Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kincl o Vémolově porážce: Nebyl v pohodě už během vážení, odvetu s ním nechci, mířím výš

    V sobotu se v nabité pražské O2 aréně uskutečnil „zápas století“ mezi českým MMA bijcem Karlosem Vémolou (34) a jeho slovenským sokem Attilou Véghem (34). Poněkud překvapivě vyhrál druhý jmenovaný, který „Terminátora“ poslal k zemi už po dvou minutách boje. Celý turnaj, který proběhl pod hlavičkou organizace Oktagon MMA pro Expres.cz okomentoval renomovaný český zápasník Patrik Kincl. Co soudí o případné „odvetě století“?

    Zápasník z Hradce Králové Patrik Kincl s Karlosem Vémolou sám před časem bojoval. Z tříkolové bitvy odešel jako poražený a dlouho toužil po odvetě, ke které nakonec nedošlo.

    Před několika měsíci Kincl Expresu sdělil, že je pro něj favoritem „zápasu století“ Vémola, kterému prý bude Attila Végh stylově sedět. Není tak divu, že Kincla – stejně jako velkou část MMA nadšenců – překvapilo, když Attila poslal Karlose v prvním kole k zemi. 

    Co podle něj zápas rozhodlo?

    „Attilovi jsem fandil, ale nevěřil jsem, že by mohl vyhrát. Skvěle se na zápas připravil. Působil, že je minimálně o třídu lepší. Zato Karlos nebyl ve své kůži. Už během vážení jsem z něj měl takový pocit. Nebyl to on. V zápase jsem od něj nezaznamenal ani ten jeho klasický náběh na takedown. Byl těžkopádný a pomalý,“ hodnotí Vémolův výkon Kincl.

    Karlos Vémola si proti Véghovi ani neškrtl.

    Karlos Vémola den po prohraném zápase začal ihned mluvit o případné odvetě, či dokonce trilogii. 

    „Z marketingového hlediska je to určitě zajímavé, ale jinak... Karlos neprohrál na základě nějakého lucky punche (náhodný úder, pozn. red.), byl jasně horší, Attilovo vítězství bylo dominantní,“ míní Kincl, který tak naznačuje, že odveta v současné době ze sportovního hlediska nedává příliš smysl.

    Vémola prohru nesl těžko.

    S Vémolou zápasit nechci, on míří dolů

    Bijec, kterého nedávno o titulový zápas v polské organizaci KSW připravilo vážné zranění, Expresu také sdělil, že v současné době nemá zájem o případný druhý zápas s Vémolou. 

    Do Terminátora si i lehce rýpl.

    „Já chci zápasy s těmi, kteří jsou na vzestupu, a ne s těmi, kteří míří dolů. Poté, co prohrál s Attilou, naše odveta nedává smysl,“ vzkázal Vémolovi Kincl.

    Momentka ze zápasu Karlose Vémoly s Patrikem Kinclem

    Patrik Kincl působí v Hradci Králové také jako trenér a na galavečeru Oktagon 15 vyslal do klece jednoho ze svých svěřenců Jakuba Bahníka. 

    Ten už v prvním kole schytal drsné k. o. od polského bijce Mateusze Legierského. „Ale už je naštěstí v pohodě,“ ujišťuje Kincl.

    Štáfek mě nepřekvapil

    Populární zápasník na závěr okomentoval skvělý výkon herce Jakuba Štáfka, který ve vyprodané O2 aréně porazil slovenského poloamatéra a finalistu Projektu X Petera Benka.

    „Vůbec mě nepřekvapil. Věděl jsem o něm, že je to výborný a talentovaný sportovec. Skvěle se pohyboval, byl rychlý,“ soudí Kincl, který je po vážném zranění opět v plném tréninku.

    Datum příštího zápasu ale zatím sám nezná. I když se ještě nedávno utápěl v depresích a myslel na konec kariéry, teď je plný optimismu a věří v další šanci na titulový zápas. 

    „Po zranění jsem odjel do Portugalska a vyčistil si tam hlavu. Reálně jsem zvažoval i úplný konec kariéry. O titulový zápas v KSW stojím a stojí o něj i oni (promotéři, pozn. red.), což mě těší. Možná se k němu budu muset ale probojovat, to mě ale láká možná ještě více,“ uzavřel Kincl.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 21:26 pondělí 16. března 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      82
    • Haha
      66
    • Trapas
      58
    • Sladký
      53
    • Tvl
      53
    • Cože
      48
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...