Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Porazil hobby fightera, já se můžu válet! Kincl se směje Vémolovi, Matavao před zápasem pařil

    Kincl si dělá legraci z Vémoly a jeho návratu. Prý mu bude stačit válení na pláži. | foto: Koláž Expresu

    Už před sobotním zápasem se na hlavu Karlose Vémoly (37) snášela obří kritika za to, že jde do klece s naprosto neadekvátním soupeřem. Nyní fanoušci bojových sportů řeší mimo jiné to, že podceňovaný Al Matavao, který mezi tréninky stíhá ještě chodit do zaměstnání, českému Terminátorovi zatopil mnohem více, než se čekalo. Den před zápasem s Vémolou přitom popíjel v libereckém baru! Zatímco Vémola slaví velké vítězství a mluví o důležité psychické vzpruze, jeho rival Patrik Kincl (33) se mu pohotově vysmál. „Čekal jsem, že porazit hobby fightera, který si přijel pro výplatu, bude o dost jednodušší záležitost. Ten borec má práci a tohle je jeho koníček,“ vzkazuje aktuální šampion střední váhy, který si také dělal legraci z toho, že na Vémolu mu bude stačit válení se na pláži.

    Karlos Vémola se v sobotu vrátil po téměř roce do klece. I když v prvním kole dokázal uškrtit oblíbenou technikou rear naked choke soupeře Ala Matavaa, objevuje se kritika na jeho výkon.

    Fanoušci si nemohli nevšimnout toho, že všemi podceňovaný Matavao v úvodu zápasu Vémolovi pořádně zatopil. Po jednom z úderů bylo znát, že je Karlos otřesený. Terminátorovi se ale nakonec podařilo přenést boj na zem, kde už vše probíhalo v jeho režii a v čase 3:18 oplácaný Samojec odklepal škrcení.

    „Tu první minutu jsem fakt nepotřeboval. Trenéři mi říkali, abych se nikam nehnal, ale poháněli mě lidé, dostal jsem ránu. Přepnul jsem na autopilota, pak mě udeřil znovu, ale myslím, že to pro mě byla dobrá zkušenost. Nesmí se mi to stát v O2 aréně, protože Kincl mě nemůže porazit, ale pokud udělám chybu, dokáže mě chytit. Nemůžu si to dovolit. Půjdu zpátky do tělocvičny už v pondělí,“ řekl po zápase Vémola, který si v liberecké aréně opět rýpl do rivala Patrika Kincla, s nímž změří síly v květnu.

    „Musím bojovat chytře. Kincl mě v žádném aspektu nemůže porazit, jsem lepší ve všech směrech. Ale když udělám chybu, je dost chytrý na to, aby mě za ni potrestal,“ nechal se slyšet Vémola na tiskové konferenci.

    Karlos chce znovu znát pocit vítězství.

    Vémola porazil hobby fightera, viděl jsem hodně chyb, říká Kincl

    Kincl reagoval velmi pohotově. Na Instagram přidal fotku, na které je zachycen, jak leží na pláži. „Tak asi takhle v klidu můžu na ten květen být. Ale nechci,“ okomentoval snímek Kincl.

    Patrik Kincl a jeho vtipná reakce na Vémolův výkon

    Šampion Oktagonu potom Vémolův zápas detailně rozebral.

    „Osobně jsem čekal, že porazit hobby fightera, který si sem přijel pro výplatu, bude o dost jednodušší záležitost. To není hejt na Matavaa, ale fakt. Ten borec má práci, která ho živí, a tohle je tedy koníček. Navíc od překvapení nebyl úplně daleko,“ píše na svém profilu Kincl, který tak naráží na fakt, že Matavao mezi tréninky stíhá ještě chodit do práce.

    „Já si z toho odnáším hned několik věcí. Nejdůležitější je, že se neobjevilo nějaké záhadné zranění a můžeme to směrovat do O2 arény. Také jsme viděli dost chyb, na kterých se teď dá stavět. Dost jich půjde za ten měsíc opravit, ale pár jich na O2 určitě zbyde. Nicméně takovýhle rozpinkávací zápas musí do další přípravy přinést více pochybností než klidu. Ale to už není můj problém,“ dodal Patrik Kincl.

    Patrik Kincl

    Vémolův soupeř den před zápasem flámoval v baru, v Oktagonu si už možná neškrtne

    Fanoušci kromě Vémolova výkonu řeší také velmi zajímavou „přípravu“ jeho soupeře Matavaa. Web MMA Shorties totiž zveřejnil svědectví fanoušků, kteří den před sobotním turnajem spatřili Matavaa popíjet v jednom z libereckých barů. Zápasník to pak potvrdil pro server iDnes.cz a řekl, že nemohl spát.

    „Naspal jsem snad jen čtyři hodiny, nešlo usnout, tak jsem šel zabavit mysl. Trochu se projít, posedět,“ vysvětlil zápasník, který se velmi pravděpodobně v organizaci Oktagon už neobjeví.

    Karlos Vémola uškrtil svého soupeře v prvním kole.

    Promotér Ondřej Novotný na tiskové konferenci neskrýval zklamání z toho, že Matavao opět nedokázal splnit váhový limit. Původně dohodnutou váhu do 89 kilogramů převážil o neuvěřitelných 6 kilo a s druhým pokusem si nijak nelámal hlavu.

    „Upřímně nevím, jestli u nás dostane další šanci. Nechci o něm říkat nic zlého, protože je to milý chlapík, a i s ohledem na to, co se mu před pár týdny stalo (Matavaovi zemřela maminka). V kleci je vždycky nebezpečný, ale nikdy nesplní váhu...,“ uvedl Novotný, který přitom ještě nedávno tvrdil, jak je Matavao pro Vémolu nebezpečný soupeř.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 7:59 čtvrtek 17. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      26
    • Tvl
      10
    • Super
      7
    • Haha
      7
    • Cože
      5
    • Sladký
      5