Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Rádi bychom ho tu měli znovu a déle! Doktor naznačil, že se Zeman vrátí do nemocnice

    Miloš Zeman si ve střešovické nemocnici pobyl čtyři dny. Doktor Ivan Jeřábek naznačil, že se tam prezident možná brzy vrátí. | foto: Profimedia.cz

    Prezident Miloš Zeman (75) minulý týden absolvoval takzvaný rekondiční pobyt ve střešovické nemocnici. Pobyl v ní čtyři dny a podle oficiálních zpráv z Hradu bylo cílem, aby se hlava státu dala do kondice před velkolepou oslavou státního svátku, která se uskuteční příští pondělí. Doktor Ivan Jeřábek, jenž je náměstkem ředitele Ústřední vojenské nemocnice v Praze nyní naznačil, že prezident Zeman se do špitálu možná brzy podívá znovu a bude se jednat o delší návštěvu!

    Prezident Miloš Zeman nastoupil do střešovického špitálu minulý čtvrtek. Okamžitě se na sociálních sítích objevily různé vtípky o tom, že hlava státu si od doktorů určitě vyžádá milovaný „popelníček“. 

    Doktor Ivan Jeřábek potvrdil, že zaměstnanci Ústřední vojenské nemocnice vášnivému kuřákovi skutečně vyšli vstříc a prezident si v nemocnici mohl zakouřit. 

    Doktoři navíc přimhouřili oči a prezidenta nechali „bafat“ cigaretu přímo na pokoji!

    „Jsme nekuřácký špitál. Někteří pacienti to bez cigarety ale samozřejmě nevydrží, a proto jsou v areálu dvě venkovní místa, kde je umožněno kouření, a jsou označena. Jinak u pana prezidenta jsme jako u vrchního velitele ozbrojených sil přimhouřili oči a on si mohl zapálit na pokoji,“ svěřil se pro Blesk.cz náměstek ředitele nemocnice Ivan Jeřábek.

    Během čtyřdenního pobytu v nemocnici se o Miloše Zemana staral také ředitel nemocnice Miroslav Zavoral, přítomná byla i lékařská služba, rehabilitační pracovníci a několik sester.

    Ivan Jeřábek je náměstkem ředitele Ústřední vojenské nemocnice.

    Prezident měl k dispozici dva pokoje.

    „Jednalo se o dva volné pokoje, které jsme nemuseli nijak upravovat. Jejich vybavení odpovídalo našim běžným pokojům s nadstandardem, tzn. křeslo pro návštěvu, lednička, televize a vlastní sociální zařízení. Pan prezident tam měl soukromí a byla mu poskytnuta služba, tak jak to má být při péči o hlavu státu. Prostory navíc šly uzavřít, aby tam nemohl někdo cizí vniknout,“ popsal Jeřábek, který na závěr naznačil, že by se prezident Zeman mohl ve střešovické nemocnici objevit znovu.

    Vrátí se Zeman do nemocnice?

    „My bychom byli rádi, ale záleží zcela na panu prezidentovi a jeho pracovním programu. Nyní se našly čtyři dny, v budoucnu to může být i třeba více. Navíc jsme panu prezidentovi k dispozici i jinde, bude-li chtít,“ vzkázal doktor.

    Podle oficiálních zpráv z Hradu je prezident Miloš Zeman zcela zdráv a pouze se potřeboval dát „do kupy“ před náročným programem, který ho již brzy čeká.

    Miloš Zeman si ve střešovické nemocnici pobyl čtyři dny.

    Ve střešovické nemocnici byl Zeman už koncem září a podstoupil tam komplexní vyšetření, které ukázalo, že je v pořádku. 

    S potěšením můžu oznámit, že jsme nenalezli žádné chorobné stavy,“ řekl po vyšetření ředitel nemocnice Miroslav Zavoral.

    Českého prezidenta dlouhodobě trápí nízký tlak a také polyfunkční neuropatie, kvůli které špatně chodí.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 středa 19. února 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      139
    • Super
      75
    • Haha
      67
    • Tvl
      50
    • Cože
      44
    • Sladký
      42
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...