Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kluci pochodují za 120 pro Prahu: Nesmyslem proti nesmyslu! ČT nás záměrně ignoruje

    Už několikátý týden se objevují na demonstracích ekoteroristů, kteří pochodují za třicítku pro Prahu. Parta kluků má ale na transparentech o jedno číslo navíc, chtějí, aby se v hlavním městě jezdilo 120! Nezasahují do provozu, nikomu neotravují život, chodí po chodníku, a dokonce na přechodech čekají na zelenou. A také si všímají zvláštní věci: Česká televize je na každém jejich pochodu za třicítku, ale my jsme se ještě v jediné reportáži neobjevili...

    Sympaťáci z iniciativy 120 pro Prahu nechodí na demonstrace ekoaktivistů provokovat, naopak. Se spoustou z nich si vymění pobavené úsměvy, občas i prohodí nějaké slovo.

    „Neřekl bych, že jsme kamarádi, ale určitě se nebudeme bít, to je blbost. Jenom vyjadřujeme názory. Jdeme takzvaně nesmyslem proti nesmyslu, to je naše motto,“ popisují v rozhovoru pro Expres.cz.

    Kluci, které podporuje i postrach všech ekoteroristů, závodník a sběratel aut Filip Turek, si myslí, že doba by se měla spíše zrychlovat než zpomalovat.

    „Jsme soukromé hnutí, které se rozhodlo, že chce v Praze sto dvacet místo třicítky. Myslíme si, že magistrála je moc pomalá, a chceme ji zrychlit. Doba je pomalá, mladí ztrácí pozornost a třicítka není nic pro ně, potřebují rychlost, aby byli rychle doma a rychle tu pozornost zase nabrali,“ říká jeden z nich.

    Celou věc berou v nadsázce, platí je prý George Soros a hrozí, že pokud třicítka v Praze projde, spáchají na protest harakiri. Pravda ale je, že by se od nich „třicítkáři“ mohli učit, jak se dělá demonstrace tak, aby přitom pár desítek lidí nešikanovalo půlku Prahy, nezdržovalo lidi na cestě domů z práce či zcela reálně neriskovalo situaci, kdy se v některé z kolon zasekne sanitka.

    Parta celou cestu jde podél pochodu za třicítku pro Prahu spořádaně po chodníku, nikdy nezasahuje do vozovky. Ba co víc, na každém přechodu čekají na zelenou, i když zrovna žádné auto nejede. Než ekoaktivisté zamířili na magistrálu, svůj vlastní pochod odklonili a k hlavnímu nádraží, tedy cíli čtvrteční demonstrace, došli normální cestou.

    Pochod aktivistů, kteří chtějí třicítku pro Prahu.

    Po celou dobu ukazují svoje transparenty se „120 pro Prahu“ či s nejrůznějšími satirickými prohlášeními. Snaží se být na očích, ostatně někteří „třicítkáři“ si je fotí.

    „Zajímavé ale je, že Česká televize na ty pochody chodí a nikdy jsme se ani na vteřinu neobjevili v žádné jejich reportáži. Všímáme si dokonce, že jejich kameraman před námi vždy uhýbá kamerou. Já nejsem absolutně žádný rajchlovec a nikdy jsem nevěřil řečem o tom, jak je ČT neobjektivní, ale když to vidím...,“ krčí rameny jeden ze zástupců hnutí.

    Magistrála není chodník. Proto by se na ní mělo jezdit 120.
    #120bude

    13. dubna 2023 v 22:36, příspěvek archivován: 14. dubna 2023 v 14:36

    Aktivní jsou na sociálních sítích, zejména na Twitteru získávají čím dál víc sympatizantů. Mezi jejich sledujícími je dokonce i pirátský náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib! Otázkou ale v jeho případě je, zda ho myšlenka stodvacítky v Praze zaujala, pobavila, nebo se jen drží zásady, že přátele si má člověk držet nablízku a nepřátele ještě blíž...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 14. srpna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      239
    • Trapas
      39
    • Sladký
      11
    • Haha
      9
    • Cože
      7
    • Tvl
      6