Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Peníze pošlete přes Western Union,“ řekl si právník Terezy v Pákistánu

    • Terezu H. (21) zadrželi 10. ledna pákistánští celníci.
    • Dívka z Uherského Hradiště u sebe měla 9 kilogramů heroinu.
    • Teď jí za pašování tvrdých drog hrozí krutý trest.
    • Terezu zastupuje místní právník Čaudhrí Džavád Zafar.
    • Zdá se, že Zafar se ze situace snaží co nejvíce vytěžit.
    V případu zadržené Češky Terezy H. hraje dost významnou roli pákistánský právník Čaudhrí Džavád Zafar. V jednu chvíli ochotně mluví s českými médii a prozrazuje jim jednu informaci za druhou a o den později už si říká o peníze za pouhý rozhovor týkající se jeho klientky. Jako důvěryhodný profesionál Zafar rozhodně nepůsobí, stačí se podívat na to, co všechno je ochoten udělat pro finanční zisk. Pašeračce Tereze H., pro kterou se podle svých slov snaží vybojovat svobodu, svým jednáním spíše škodí, nežli pomáhá.

    Redakce Expresu už poněkolikáté kontaktovala právníka zadržené české pašeračky Terezy H. V minulosti Čaudhrí Džavád Zafar ochotně odpovídal na veškeré dotazy, teď se ale zdá, že změnil taktiku.

    „Pokud chcete rozhovor, tak jedině za peníze. Jsem profesionál a čas jsou pro mě peníze,“ vysvětlil hned na úvod. Zafar původně požadoval za rozhovor 500 eur. Stačily ale dvě minuty a vše bylo jinak. „150 eur za deset otázek,“ zněl nový ceník Čaudhrího Džaváda Zafara. Komunikace s pákistánským právníkem připomínala smlouvání na trhu na dovolené v Egyptě.

    Předstírali jsme, že o placený rozhovor máme zájem, abychom zjistili, kam až je Zafar ochoten zajít.

    Za slíbené peníze nás zajímaly mnohem důvěrnější a cennější informace, než dosud ziskuchtivý právník nabízel. Například jsme chtěli nahlédnout do vyšetřovacího spisu. Zafar nebyl proti. Ovšem za „mírný“ poplatek.

    Advokát například slíbil, že za 2 tisíce eur okopíruje celý vyšetřovací spis. „Bude to kopie celého spisu a bude v angličtině,“ snažil se prodat interní dokument obhájce z města Láhaur. Už to je hodně netradiční postup, a to jsme teprve na začátku!

    Čaudhrí Džavád Zafar sám sebe považuje za kvalitního profesionála. To, co ale předvádí, je pravý opak.

    Když jsme se dozvěděli, že za peníze je možné nahlédnout do spisu takto závažného případu, tak nás napadlo, že Zafar by byl za peníze schopen a ochoten domluvit i rozhovor s nejslavnější českou pašeračkou, která v současné době čeká ve vazební cele.

    Zpočátku se Zafar trochu cukal. „Udělat rozhovor s Terezou je nemožné,“ sdělil na úvod. Poté ale navrhl kompromis. Vymyslel plán, jak zprostředkovat interview s jeho klientkou Terezou H., což zpočátku označil jako „impossible“ (v překladu nemožné, pozn. red.).

    Podmínky byly ale přímo neuvěřitelné: „Můžete mi poslat otázky a já jí je osobně předám 24. února. Její odpovědi vám pak přepošlu. Bude to za tisíc eur a nedám žádnou slevu. Žádná reklamace, Tereza odpoví pouze na dotazy, které bude chtít odpovědět.“

    Netrvalo to dlouho a Zafar šel ještě dál, a rozhodně ho k tomu nikdo netlačil!

    „Rozhovor s ní je nemožný, ale pokud zaplatíte 20 tisíc eur (více než půl milionu korun, pozn. red.), tak by to šlo,“ řekl zčistajasna Terezin právník.

    Něco, co se zdálo na úvod naprosto nereálné, bylo rázem na prodej. Obhájce zadržené Češky Čaudhrí Džavád Zafar redakci dokonce zaslal číslo účtu, kam si přeje peníze zaslat. „Pošlete to přes Western Union, prosím,“ zažádal Zafar.

    Není to tak dlouho, co si Zafar Expresu stěžoval, že je nespokojen s tím, jak ho vyobrazují česká média. Teď si svým „obchodním talentem“ už tak pošramocenou image nejspíše ještě drobet pohoršil. 

    Nabízet rozhovor se svou klientkou za půl milionu korun, to příliš nesvědčí o tom, že je Zafar skutečný profesionál, ale působí spíše jako pěkný filuta, který ucítil, že na problému své klientky může vydělat pořádné peníze.

    Těžko odhadnout, zda tento chlapík s pečlivě udržovaným knírem doopravdy dokáže pomoci Češce Tereze H., kterou 10. ledna na letišti v Láhauru zadrželi místní celníci s devíti kilogramy heroinu v kufru. Sám Zafar si věří a s oblibou hlásá, že dívce hodlá vybojovat svobodu. Pokud je ale tak špatný právník jako obchodník, tak nezbývá nic jiného než se za Terezu modlit!

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:04 úterý 19. června 2018. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      149
    • Trapas
      28
    • Super
      21
    • Tvl
      20
    • Cože
      17
    • Sladký
      14
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...