Šarapatka z Rady ČT pálí do Mynářové kvůli Xaverovi: Jsi zlatokopka!

Spor mezi moderátorem Lubošem Xaverem Veselým (50) a členem Rady České televize Zdeňkem Šarapatkou (60) vygradoval tak, že drsná slova schytala také těhotná manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře (51) Alex (35)! Tu Šarapatka nazval zlatokopkou!

Šarapatka kromě toho, že je členem Rady České televize, pracuje coby komentátor serveru Forum 24. V jednom ze svých článků naznačil, že moderátor Luboš Xaver Veselý byl hostem nedávného koncertu šansoniérky Mireille Mathieu, který proběhl v březnu na Pražském hradě u příležitosti oslavy šestého výročí prezidentské inaugurace Miloše Zemana.

„Platit útratu za Soukupa, Vodičku, Slováčka, Filipa, Okamuru nebo Mynářovou a Xavera Veselého z peněženky těch, kteří Miloše Zemana prezidentem zjevně nezvolili, je už majstrštykem drzosti,“ napsal ve svém textu Šarapatka. 

Proti tomuto tvrzení se nejprve ohradil moderátor Luboš Xaver Veselý, který Šarapatku označil za lháře. „On má kontrolovat nejprestižnější médium v zemi. Jeho vyváženost, pravdivost. Tento člověk se sám dopustí odporné, komunistické lži. Když takhle lže člen Rady České televize, je to horší, než kdyby takto lhal moderátor České televize,“ řekl před časem Expresu Veselý.

„Takováto lidská hovada rozhodují o ČT, o televizi, kterou my platíme,“ dodal ještě moderátor, který se Šarapatkou  vede dlouhodobý spor.

Luboš Xaver Veselý vede s Šarapatkou letitý spor.

Luboše Xavera Veselého se teď na svém Facebooku zastala již zmíněná Alexandra Mynářová, těhotná manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře, která výše uvedený večer na Pražském hradě moderovala. Mynářová na svém Facebooku potvrdila, že Xaver Veselý na koncertě nebyl, a navíc sdělila, co si o Šarapatkovi myslí.

Prý ji „zaujaly“ jeho nenávistné komentáře.

„Říkala jsem si, že něco takového může vyplodit jen zlý nebo velmi zoufalý člověk. Jeho působení v Radě České televize a psaní zákeřných, lživých článků pro Forum 24 je o to zarážející,“ napsala Alex a dodala, že zmíněný večírek moderovala bez nároku na honorář.

Alex Mynářová a Vratislav Mynář

Její slova nenechal bez povšimnutí zmíněný Šarapatka. Ten souhlasí s tím, že je zoufalý. Ovšem trochu jinak, než Alex Mynářová myslela.

„Má pravdu, zlatokopka, zoufalý jsem... Ale z nich, když vidím, jak se jejich kolaborantské famílie celé roky rozvalují na Pražském hradě, zatímco tam kvůli nim u bran šacují Pražany a turisty. Jak si ho zprivatizovali včetně přírody a ulic až na Klárov. Jak prožírají peníze občanů na mejdanech příznivců té jejich senilní loutky, kterou vodí po ruských a čínských kšeftech. Jak kvůli tomu zrazují vlastní zemi a táhnou ji na Východ. Ani se nemusela ptát Zemana, zlatokopka... Jo, jsem na ně zlý, protože se šmejdy to po dobrém prostě nejde,“ napsal na svém Facebooku Šarapatka.

Zdeněk Šarapatka se obul do moderátorky Alex Mynářové.

Šedesátiletý novinář Zdeněk Šarapatka patří mezi dlouhodobé kritiky Miloše Zemana a jeho spolupracovníků. V minulosti přitom Šarapatka vedl Zemanův premiérský kabinet.

Zdeněk Šarapatka je dlouhodobým kritikem Miloše Zemana.

Zásadní zlom nastal v roce 2000, kdy propukla kauza Olovo a deník MF DNES informoval, že mezi poradci premiéra Zemana vznikl hanopis za účelem diskreditovat političku ČSSD Petru Buzkovou. Šarapatka usvědčil z autorství Šloufova poradce Vratislava Šímu. 

Šarapatka si tímto krokem proti sobě popudil většinu Zemanových stoupenců v ČSSD. Na protest proti Zemanovi a jeho praktikám poté Šarapatka odešel z Úřadu vlády, vystoupil z ČSSD a úplně opustil politiku. V roce 2015 se stal členem Rady České televize.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 úterý 27. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 71
  • 21
  • 17
  • 16
  • 15
  • 14