Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Co bude s Vémolou, když padne s Kinclem? Konec se blíží, tuší bývalý šéf XFN Kareš

    Petr Kareš byl coby promotér XFN u prvního zápasu mezi Kinclem a Vémolou. Jak tipuje jejich odvetu? | foto: Koláž Expresu

    Před pěti lety byl u prvního zápasu mezi Patrikem Kinclem (33) a Karlosem Vémolou (37) coby promotér a viděl na vlastní oči výhru českého Terminátora na body. Odvetu dvou nesmiřitelných rivalů, která se uskuteční 20. května v pražské O2 aréně, si ale Petr Kareš nyní užije už jen jako divák. Expresu se bývalý zápasník svěřil, že jednoznačně favorizuje současného krále střední váhy Kincla. „Vémola svou kariéru končí, již roky se v ničem nezměnil,“ vysvětluje v rozhovoru Kareš, který nabídl svůj názor také na to, co bude následovat po případné Vémolově zdrcující porážce.

    Už v dřívějším rozhovoru s redaktorem Expresu se Petr Kareš nechal slyšet, že Patrik Kincl podle něj jednoznačným způsobem porazí Karlose Vémolu. Za svým názorem si bývalý šéf dnes již neexistující organizace XFN stojí i pár dní před dlouho očekávaným zápasem.

    „Vémola svou kariéru končí, již roky se v ničem nezměnil. Kincl stojí před vrcholem kariéry. Přesnou predikci nemám, ale předpokládám, že Kincl bude v prvních kolech opatrný, Vémolu bude chtít nejprve unavit a až pak ukončit. Pokud neudělá zásadní chybu, vyhraje,“ je přesvědčený Kareš.

    Současný šampion střední váhy Oktagonu Patrik Kincl se nedávno nechal slyšet, že nejhorším scénářem by podle něj bylo, kdyby Vémolovi chytl páku, on neodklepal a odnesl si ze zápasu nepříjemné zranění. S tím, že Vémola určitě případný Kinclův pokus o submisi neodklepe, Kareš jednoznačně souhlasí a přidává několik let starý příklad.

    „V zápase o návrat do UFC v roce 2015 s Jackem Hermanssonem se to i stalo. Vémola než aby odklepal, musel zápas ukončit rozhodčí. Vémola se vážně zranil a vrátil se do klece až po patnácti měsících. Nikdo, ani ten největší kritik, nemůže Vémolovi upřít jeho výjimečné sportovní vlastnosti, jako jsou vůle, výdrž a odolnost. Vémola sám zápas nikdy nevzdá,“ říká pro Expres.cz Kareš.

    Karlos Vémola a Patrik Kincl se poprvé utkali pod hlavičkou organizace XFN. Tehdy vyhrál Vémola.

    Naposledy se Vémola představil na dubnovém turnaji v Liberci. Podceňovaného Matavaa ukončil sice v prvním kole, ale jeho výkon jistě vzbudil obavy i u těch nejvěrnějších fanoušků. V úvodu zápasu Matavao českého Terminátora několikrát tvrdě zasáhl a Karlos byl evidentně otřesený.

    „Největší Vémolova přednost je i jeho největší slabina. V postoji se zlepšil jen opravdu málo, a tak je pro své soupeře dobře čitelný. Každý zkušenější zápasník se bude připravovat na údery v době Vémolova přechodu na tělo. Matavao na to připraven byl. Neměl na přesný úder v sobě ale klid. Kincl i Végh ale rozvahy a přesnosti v zápase schopni jsou,“ upozorňuje Kareš.

    Vémola zjevně nechce končit. Je geniální projekt, který předběhl svou dobu

    Bývalý kickboxer, který je skálopevně přesvědčený o Vémolově porážce, pak pro Expres.cz rozebral, co se s Vémolou stane, pokud v sobotu v O2 aréně s Kinclem skutečně padne.

    Bude Vémola stát o třetí zápas? Padla by pak jeho naplánovaná odveta s Attilou Véghem, který Vémolu knokautoval v roce 2019? A co případný konec kariéry?

    „Vémola zjevně nechce přestat zápasit. Myslím, že pro promotéry a diváky bude mediálně zajímavý ještě několik let. Pravděpodobně se dočkáme vybudování stejného příběhu, jako byl ten o návratu do UFC nebo odvetě s Véghem. Přijdou řeči, že si to musí vybojovat, a tak bude bojovat dál, je to přece bojovník a za to si zaslouží respekt všech, i když to třeba už nebudou zápasy o pásy. Ve světě, kde všichni zápasí především o pozornost, je Karlos Vémola geniální produkt, který předběhl svou dobu,“ řekl na závěr Petr Kareš.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 6:27 pátek 15. září 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      11
    • Haha
      10
    • Super
      9
    • Sladký
      8
    • Tvl
      7
    • Cože
      4