Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nastrčený právník a údajná zrada z Česka! Hlůšková odhaluje důležitý otazník ve své kauze

    Tereza Hlůšková komentuje důležitý moment ve své kauze. | foto: Koláž Expresu

    Sebevědomě o sobě tvrdil, že je nejlepší právník v zemi a jestli má někdo Terezu Hlůškovou (27) vysekat z maléru, je to právě on. Velmi rychle ale advokát Džavád Zafar dostal padáka a do Česka se pak dostaly zprávy, že měl mladé dívce dokonce dělat neslušné návrhy. Tereza nyní objasňuje, co jí na advokátovi vadilo. Brzy prý nabyla dojmu, že spolupracuje s drogovým gangem, jenž Terezu dostal do problémů. Vysněná změna právníka se ale nepovedla a Češka se kvůli vlastní naivitě dostala do ještě většího maléru!

    Tereza Hlůšková, která si odseděla bezmála čtyři roky v pákistánském kriminále za údajné pašování heroinu, už od března přidává videa na sociální síť Herohero.

    Na nahrávkách Češka vysvětluje svou kauzu a detailně popisuje poměry ve věznici Kot Lakhpat. Není tomu dlouho, co se Tereza například věnovala například drsným bachařkám, které pravidelně bily její spoluvězeňkyně.

    „Když jsem viděla, jak bijí mé spoluvězeňkyně, řekla jsem si, že bych se s nimi nechtěla dostat do potyčky. Byly fakt rázné. Jedna měla asi čtyřicet kilo s postelí a dávala takové facky a rány do zad a trhala vlasy, že jsem koukala,“ vzpomíná ve videu Tereza Hlůšková, která nyní popsala svůj první soud.

    Hlůšková ve videích nikoho nejmenuje. Když ale mluví o svém „prvním právníkovi“, je všem, kdo sledovali tuto kauzu, naprosto jasné, že má na mysli sebevědomého advokáta Džaváda Zafara.

    Čaudhrí Džavád Zafar se snaží na zadržené Češce vydělat co nejvíce peněz.

    Arogantní muž s výrazným knírkem o sobě neustále prohlašoval, že je nejlepší právník v zemi. Brzy se ale ukázal spíše jako vychytralý podvodníček, když redakci Expresu nabízel citlivé informace o své klientce výměnou za peníze.

    „Pošlete mi peníze přes Western Union,“ psal nám tehdy Zafar, který pak od Terezy brzy dostal padáka.

    Do Česka se poté skrz pákistánské novináře dostaly neověřené informace, že Zafar přišel o práci, protože údajně dělal Tereze Hlůškové neslušné návrhy.

    „Není to pravda. Jak bych s ní něco mohl mít, když je ve vězení? Jsem jedním z nejdražších právníků v zemi, to je fakt. Terezina rodina o tom ale dobře věděla, nikdo jim moje služby násilím nevnucoval, najali si mě dobrovolně,“ hájil se v roce 2020 pákistánský právník.

    V jednom z posledních videí na Herohero ale Hlůšková odhaluje, že ze Zafara neměla dobrý pocit vlastně už od samého začátku. Rychle totiž nabyla dojmu, že nejspíše spolupracoval s lidmi, kteří ji dostali do problémů.

    „Chtěla jsem změnit právníka, kterého mi rodiče platili, protože jsem se bála, že je nastrčený. Strašně jsem se bála,“ popisuje Hlůšková, která se nakonec ke změně právníka odhodlala.

    Údajná zrada z Česka a největší chyba s právníky

    Všechno bylo ale nakonec trochu jinak, než si dívka představovala. Před soudem za ní totiž zašly dvě mladé ženy, údajně právničky, které jí předaly telefon s tím, že s ní chce mluvit jistý „pan T.“. Šlo o často zmiňovaného Tárika, který měl být šéfem drogového kartelu, do jehož spárů Tereza spadla.

    „Ten týpek věděl, jak na mě. Říkal, že jsem v těch videích ze zadržení vypadala jako modelka a že volal na letiště a ptal se, proč mě zatkli. Prý mu řekli, že mě někdo nabonzoval, že na letiště volali, že přijde blondýna, poletí do Evropy a bude mít v kufru drogy. Já byla hned naivní a ve stresu jsem mu věřila. Prý zaplatil 5000 eur, aby mu to číslo dali. Blbost, ale já tomu věřila. Řekl, že to bylo české číslo, a když na něj zavolal, ozvali se holka s klukem. Žila jsem domnění, že tam volal člověk, o kterém nechci mluvit. Pak jsem si řekla, že to byla blbost,“ vzpomíná Hlůšková.

    Tereza se pak s výše popsanými právničkami domluvila na spolupráci. Zamlouvalo se jí hlavně to, že advokátky nebudou platit její rodiče, ale již zmiňovaný Tárik.

    „To byla ale moje největší chyba. Nenapadlo mě, že u soudu mají slovo chlapi. V únoru jsem jim podepsala papíry. Cestou ze soudu jsem potkala borce, který mi dal ten kufr. On mi zamával. V tu chvíli jsem přemýšlela, jestli mi chtějí pomoci, nebo ne. Pak mi právničky říkaly, že až se mě soudce zeptá, jestli toho muže znám, ať řeknu, že ne. Já se divila, proč to mám říkat, a ony mi vysvětlily, že musíme tvrdit, že v tom kufru nic nebylo,“ popisuje Hlůšková.

    Tereza nakonec dostala osm let a osm měsíců. Z původního trestu si ale odseděla necelou polovinu. Loni se vrátila v tichosti do Česka a nyní mladá dívka z Uherského Hradiště objasňuje svůj případ, který několik let plnil stránky novin.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:00 úterý 26. září 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      24
    • Haha
      23
    • Sladký
      7
    • Tvl
      7
    • Super
      6
    • Cože
      3