Co budou mít na štědrovečerním stole v jiných zemích? Játra, kaviár i boršč
3/3

Rusko

V Rusku nenalezneme na štědrovečerní tabuli kaviár z jeseterů a litry šampaňského, jak bychom asi čekali. Jejich večeře bývá střídmá. Před hlavním chodem většina domácností preferuje jako polévku sytý boršč.

Jako hlavní chod dominují ryby, jak mořské, tak říční, příloha jsou podávané vareniky, což je kynuté těsto zformované do podoby taštiček. Uvnitř mohou obsahovat rýži, zelí, houby. Zkrátka to, co dům dá. Taková večeře se pak zapije panákem pořádné ruské vodky.

Polévka boršč je ruská specialita.

Fotogalerie

3/3
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 pátek 23. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 18
  • 18
  • 17
  • 15
  • 14
  • 13