Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zeman vystoupil ve Sněmovně: Vypadám dobře, pochvaloval si, zastal se i Kurdů

    Takzvaný rekondiční pobyt ve střešovickém špitále očividně zabral! Prezident Miloš Zeman (75), který opustil Ústřední vojenskou nemocnici v Praze v neděli, vystoupil dnes v Poslanecké sněmovně a vypadal o poznání lépe, než když se na veřejnosti objevil naposledy.

    Prezident Miloš Zeman přišel do Poslanecké sněmovny podpořit návrh státního rozpočtu na rok 2020, který se schodkem 40 miliard korun předložila vláda Andreje Babiše.

    Do Sněmovny přišel prezident Zeman v doprovodu dvou mužů, kteří ho pouze jistili a poté mu pomohli do schodů. Prezident se pohyboval výrazně lépe než v nedávné minulosti.

    „Moje okolí mi teď říká, že vypadám dobře. A já mu odpovídám, že lidský život má tři fáze. Mládí, dospělost a vypadáte dobře,“ řekl serveru iDNES.cz prezident, který byl očividně v dobré náladě.

    Miloš Zeman s Radkem Vondráčkem.

    Během svého projevu Zeman řekl, že má výhrady k podpoře obnovitelných zdrojů energie a také k počtu státních úředníků.

    Vyslovil se také za zrušení daňových výjimek.

    „Musím vysoce ocenit jak ekonomickou erudici, tak diplomatické mistrovství paní ministryně, s nímž jednala s jednotlivými ministry,“ chválil ministryni financí Alenu Schillerovou Zeman.

    Ocenil i ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou za úspory na státních úřednících, kdy zrušila Fond dalšího vzdělávání se šesti sty zaměstnanci, a řekl, že by si přál, aby tato instituce byla zrušena i v dalších resortech. „Kdo o ní kdy slyšel?“ zeptal se řečnicky.

    Na závěr svého projevu se prezident vyjádřil také k válce v Sýrii. 

    „Plně souhlasím se stanoviskem Poslanecké sněmovny ve věci boje kurdského národa proti turecké okupaci jeho území,“ pravil Zeman.

    Prezident Miloš Zeman strávil minulý týden čtyři dny ve střešovické nemocnici. Podle oficiálních zpráv z Hradu šlo o jakýsi rekondiční pobyt. 

    Hlava státu se ve špitále měla dát dohromady před náročným programem spojeným s oslavami státního svátku.

    Miloš Zeman si ve střešovické nemocnici pobyl čtyři dny.

    Ještě nedávno prezident šokoval svým zjevem na zádušní mši za Karla Gotta. V katedrále sv. Víta se sotva udržel na nohou, padaly mu oči a chvílemi měl až nepřítomný výraz.

    Okamžitě se rozjely spekulace, že s prezidentem není něco v pořádku.

    Ve Sněmovně se ale Zeman ukázal v daleko lepší kondici. Jak již bylo výše uvedeno, celou cestu ušel bez sebemenších problémů sám, dva muži mu pouze pomohli do schodů, což v Zemanově věku není nic neobvyklého.

    Miloš Zeman ve sněmovně.
    Miloš Zeman ve sněmovně.

    Jeho projev byl věcný, srozumitelný. Prezident se vůbec nezadrhával, a jak je u něj zvykem, mluvil uceleně, sebevědomě a spatra.

    Zdá se, že pobyt v nemocnici Zemanovi skutečně prospěl.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:43 čtvrtek 20. února 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      67
    • Super
      52
    • Sladký
      34
    • Cože
      33
    • Haha
      30
    • Tvl
      28
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...