji slavná maminka cepovala.

    „Přísná na mě určitě nebyla, my jsme si to hlavně užily. Obě, když si stoupneme na start, jsme úplně jiný člověk. Jsme hrozně namotivované, takže jsme se navzájem podporovaly a fandily jsme si. Přiznám se, že když mamka jela, byla jsem strašně nervózní. Ještě nervóznější, než když jdu na start já! Hrozně jsem jí fandila,“ vysvětluje Lucie.

    Občas mě štve, málo uklízí, chce abych jí prala a vařila teplé večeře.
    I tak je to nejlepší parťák a nejbližší milovaný člověk❤️

    13. ledna 2022 v 19:19, příspěvek archivován: 13. února 2023 v 11:48

    Půvabná sportovkyně dala před zimními sporty přednost atletice, je talentovanou běžkyní. Na Jizerské padesátce si sice prý uvědomila, že kdyby na lyžích jezdila odmala, klidně by to mohla dotáhnout daleko. Na to je pozdě, a tak se plně soustředí na atletickou kariéru, kde má spoustu motivace se stále zdokonalovat.

    „Bohužel přípravu na halovou sezonu jsem promarodila, neproběhlo to vůbec tak, jak jsem chtěla. Na soustředění na Kanárech jsem trénovala jenom jeden týden z měsíce, jinak jsem byla nemocná. Když začaly závody, já teprve tak akorát začala trénovat a dostávat se do formy. Zaběhla jsem si jeden závod spíše tak pro pocit, aniž bych formu měla. Teď jsem ale zpátky v plném tréninku a soustředím se hlavně na letní sezonu. Doufám, že když budu zdravá, bude to dobré. Mám novou skupinu a nového trenéra, takže se na to těším,“ uzavírá s úsměvem Lucie.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 13. června 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      63
    • Tvl
      18
    • Trapas
      17
    • Haha
      10
    • Sladký
      8
    • Cože
      4