Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nejsem samuraj, ale chlápek z Česka, řekl Procházka. Za výhru speciální bonus a nová smlouva!

    Naprosto zdemoloval velkohubého soupeře, který urážel českou vlajku i jeho životní cestu. Ještě sladší, než chuť vítězství, je však pro Jiřího Procházku (31) fakt, na kolik si díky zápasu s Aleksandarem Rakičem přijde. Tím, že šlo o výjimečný a jubilejní turnaj s pořadovou číslovkou 300, se může bijec z Hostěradic těšit na pohádkovou odměnu v řádu několika milionů! Po boji se navíc český bojovník svěřil, že s prestižní organizací podepsal nový kontrakt, který mu zaručí ještě lepší podmínky.

    Jiří Procházka je znám coby pokojný bojovník, který za každé okolnosti chová velký respekt ke svým soupeřům. O víkendu na galavečeru UFC 300 ale zažil něco velmi neobvyklého.

    Český bijec nastupoval do zápasu proti velkohubému Aleksandaru Rakičovi, který Procházku dlouho provokoval. Urážel českou vlajku a vysmíval se jeho posedlosti samurajskou ideologií.

    „Miluji Česko, vaše lidi, pivo a historii, ale nemám rád toho vašeho falešného samuraje,“ psal Rakič před časem na Twitteru.

    V prvním kole Procházka tahal za kratší konec. Inkasoval spoustu tvrdých úderů. Ve druhém kole ale český MMA bojovník rozjel dokonalou bouři a Rakiče ukončil technickým knokautem.

    „Čekal jsem na chvíli, kdy ho lapím v chaosu. Chtěl jsem ho zavalit pohybem a spoustou úderů. Je pravda, že jsem se do něj mohl pustit dřív. Čekal jsem moc dlouho,“ řekl po zápase Procházka, který v kleci také vyhlásil útok na titul v polotěžké váze. Pás na turnaji obhájil Brazilec Pereira, s nímž Procházka loni padl.

    Jiří Procházka v souboji s Rakičem

    Jiří Procházka ukončuje Rakiče.

    Nejsem samuraj, ale chlápek z Česka, řekl Procházka. Za výhru speciální bonus a nová smlouva!

    V pozápasovém rozhovoru se Procházka vyjádřil také k rivalitě s Rakičem, který ho nazval „falešným samurajem“. Jejich spor skončil podáním ruky.

    „Nejsem samuraj, ale kluk z Česka. Každý však potřebujeme podle něčeho žít a být inspirování. Samurajské myšlenky jsou hluboko ve mně,“ vysvětlil Procházka, který si pak vysloužil potlesk vyprodané arény.

    Když se ho moderátor Joe Rogan zeptal, jestli mu ty řeči hodně vadily, Procházka odpověděl: „Spíš mě postrčily. Nejsem samuraj, ale podle těch pravidel žiju, tyhle představy a sny mám v hlavě.“

    Jiří Procházka ukončuje Rakiče

    Sladký pocit z vítězství nad velkohubým rivalem není to jediné, co může Procházku těšit. Nejlepší český zápasník si totiž přišel na pořádný balík.

    Díky tomu, že šlo o jubilejní 300. galavečer UFC, se šéf organizace Dana White rozhodl navýšit bonus za výkon i KO večera z původních 50 na 300 tisíc dolarů, což je v přepočtu přes sedm milionů korun. Právě jeden z bonusů dostal i Procházka. Další miliony dostal Jiří za zápas jako takový.

    Kromě toho po boji Procházka také uvedl, že se mu podařilo s UFC dohodnout novou smlouvu, díky které si přijde na lepší odměny za zápasy.

    „S UFC jsem podepsal na čtyřicet měsíců. Peníze se také posunuly. S prací týmu a domluvou jsem opravdu spokojený,“ řekl pro web iSport.cz Procházka, který také zmínil případný přestup do nižší váhové kategorie, konkrétně do střední váhy.

    „S tím, jak cítím svůj metabolismus a jak mé tělo v přípravě pracuje, vím, že kdybych upravil stravu natolik, že bych se cítil opravdu čistě, shazování do osmdesát čtyřky bych zvládl. Třebaže s lehkou dietou. Na to však cílím až po zisku titulu v polotěžké váze,“ dodal zápasník.

    Fotogalerie