Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jágr zase v Pittsburghu: Večeře s legendami, vzal s sebou mladíka z Kladna! Řeší tam práci?

    V Pittsburghu, kde strávil nejlepší léta kariéry, ho nedávno uctily jako pravou legendu. V tamní aréně byl před zraky fanoušků slavnostně vyvěšen jeho dres s ikonickou osmašedesátkou až ke stropu. Velké slávy se zúčastnila partnerka Dominika Branišová (29) i maminka Anna (77), která neskrývala dojetí. Nyní je Jaromír Jágr (52) v Americe znovu. Opět vyrazil i s režisérem a kamarádem Petrem Větrovským (38), který celý výlet dokumentuje na sociálních sítích .Tentokrát s sebou Jágr vzal talentovaného hokejistu Jiřího Ticháčka ze svého Kladna, kterého představil svým bývalým spoluhráčům i současným hvězdám NHL!

    Jaromír Jágr a jeho parťák Petr Větrovský už zase plní své instagramové profily snímky a nahrávky z amerického Pittsburghu, kde fenomenální český hokejista válel dlouhých 11 let a nedávno se zde dočkal velkého uznání v podobě vyvěšení dresu v tamní aréně.

    Hvězdný sportovec do Pittsburghu vzal svého svěřence z Kladna, talentovaného hokejistu Jiřího Ticháčka, kterému za skvělé výkony zařídil týdenní stáž v klubu.

    „Já to teď tady ukážu tobě a třeba jednou zase ty dalšímu,“ píše Jágr u společné fotky s Ticháčkem.

    Jaromír Jágr a Jiří Ticháček

    Je to ještě dítě! Jágr seznámil Ticháčka s hvězdami NHL

    Jágr svému slibu skutečně dostál a Ticháčka seznámil s legendami, jako jsou například Mario Lemiux či Paul Coffey. Mladý hokejista měl příležitost se vidět také se současnými hvězdami zámořské NHL Leonem Draisaitlem či Connorem McDavidem. Druhý jmenovaný je považován za nejlepšího hokejistu současnosti.

    „To je nejlepší hráč mého týmu, je to ještě dítě,“ představil Jágr mladého hokejistu výše zmiňovaným superhvězdám. McDavid si pak s Ticháčkem potřásl rukou a udělali si na památku společnou fotku.

    Výlet do Pittsburghu si pochopitelně užívá nejenom Ticháček, ale i Jágr. Nejenže mu tamní lidé zase projevují respekt na každém kroku, ale také se zde opět setkal se svými bývalými spoluhráči.

    Na Instagram umístil například snímek s někdejším skvělým obráncem Paulem Coffeyem. Mario Lemieux a Tie Domi s ním zase zašli na večeři do restaurace.

    Jaromír Jágr a Paul Coffey

    Jaromír Jágr, Mario Lemieux a Tie Domi

    „Ani se nedá spočítat, kolikrát ho za tu dobu někdo zastavil s prosbou o fotku. Je to nonstop. Nikdo si to nedovede představit. Přiletíte do Pittsburghu a na Jaromíra čekají lidé na letišti. Chtějí si s ním alespoň podat ruku a poděkovat mu za to, co pro klub udělal. Zastavují ho ale i fanoušci jiných týmů. Jedna z nejzajímavějších věcí byla, když starosta města vyhlásil Jágrův den a řekl, že on přinesl do Pittsburghu hokejovou značku a že do té doby klub nebyl tak známý,“ popsal už dříve Expresu režisér a Jágrův kamarád Petr Větrovský.

    Jaromír Jágr, Petr Větrovský a Mario Lemieux

    Jágra chtějí v Pittsburghu zaměstnat, on zatím není rozhodnutý

    Od Jágrovy první návštěvy Pittsburghu se v kuloárech objevují zprávy, že legendární hokejista dostal nabídku pro slavný klub pracovat.

    „Všechno záleží na tom, jak dlouho tady budu v Čechách. Není třeba předbíhat,“ řekl Jágr s úsměvem, když se ho nedávno redaktor Expresu ptal na případnou práci pro hokejový Pittsburgh.

    Nikdo by se ale nejspíše nedivil, kdyby Jágr nabídku využil, vzhledem k tomu, že česká veřejnost mu ani zdaleka neprojevuje takový respekt, jako lidé v Americe.

    S Jágrem se nedávno dostali do křížku skalní fanoušci Kladna, kteří zahájili tichý protest proti vedení klubu. Do Jágra se pak pustil také kladenský primátor Milan Volf, který vyjádřil názor, že by měl Jágr z vedení hokejového klubu zmizet.

    Connor McDavid, Jaromír Jágr a Leon Draisaitl

    Jágr skrz sociální sítě vzkázal, že se k Volfovým slovům brzy vyjádří. V rozhovoru s redaktorem Expresu si ale legendární borec postěžoval na nedostatek respektu a srovnal mentální nastavení Čechů a Američanů.

    „Mentalita Američanů a Čechů je odlišná. Těžko to můžeme srovnávat. Myslím, že respekt celkově nám tady schází a ne jenom k ostatním lidem, ale také k různým názorům. Když má člověk jiný názor, tak ho odsoudíme, že je hloupý a nerozumí tomu. Celkově mi tady schází respekt ke starším, respekt k nadřízeným,“ nechal se slyšet Jágr.

    Fotogalerie