Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vémola a Végh dřou na odvetu století: Attila makal s Procházkou, Karlos popsal období temna

    Více než čtyři roky fanoušci bojových sportů čekají na odvetu dnes už legendárních MMA bojovníků Karlose Vémoly (38) a Attily Végha (38). První zápas se uskutečnil v roce 2019 a vyhrál ho slovenský bijec, který Terminátora knokautoval v prvním kole. Bitva v Edenu, která se uskuteční letos v červnu, má být fenomenálním završením kariér obou bojovníků. Přípravy na velkolepou odvetu jsou v plném proudu. Zatímco Attila shazuje nadbytečná kila a má za sebou tréninky s UFC hvězdou Jiřím Procházkou, Karlos zavzpomínal na těžké období po zdrcující porážce.

    8. června se na fotbalovém stadionu pražské Slavie uskuteční MMA galavečer, který Česko nepamatuje. Přes 25 tisíc fanoušků bude sledovat mimo jiné dlouho očekávanou odvetu mezi Attilou Véghem a Karlosem Vémolou.

    Vémola půjde do zápasu po loňském tvrdém knokautu od Attilova svěřence Piráta Krištofiče, jeho rival Végh od roku 2019 nezápasil a pouze se věnoval boxerským exhibicím. Karlos si často dělal legraci, v jaké formě se slovenský bijec nachází a narážel na jeho nadváhu.

    „Já jsem mu samozřejmě slíbil, že budu vypadat tak, abych se mu líbil,“ vtipkoval nedávno Végh, který byl během prvního zápasu s Vémolou „vysekaný“ jako nikdy a svou formou šokoval fanoušky.

    Den zápasu se nezadržitelně blíží a oba bojovníci už naplno rozjeli přípravy. Organizace Oktagon na svém youtubovém kanále zveřejnila střípky z obou tréninkových kempů.

    Zatímco Karlos dřel v Americe a v Thajsku, Attila zůstal věrný Slovensku a makal zejména v domovském OFA gymu pod vedením svého dlouholetého parťáka a MMA legendy Škondriče.

    „Attila jde první, připravte se chlapi. Takedown a jedeme. Ground and pound,“ motivuje Végha a další zápasníky jeho kouč.

    „Zapamatuj si, že ten zápas začíná v prvním kole, když ho doje*eme, tak už není druhé ani třetí,“ říká Attilovi Škondrič.

    Attila Végh během tréninku s koučem Iljou Škondričem.

    S Véghem absolvoval několik tréninků v gymu také nejlepší český MMA zápasník a hvězda zámořské UFC Jiří Procházka. Ten pak na kameru před Attilou i Karlosem smekl za to, jak velkou službu odvedli pro tuzemskou scénu.

    „Oba borce vnímám jako velká česká jména,“ řekl Procházka, který o víkendu ukončil velkohubého Rakiče a řekl si o titulovou bitvu.

    Attila Végh trénuje s Jiřím Procházkou

    Tvrdě maká i Vémola, který se na Instagramu pochlubil, že se silově kondičním trenérem Viktorem Šebákem začal usilovně pracovat na své rychlosti. „Rychlost produkuje sílu,“ říká na nahrávce Karlos, který o sobě donedávna tvrdil, že nerad cokoliv mění, zejména pak tréninkové metody.

    Zdá se, že Vémola Attilu v žádném případě nepodceňuje. Kupředu ho mimo jiné žene i vzpomínka na období temna, které nastalo poté, co ho Végh knokautoval v prvním kole ve vyprodané O2 areně.

    „Attila nikdy nebude můj nepřítel, ale lidi si neuvědomují, co všechno mi sebral před těmi pěti lety. Tenkrát jsem přišel i o rodinu. Byl jsem v temným místě, ve kterým už nikdy nechci být,“ vzpomíná Vémola, který je nyní v očích mnoha fanoušků outsider. „Teď lidi odepisují mě. Uvidíte, jak to dopadne v červnu,“ vzkazuje Karlos.

    Fotogalerie