Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    V Tunisku byl zavražděn český turista, policie po pitvě zadržela jeho ženu: Podobnost s kauzou Kramný

    Tunisko je klasika, která nezklame. | foto: Wikimedia.org

    Tento týden došlo k dalšímu úmrtí Čecha na dovolené v zahraničí. V tuniském Monastiru zemřel šedesátiletý muž z Ostravy. Bez známek života ho v hotelovém pokoji našla jeho manželka. Krátce po nahlášení úmrtí ji zadržely místní úřady, jež odmítají sdělit více podrobností. Rodina si nemyslí, že by za mužovu smrt mohla jeho manželka. Předběžné šetření však prokázalo podezřelé úmrtí poté, co byly během pitvy objeveny stopy škrcení v úrovni krku.

    V tuniském Monastiru došlo tento týden k záhadné smrti Čecha. Šedesátiletého muže z Ostravy našla ležet v hotelovém pokoji bez jakýchkoliv známek života jeho žena. Krátce poté, co případ nahlásila, ji zadržela tuniská policie, která případ vyšetřuje.

    „Můžeme potvrdit, že byla v Tunisku zadržena česká občanka v souvislosti s úmrtím českého občana. Náš zastupitelský úřad je v kontaktu s místními orgány, ale v tuto chvíli nebudeme sdělovat žádné podrobnosti,“ uvedl pro CNN Prima News mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.

    „Určitě bychom potřebovali zjistit bližší informace. Celý den jsem obvolávala naši ambasádu v Tunisku. Nicméně podrobnější informace nám vůbec neřekli: jakým způsobem došlo k zatčení, jestli to prokázala pitva a tak dále. Nyní potřebujeme zjistit informace a vyhledat nějakou pomoc, protože teta by tohle svému manželovi neudělala,“ sdělila neteř zadržené ženy, která je hlavní podezřelou.

    Redakci Blesku se v sobotu podařilo o případu zjistit bližší informace. „Vyšetřující soudu prvního stupně v Monastiru povolil zadržení české padesátileté turistky pro podezření z účasti na vraždě jejího šedesátiletého manžela poté, co informovala bezpečnostní orgány o jeho smrti,“ řekl Blesku mluvčí tuniských soudů v Monastiru a Mahdii Farid Ben Jahha.

    Předběžné šetření podle něj prokázalo na podezřelé úmrtí poté, co byly během pitvy objeveny stopy škrcení v úrovni krku. „Obviněná žena zůstává ve vazbě do ukončení šetření, která mají odhalit příčiny a okolnosti činu,“ dodal Jahha.

    Neteř pozůstalé se poté opět vyjádřila pro CNN Prima News a sdělila další podrobnosti.

    „Teta šla na pedikúru. Když se vrátila, našla strejdu v posteli fialového. Hned mi volala, protože v tu chvíli nevěděla, jak má anglicky poprosit o pomoc doktora,“ uvedla. „Mluvila jsem s ní, když mu dělala masáž srdce. Mezitím přiběhl hotelový doktor a pak ji poslal na balkon a pokračoval v oživování. To už bohužel bylo marné,“ pokračovala.

    Pár spolu byl přes třiatřicet let a údajně měli hezký vztah. V pátek měla zadržená žena nárok na jediný telefonát, který věnovala neteři. „Řekla mi, že ji zavřeli a že jí nevěří, že strejdu nezabila. Já tomu nevěřím, že by mu něco udělala. Měli se rádi. V každém vztahu jsou nějaké hádky, ale tohle by neudělala,“ svěřila se.

    Zároveň​ je to téměř na den deset let, kdy nahlásil během dovolené v Egyptě smrt své ženy a dcery v hotelovém pokoji Petr Kramný. Tehdy byla kolem úmrtí též spousta nejasností. Kramný byl o tři roky později odsouzen za jejich vraždu, měl je usmrtit elektrickým proudem a dostal trest 28 let vězení. Vinu stále odmítá, požádal i o obnovu procesu, soud ji letos v únoru zamítl.

    Kramného kauza se nápadně podobná té momentální. V obou případech odmítaly úřady sdělovat více informací České republice a šetření prováděly pouze ony. Na podobnost kauz upozornil i Lubomír Zaorálek.

    „Mělo by se jednat o tom, aby se to šetřilo v Česku, podobně jako v případě pana Kramného. Domnívám se, že k tomu dojde, jelikož je to záležitost čistě mezi českými občany,“ řekl.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 21:29 neděle 19. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      18
    • Super
      13
    • Cože
      13
    • Trapas
      12
    • Haha
      8
    • Sladký
      6