Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Takhle paří finská levice: Premiérka řádila s influencery, opozice chce test na drogy

    Je královnou finské levice, okouzluje vzhledem, média ji popisují jako sebevědomou a progresivní političku. Nedávno například finská premiérka Sanna Marinová kráčela v čele LGBT pochodu Helsinki Pride. Teď má na krku pěkný skandál. Na večírku s přáteli z řad finské zlaté mládeže pařila tak moc, že ji někteří podezřívají z užívání drog.

    Záběry ze soukromé pařby zveřejnil finský bulvár. Kauza teď plní jeho přední stránky a veřejnost okamžitě rozdělila na dva tábory.

    Podle jedné skupiny je v pořádku, že se teprve šestatřicetiletá premiérka umí odvázat a dobře pobavit. Podle té druhé je skandální, aby lídr země vymetal večírky a tancoval při nich na podlaze.

    Nejde totiž o první incident, loni v prosinci Marinová do čtyř hodin ráno pařila v nočním klubu v Helsinkách. Neměla přitom telefon, tudíž nebyla na příjmu, a navíc jí v tu chvíli přišla zpráva od hygieny, že se dostala do kontaktu s člověkem pozitivním na covid-19.

    Lídryni Finské sociálně demokratické strany teď nahánějí média, ona se celou věc snaží zahrát do autu. Záběry prý vznikly před několika týdny a měly zůstat soukromé, tak jako tak ale Marinová prý neudělala nic nelegálního, pouze tančila a bavila se s přáteli.

    V partě měla být mimo jiné známá finská televizní osobnost, jeden influencer a jeden youtuber, finská zpěvačka a také stranický kolega.

    Sanna Marinová s Volodymyrem Zelenským

    Jenže tak jednoduché to Sanna Marinová nemá. Na záběrech podle finských médií v jednu chvíli zazní výkřik: „Tohle je moukový gang!“ A v kombinaci s divokým tancem premiérky na kolenou se nezdá, že by její přátelé mluvili skutečně o docela obyčejné mouce.

    Marinová si prý není vědoma, že by někdo něco podobného křičel. Také prý ani neví, že se takový termín používá, tedy že se kokainu slangově říká mouka. Každopádně kategoricky odmítla, že by užila jakékoliv drogy.

    Sanna Marinová s hvězdou amerických demokratů a silnou kritičkou Donalda Trumpa Nancy Pelosiovou

    To ale nestačí opozici, která Marinovou vyzývá, aby dobrovolně test na návykové látky podstoupila.

    „Neužívala jsem drogy ani nic jiného než alkohol. Ani jsem nebyla v situaci, že bych někoho takového viděla. Tančila jsem, zpívala, bavila se. A také objímala své přátele, dělala jsem naprosto legální věci,“ brání se premiérka.

    „Nemám co skrývat. Drogy jsem neužívala, takže není problém jít na testy. Zároveň si ale myslím, že je docela neobvyklé něco takového po někom žádat,“ dodala.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:08 sobota 17. prosince 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      15
    • Haha
      10
    • Trapas
      10
    • Cože
      7
    • Tvl
      6
    • Sladký
      2
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...