Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kriminalisté na Slovensku „ulovili“ hledaného muže. Pak si ho fotili jako trofej

    Policisté v Bratislavě zadrželi hledaného muže. Pak se s ním fotili na památku. | foto: Autor: Topky.sk

    Policisté z Bratislavy řeší ostudu, kterou dlouho nepamatují. Úspěšné dopadení hledaného zločince oslavili dost bizarním způsobem. Strážci zákona se rozhodli, že se vyfotí se svým „úlovkem“, který na ně čekal v blátě před služebním vozem. O incidentu už se dozvědělo slovenské ministerstvo vnitra.

    Od února pátrali kriminalisté z Bratislavy po jistém Ladislavovi D., na něhož vydal zatykač okresní soud. Dvaatřicetiletý muž se opakovaně provinil porušením zákazu řízení. Hrozil mu trest šest měsíců ve vězení za maření soudního rozhodnutí.

    Ladislav se rozhodl, že trestu unikne tím, že se bude před soudem skrývat. Proti byli kriminalisté, kteří muže vypátrali a po jeho zadržení si z něj udělali cennou trofej.

    O nevšední radosti ze zadržení hledaného zločince informoval server Topky.sk, který se dostal i k fotografiím, kde policisté s mužem pózují a fotí si selfie. Mužovu dopadení předcházela honička, během které se Ladislav snažil policisty setřást.

    Kriminalisté dostali informaci, že hledaný muž přijede na automyčku v Bratislavě, což se potvrdilo. Jakmile muž policii uviděl, dal se na útěk.

    „Ladislav D. ujížděl po neupravené štěrkové cestě vozidlem ve vysoké rychlosti, čímž způsobil srážku s jiným osobním autem. Po kolizi Ladislav D. vyskočil z auta a rozběhl se po železničních kolejích. Policisté jej pronásledovali, protože věděli, že je na tuto osobu vydaný příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Osoba po krátkém běhu po kolejích zakopla a upadla na štěrk,“ je uvedeno v policejním protokolu.

    Policisté měli po necelých třech měsících pátrání splněno. Kriminalisté při zásahu našli ve voze Ladislava D. bílou krystalickou látku, která byla poslána na rozbor. Dvacet minut před půlnocí byl muž odevzdán k výkonu trestu v Justičním paláci v Bratislavě.

    Ještě před odvezením muže do věznice si policisté udělali několik fotek na památku tohoto úspěšného lovu.

    „Zadržení osoby provedli policisté odboru kriminální policie KR PZ v Bratislavě ve spolupráci s policisty OKP OP PZ v Bratislavě III. Služební zákrok byl vykonaný na základě vlastní činnosti, a to bezprostředně po získání informací s přesunem na místo za účelem zadržení osoby. Policistům za zadržení muže a vykonání služebního zákroku nebyla udělena žádná odměna,“ stojí v oficiálním stanovisku policie, která po zveřejnění fotografií řeší nezvyklou ostudu.

    Chování policistů už řeší krajské ředitelství v Bratislavě i ministerstvo vnitra.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:58 sobota 31. října 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      63
    • Super
      53
    • Sladký
      20
    • Tvl
      20
    • Haha
      19
    • Cože
      18
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...