Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hrad neříká pravdu o Vohralíkové a luxusní akci vyjednavačů. Průšvih hasí penězi pro dětský domov

    Hrad se zastává konference, kterou v Rudolfově galerii pořádá dobrý kamarád Jany Vohralíkové Radim Pařík. | foto: Facebook

    Máme klíče od Hradu, chlubí se na svých stránkách Asociace vyjednavačů, která si na zítra nachystala velkolepé setkání v Rudolfově galerii. Klíč šéfovi Radimu Paříkovi neposkytl nikdo jiný než kancléřka prezidenta Petra Pavla Jana Vohralíková. Podle politických komentátorů do sídla hlavy státu přinesla stejný klientelismus jako její předchůdce Vratislav Mynář, Hrad se ale brání, že Vohralíková je s Asociací vyjednavačů spojena pouze jako jeden z vystupujících hostů. To je ale lež.

    Asociace vyjednavačů si Pražský hrad pronajala na celý den. Láká na bohatý raut či vystoupení světových hvězd z branže.

    Vstupenky se prodávaly za ceny od 17 tisíc, přes 40 tisíc až po více než 200 tisíc korun. V ceně těch nejdražších byla mimo jiné také účast na konferenci v Curychu, která již proběhla. Zájemci tam měli být dopraveni soukromým tryskáčem.

    Pronájem Rudolfovy galerie, druhého největšího hradního sálu, a Široké chodby vyšel Radima Paříka, šéfa Asociace vyjednavačů, na 225 tisíc korun. Podle Lidových novin se jedná o zvýhodněnou cenu, Hrad to popírá s tím, že jde o běžnou cenu pro pořádání konferencí.

    Právě prezidentská kancelář je s Asociací vyjednavačů spojena skrze Janu Vohralíkovou, kancléřku Petra Pavla. Zatímco ten si pochvaluje, že akce naplňuje jeho vizi otevřít Hrad lidem, političtí komentátoři mluví o podobném klientelismu jako za Miloše Zemana.

    Jana Vohralíková křtila knihu Radima Paříka.

    „Myslím, že jí (Vohralíkové) můžeme pomalu říkat Vratislava. Jediný rozdíl oproti tomu, kdyby to udělal Mynář nebo Martin Nejedlý, je, že by je všechna média bombardovala a chtěla odpověď prezidenta,“ řekl politický komentátor MF Dnes Petr Kolář pro CNN Prima News.

    Stejného názoru je Martin Schmarcz.

    „Říkal jsem již při Pavlově zvolení, že si musí dát pozor na své okolí, kdo mu vede kancelář, kdo je kancléřem, kdo jsou poradci, právě aby nedopadl jako Miloš Zeman. Zatím vidíme, že lidé, které si přivedl, mu dělají poměrně hodně ostudy. Tato akce je bizarní a působí směšně. Působí na mě tak, že nějaká partička lidí, která vznikla teprve v době, kdy byl prezident zvolen, chce od účastníků získat velké peníze za to, že jim získá exkluzivní kontakty na Hrad. To jsme u pumpaře a vlekaře Mynáře a Nejedlého, kteří bývalého prezidenta prodávali jako husu na krámě. Jestli to tak půjde dál, strašným způsobem to zhorší Pavlovu pověst, která je stále vynikající,“ uvedl.

    V březnu tohoto roku vystřídala Jana Vohralíková ve funkci Vratislava Mynáře, následně se nastěhovala do jeho služebního bytu.

    Hrad se ale brání, že se o žádný klientelismus nejedná, a to proto, že Jana Vohralíková není s Asociací vyjednavačů spojena jinak než coby jedna z vystupujících. V prohlášení uvedl, že není pravdivé tvrzení Lidových novin a Novinek, že asociaci zakládala.

    „Vedoucí KPR Jana Vohralíková není zakládající členkou Asociace vyjednávačů. Svým projevem podpoří akci zaměřenou na komunikaci, které se věnovala i na předchozích pozicích,“ uvedl Hrad.

    Jenže to je lež. Jana Vohralíková ještě před časem na hradní setkání lákala ze sociálních sítí Paříkovy asociace a hned v první větě se představuje právě jako „zakládající členka“.

    Hrad tvrdí, že kancléřka Vohralíková nebyla zakladatelkou Asociace vyjednavačů. Její nedávná slova znějí přesně opačně.

    Asociace se navíc na vlastních stránkách chlubí spoluprací jak přímo s kanceláří prezidenta republiky, tak i Senátem, kde Vohralíková v minulosti pracovala. Jenže...

    „Jednalo se o jednorázovou spolupráci, za kterou Kancelář Senátu žádnou finanční částku neuhradila. V současné době Kancelář Senátu s asociací nijak nespolupracuje,“ cituje CNN Prima News tiskovou tajemnici horní komory Ladu Faldynovou.

    Senát také požaduje, aby jeho logo ze stránek asociace zmizelo, zatím se tak ale neděje.

    Jsou příležitosti, které nám uniknou mezi prsty a už se nebudou opakovat. Můžeme si za to většinou sami.

    Na tuto cestu s vyjednáváním a o vyjednávání nás letělo 12 a zajímavé je, že jsme se i všichni vrátili bez větších škod.

    Jen jsme zase pootočili náš pohled na vztahy a na to, jak můžeme mít lepší život. Sami se sebou, s našimi milovanými, s obchodními partnery. A samozřejmě s Vámi.

    Hned jsme uzavřeli dohodu. Tuhle vyjednávací party plnou vyjednávání, vztahů a smíchu zopakujeme.

    Datum: 16.-19.10.2024

    Ne všichni účastníci zájezdu chtěli, abych je jmenoval. Děkuji ale všem, jmenovitě (v komentáři i nejmenovitě.

    Martina Jiřičková Žočková
    Nikola Badín Šebková
    Premysl Rubes
    Jan Řezáč
    Petr Svejkovský AEHL
    Tomáš Oláh
    Jan Nyvlt
    Daniel Digon
    Adam Dolejš

    Tím, že jste se rozhodli prožít vyjednávání s hvězdami jak Ch. Voss jste současně umožnili, abychom na konferenci pozvali děti z dětských domovů a tak jim pomůžete zlepšit jejich život. Fakt moc děkuji, vážím si toho. Máte můj obrovský respekt.

    12.10. navazujeme konferencí na Pražském hradě. Potkáte se se světovými špičkami ve vyjednávání, experty na komunikaci s psychopaty i s nejslavnějším agentem FBI na odhalování lži. Neváhejte, přijďte. Vstupte s námi do nejvyšší ligy.: www.c-level.cz

    #SpoluautorNejnovějšíKnihyChriseVosse #ArgumentyNefungují #NevyjednávejteBlbě #KonfliktJeSexy

    7. října 2023 v 21:26, příspěvek archivován: 11. října 2023 v 14:57

    Co se týče finančního zisku, ten vychází při spočítání nákladů a cen vstupenek v plusových číslech. Kancléřka Vohralíková řekla Novinkám, že podle jejích informací setkání však pro Asociaci vyjednavačů zisková nebude. Hrad přitom zároveň tvrdí, že zisk z nejdražších vstupenek bude využit pro děti z dětských domovů.

    „Cena vstupného na akce je zodpovědností pořadatelů. Výtěžek z nejdražších vstupenek, které zahrnují i několikadenní program mimo Českou republiku, pořadatelům umožňuje na konferenci pozvat děti z dětských domovů,“ reagoval odbor komunikace Hradu.

    Tato informace se objevila až poté, co se o akci začala zajímat média.

    Spojení Asociace vyjednavačů nejen s Janou Vohralíkovou, ale i celou kanceláří prezidenta Petra Pavla, dosvědčuje například i video, které na sociální síť LinkedIn nahrál šéf Radim Pařík před březnovou inaugurací. Chlubí se v něm, že byl pozván do Vladislavského sálu i na přípitek (odkaz ZDE).

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:55 čtvrtek 8. února 2024. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      275
    • Cože
      40
    • Tvl
      39
    • Super
      22
    • Haha
      21
    • Sladký
      15