Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kondomy a stopy drog: Expres našel doupě, kde žil český Floyd! Místní se tam neodváží

    Zdaleka nejen celým Českem v posledních dnech rezonuje kauza „českého Floyda“, tedy narkomana Stanislava T. Teplický Rom zemřel nedlouho poté, co mu policista pět minut klečel na krku, pitva však za příčinu smrti označila drogy. Expres se vydal po jeho stopách. Kromě místa, kde Stanislav řádil jako smyslů zbavený a zuřivě bušil do auta, jsme našli dokonce i přesnou lokalitu, kde žil. „Je to doupě narkomanů a bezdomovců, já bych tam nešla ani za peníze,“ varovala nás místní žena. My jsme ale sebrali odvahu a to, co jsme na bohem zapomenutém místě pod teplickým mostem našli, vám vyrazí dech.

    Redaktoři Expresu se vydali na místo činu, který rozdělil zemi a mluví se o něm i daleko za hranicemi.

    U pietního místa pro Stanislava T., který zemřel po diskutovaném zákroku v teplické čtvrti, se objevil nespočet svíček a vzkazů. Mluvili jsme tam dokonce s jeho přítelem, podle něhož byl Stanislav hodný člověk, který bohužel spadl do tvrdých drog (psali jsme ZDE).

    Nás ale zajímalo i to, kdo vlastně Stanislav T. byl a z jakých poměrů pocházel.

    Jak jsme zjistili, „český Floyd“ měl kromě sestry ještě i nemocnou maminku. S tou ale nežil a ona dokonce ani o smrti svého syna neví, protože informace by mohla rapidně zhoršit její zdravotní stav. 

    Několik zdrojů z okolí nám prozradilo, že Stanislav ve skutečnosti bydlel pod mostem v místní komunitě narkomanů, kteří znepokojovali okolí.

    Pieta za „českého Floyda“

    Brzy jsme našli místo, ze kterého pochází policejní záznam, na němž polonahý Stanislav T. zuřivě mlátí do auta. Vše se odehrálo přímo před vchodem do obchůdku s náčiním pro kutily.

    „Já mám naštěstí v sobotu zavřeno, takže jsem tu zrovna nebyla,“ řekla nám prodavačka. Jedním dechem ale dodala, že podobné incidenty se v okolí dějí běžně. A že narkomanské doupě, z něhož pocházel i Stanislav T., se nachází nedaleko.

    Takto se teplický narkoman válel na zemi.

    „Je to pod mostem, nacházejí se tam opuštěné budovy, kde se scházejí feťáci a bezdomovci. Já bych tam nešla, ani kdyby mi za to někdo zaplatil,“ varovala nás.

    Drogy, kondomy a hrozba gadžům

    Redaktoři Expresu nicméně sebrali odvahu a na místo, jemuž se místní vyhýbají obloukem, se vydali.

    Ono drogové doupě, ze kterého Stanislav T. pocházel, leží pod nedalekým mostem. Zatímco na něm vede jedna z hlavních dopravních tepen Teplic, vespod je na první pohled k vidění rozlehlé prostranství s povalujícími se spacáky a dvěma chátrajícími domy, zcela evidentně využívanými bezdomovci.

    V těchto místech se má scházet gang narkomanů, do kterého patřil i Stanislav T.

    V těchto místech se má scházet gang narkomanů, do kterého patřil i Stanislav T.

    Při bližším průzkumu jsme zjistili, proč se místní tomuto tajemnému teplickému zákoutí vyhýbají obloukem.

    Po zemi se válely obaly od injekčních stříkaček a nejrůznějších prášků, použité kondomy a rozebraná elektronika. Opodál stál vrak auta plný nejrůznějšího harampádí.

    Obalů od stříkaček jsme našli nespočet.

    V narkomanském doupěti, kde měl Stanislav T. žít, bylo k vidění ledacos.

    O několik desítek metrů dál se nacházelo menší improvizované obydlí, které na první pohled působilo o něco kultivovanějším dojmem. Nechyběl ani květináč.

    V těchto místech se má scházet gang narkomanů, do kterého patřil i Stanislav T.

    Můžeme se jen domnívat, co se tu po večerech děje.

    Stojan na svíčky a další propriety ale dávaly tušit, že právě sem si narkomani z okolí nejspíše chodí pro dávku.

    Normálnímu člověku místo nahání husí kůži. Pocitu, že tam nemá co dělat, rozhodně nepřidává ani výhrůžný nápis „Sr*t na gadže“, což je charakteristický romský výraz pro lidi bílé barvy pleti.

    Jediným štěstím tak bylo, že bylo doupě v dopoledních hodinách opuštěné. Není ale pochyb o tom, že pod rouškou noci tu panuje zcela jiná situace.

    V těchto místech se má scházet gang narkomanů, do kterého patřil i Stanislav T.

    Nenávist ve vzduchu

    Zmíněný nápis není v kontextu s místními poměry žádným výkřikem do tmy. Jak Expres.cz při svém pátrání po stopách „českého Floyda“ zjistil, napětí mezi Romy a bílými Čechy by se dalo krájet.

    „Chtěla bych, aby tomu policistovi někdo také klečel pět minut na krku!“ řekla nám u Stanislavova pietního místa žena romského původu, zjevně přesvědčená o tom, že v případu sehrála roli i jeho barva pleti.

    Obyvatelé domu, pod jehož okny svíčky hoří, zase pečlivě monitorují okolí. A je vidět, že se jim naše přítomnost v jejich rajonu vůbec nelíbí.

    Lidé na místě zapalují svíčky.

    Naopak obyčejní lidé se shodují na jednom. Romové z okolí dělají problémy dlouhodobě a v posledních dnech situace jen graduje.

    „Romové z něj teď dělají chudáčka, ale stát se to někomu, kdo je bílý, tak po něm ani pes neštěkne,“ myslí si žena, s jejímž názorem se ztotožňují i další oslovení lidé z Teplic.

    Šušká se dokonce o chystané velké romské demonstraci.

    „Těm, kteří bydlí poblíž, jsem na rovinu řekla, ať raději jedou na pár týdnů někam pryč,“ svěřila se nám další žena, která se sama bojí o své bezpečí.

    Na další fotografie z doupěte narkomanů, kde Stanislav T. žil, se podívejte v galerii.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 7:09 neděle 24. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      99
    • Haha
      63
    • Trapas
      20
    • Tvl
      18
    • Sladký
      9
    • Cože
      8
    Vezmeme vás na titulní stranu
    Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz