Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Udženija se vysmála Hřibovi kvůli chybě PR týmu: A na tohle jde půl milionu měsíčně, nechápe

    Alexandra Udženija se vysmála Zdeňku Hřibovi a jeho příspěvku. | foto: Facebook

    Takovéhle vedro je v ulicích, kde nejsou stromy! Koláží s jasným sdělením hájil pražský primátor Zdeněk Hřib investici 160 milionů korun do projektů, které mají za cíl „zazeleňovat“ Prahu. Problém je, že jeho PR tým tasil fotografii, kde má být na ulici beze stromů hrozivých 50 stupňů, přitom jsou na ní jasně vidět lidé v péřovkách. „Hrozně jsem se tomu smála. A na tohle jde půl milionu měsíčně,“ řekla Expresu zastupitelka Alexandra Udženija z ODS.

    Zazeleňování pražských ulic patří k hlavním bodům Hřibova programu. Zabrnkat obyvatelům hlavního města na city se rozhodl v době, kdy panují úmorná vedra.

    „Podívejte na obrázek, na kterém je to vidět hned na první pohled. Dvě ulice v Praze, dvě naprosto odlišné teploty povrchu silnice v těchto horkých dnech. A co tvoří rozdíl? Stromy! Alejové stromořadí v Lužické ulici, které mimochodem pomohli zachránit před kácením kolegové Piráti z Prahy 2, dokáže snížit teplotu silničního povrchu až o polovinu oproti ulicím, na které svítí přímé světlo,“ napsal Hřib.

    Vzápětí oznámil, že se díky náměstkovi pro životní prostředí Petru Hlubučkovi podařilo prosadit podporu ve výši 160 milionů korun. Padnout by měla na konkrétní projekty jednotlivých městských částí.

    Problém je, že „hned na první pohled“, jak Hřib píše, nic moc vidět není. A na druhý pohled je dokonce naopak vidět, že se primátorovi PR poradci tak trochu sekli. 

    Onou rozžhavenou ulicí, kde má být vedro jako v sauně, na jedné straně chodníku procházejí dvě ženy v péřovkách a na druhé straně zase žena v kabátu.

    Do Hřiba si kvůli tomu rýpla i opoziční zastupitelka Alexandra Udženija z ODS, která dlouhodobě kritizuje nezvykle vysoký počet primátorových poradců, na něž jde z rozpočtu města pořádný balík.

    Se známou političkou s ostrými lokty Expres.cz mluvil.

    „Neuvěřitelně jsem se smála, když jsem to viděla. Fakt mě to pobavilo. Nechápu to. Je na tom přesně vidět, jak Piráti dělají politiku. Vše je o jejich prezentacích, pořád jen něco prezentují, hlavně na sociálních sítích, ale skutek utek, ve skutečnosti vůbec nic nedělají. A ještě to dělají blbě, jak vidíme,“ řekla nám Udženija. 

    Také sečetla, že přesně jde na poradce Zdeňka Hřiba půl milionu korun měsíčně, a tím pádem šest milionů korun ročně z pražského rozpočtu. 

    „My jsme si to vyžádali skrze zákon o svobodném přístupu k informacím, konkrétně za nás pan Portlík, a opravdu to tak je,“ potvrdila nám. 

    Alexandra Udženija

    Udženija nám také prozradila, že společně s kolegy primátora konfrontovali s dotazem, zda je normální, aby šlo tolik peněz na tým jeho poradců. Příliš ale nepochodili.

    „Ano, konfrontovali jsme ho. Ale on s námi vůbec nechtěl mluvit, vůbec se k tomu nevyjadřoval, a to ani na zastupitelstvu. Prostě to promlčel,“ krčí rameny.

    „Ale Hřibovi poradci, to není zdaleka všechno. Piráti jsou nasáčkovaní úplně všude. Například v Pražském inovačním institutu, který si sami založili, tam jsou všechno jen Piráti. Berou třeba 70 tisíc měsíčně. Vykřikovali, jací jsme my v ODS trafikáři a kdesi cosi, ale podívejte se, co dělají oni,“ dodává Alexandra Udženija.

    Jako třešničku na dortu poukázala na to, že ulice, kterou Hřib kritizoval jako nezelenou, spadá pod magistrátní koalici, zatímco ta zalesněná je v Praze 2, jejíž starostkou je Jana Černochová z ODS.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 4:23 středa 20. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      37
    • Trapas
      9
    • Super
      6
    • Sladký
      5
    • Tvl
      4
    • Cože
      3
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...