Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Prezident Zeman nastoupil do nemocnice: Doprovodila ho dcera Kate se svým expřítelem

    Prezidenta Zemana do nemocnice doprovodila také jeho dcera Kateřina. | foto: Michal Šula, MAFRA

    Prezident Miloš Zeman je zpět ve střešovické nemocnici. Tentokrát bude jeho pobyt ale výrazně delší. Podle oficiálního vyjádření Hradu by měla hlava státu ve špitále zůstat do neděle. Zeman tam má podstoupit rekondiční pobyt. Do nemocnice ho doprovodila jeho dcera Kateřina Zemanová (25) se svým bývalým přítelem a dnes hradním protokolářem Vladimírem Krulišem (37).

    Prezident Miloš Zeman byl v Ústřední vojenské nemocnici v Praze už koncem září. Tehdy tam strávil pouze pár hodin. Podstoupil komplexní vyšetření, které ukázalo, že je zdravý.

    „Měl jsem tu čest na žádost pana prezidenta dneska provést jeho důkladnou zdravotní prohlídku. S potěšením můžu oznámit, že jsme nenalezli žádné chorobné stavy,“ řekl po vyšetření prezidenta Zemana ředitel nemocnice Miroslav Zavoral. Teď si v nemocnici prezident poleží nejspíše až do neděle.

    „Pan prezident má naplánován rekondiční pobyt v Ústřední vojenské nemocnici, který bude zahájen ve čtvrtek odpoledne a nejdéle potrvá do této neděle,“ řekl Blesku hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

    Podle zdroje redakce Expres.cz se prezident potřebuje zocelit před těžkými dny, které ho čekají. „Podstoupí rehabilitaci a cvičení, aby lépe chodil. Musí hlavně jíst, pít a cvičit,“ sdělil nám dobře informovaný zdroj z Hradu.

    „Nejde o nic akutního, spíše je to příprava, aby zvládl náročný 27. a 28. říjen. Budou to složité dva dny se spoustou chození,“ dodal zdroj.

    Kate má v Česku zůstat několik měsíců

    Do nemocnice prezidenta doprovodila také dcera Kateřina Zemanová, která jinak žije a studuje ve Velké Británii. 

    Prezidenta Zemana do nemocnice doprovodila dcera Kateřina. Chybět nemohl také protokolář Vladimír Kruliš.

    V České republice už je ale několik týdnů. Původně sem jela na dovolenou, kterou si protáhla kvůli narozeninové oslavě svého otce a následně se objevila také na zádušní mši za Karla Gotta (†80).

    Hradní mluvčí Jiří Ovčáček serveru Blesk.cz nově sdělil, že Kateřina Zemanová se do České republiky vrátila právě kvůli zdravotnímu stavu svého otce a má zde zůstat několik měsíců.

    „Je to záležitost zcela dobrovolná, o které jsme se bavili na Pražském hradě, a jak spolupracovníci, tak rodina panu prezidentovi doporučili absolvovat tento pobyt a odpočinout si. Pan prezident tam bude mít knížky, bude si číst, nebude rušen žádnými pracovními záležitostmi,“ řekl Ovčáček.

    O zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana se vedou diskuze už delší dobu. Podle oficiálních zpráv z Hradu trpí polyfunkční neuropatií a má nízký tlak. Kvůli svému zdraví už prý i omezil kouření.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:16 pátek 14. února 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      67
    • Super
      50
    • Sladký
      45
    • Cože
      42
    • Haha
      40
    • Tvl
      38
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...