Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Ranař Oktagonu Malach: Zamiloval si stand-up comedy! Mám rád Harta, nechci být jako youtubeři

    MMA bijec Jan Malach | foto: Instagram

    Budí respekt na první pohled. Jeho tělo je samý sval a kérka. V kleci se mění na krvelačné monstrum, které vyhledává tvrdé přestřelky a své soupeře často ukončuje před limitem. V soukromí je ale bijec MMA Jan Malach (31) věčně usměvavý pohodář s velmi specifickým smyslem pro humor. Před několika lety začal dokonce bavit lidi na pódiu. Expresu nyní prozradil, co ho na stand-up comedy nejvíce baví a kdo je jeho vzorem. „Snažím se nikoho nekopírovat, nemám to rád,“ tvrdí sympaťák z Oktagonu, který se chystá na svůj další velký zápas.

    Organizace Oktagon MMA si pro své fanoušky připravila na léto opravdovou lahůdku v podobě dvou galavečerů na oblíbené Štvanici za sebou. V sobotu 29. července se v kleci představí například Karlos Vémola, Losene Keita nebo Ivan Buchinger.

    Na pátečním speciálu bude mimo jiné opět řádit liberecký sympaťák Jan Malach známý jako Král severu. Jeho soupeřem bude velkohubý Brit Shem Rock, který vyzývá jednoho bojovníka za druhým a o všech se vyjadřuje velmi nelichotivě. Dá se tedy očekávat, že Malacha, který naopak trash-talk příliš nemusí, požene za vítězstvím celá aréna.

    „Mám radši, když diváci chodí za mnou kvůli tomu, jaký jsem, a fandí mi. Tak tomu bylo v Liberci, odkud pocházím. Tohle je taková chvilková podpora na základě toho, že někoho nemají rádi a já s ním budu zápasit. Jsem si toho vědom, že je to kvůli němu. O soupeře se moc nezajímám. Snaží se být trash-talker, jestli je to jeho povaha, neberu mu to, ať si to dělá. V zápase to ale nemá význam. Vůbec se tím nenechávám strhnout,“ svěřil se Expresu Jan Malach, který se pochopitelně stejně jako další bojovníci těší na poslední turnaj Oktagonu na Štvanici.

    „Pro diváka to je super prostředí, je mi líto, že to je poslední Štvanice,“ říká oblíbený bijec reprezentující pražský gym Reinders MMA.

    MMA bijec Jan Malach

    Malach má pověst pořádného tvrďáka, který v kleci vždy předvádí velmi atraktivní výkony. Už na první pohled z něj jde respekt. Zajímavé je, že v soukromí je to ale vyhlášený vtipálek a platí za jednoho z nejinteligentnějších zápasníků na domácí scéně. Před několika lety se začal věnovat stand-up comedy.

    „Mám stand-up rád, nejraději mám Kevina Harta. Chtěl jsem s tím začít, tak jsem před lety v Liberci šel na open mic, kde si to můžeš zkusit. S lidmi z Na stojáka jsem si pak pronajal kulturák menší a pár set lístků se prodalo,“ popisuje Malach, který ale nyní na vystoupení nemá čas ani správné mentální nastavení.

    „Stand-up je těžký v tom, že na to musíš mít hlavu. Když mám náladu, napíšu si hodně věcí a je to vtipný. Nemám ale náladu na ten přednes, protože když se soustředím na zápasení, to je úplně jiná mentalita. Nemám na to teď čas, jinak bych se tomu věnoval více,“ tvrdí bijec, který to coby bavič hodlá pořádně rozjet až po kariéře.

    „Kariéra je pro mě maximální priorita a tyhle věci teď nehrají takovou roli, ale pak se tomu budu věnovat více,“ slibuje Malach, jehož komediální výstupy jsou k vidění i na YouTube.

    Mariánek mě na*ral, nechci kopírovat skeče jako youtubeři

    Jan Malach svůj komediální talent prokázal už před časem, kdy natočil vtipné video, v němž si utahuje z youtubera Jona Mariánka.

    „To byla nárazovka. Mariánek mě na*ral, že něco říkal o českých zápasnících všeobecně a urážel i Ondru Novotného, přitom ten kluk dělá jen někomu asistenta. V Americe se tomu říká asistent, ale normálně jsi otrokem těch lidí, nosíš jim kafe a podobně. Vypadal jako podržtaška a cpal se do lidí, kteří dělají nejtvrdší sport na světě, a Novotný je dobrý byznysmen. Nedávalo to smysl,“ vysvětluje Malach, který má coby začínající bavič jasnou zásadu. Za žádných okolností nechce nikoho kopírovat!

    „Nemám to rád. Vidím to u youtuberů, že si přebírají skeče, které jsem už desetkrát viděl někde v angličtině. Tomu se snažím vyhýbat. Dělám věci ze svého života, ze zápasení a podobně. Mám také rád témata, která zasáhnou i lidi mimo fighterskou scénu. Třeba mezilidské vztahy a tak dále,“ popisuje Jan Malach.

    MMA bijec Jan Malach

    Věčně dobře naladěný bijec mnoho fanoušků bojových sportů jistě překvapí také tím, čím se mimo zápasení živí. Když zrovna Malach nedře v gymu, pomáhá lidem s projektováním domů a potřebnou dokumentací.

    „Zařizujeme kompletní dokumentaci v podobě různých povolení a podobně. Máme v kanceláři i schopné kluky, kteří jsou skrz roky praxe schopni vše vyřídit o několik měsíců rychleji. Skloubit to s kariérou zápasníka je pro mě jednoduché. Vadila by mi představa, že někde musím být v daný čas a být normálně zaměstnaný. Práci jako takovou ale vyhledávám, jsem v produktivním věku, nechci se ohlédnout, že jsem nemakal a nebyl produktiní. Pracovní věci řeším po cestě na trénink z Liberce do Prahy, maily dělám na počítači a daří se mi to skloubit,“ popsal zápasník, který by se vrcholovému MMA rád věnoval minimálně do čtyřiceti let.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:00 sobota 11. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      12
    • Haha
      10
    • Cože
      10
    • Trapas
      9
    • Sladký
      9
    • Tvl
      9