Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hostouň je teď „proslavená“ v celém Česku. Místní z toho rozhodně nadšení nejsou

    Donedávna se o tuto obec na Kladensku zajímali hlavně zájemci o relativně dostupné bydlení nedaleko Prahy. Po masakru na Filozofické fakultě v centru metropole, kde student David K. zabil 14 lidí a 25 zranil, je všechno jinak. Střelec pocházel právě z Hostouně, která je aktuálně nejvyhledávanějším místem v Česku.

    „Rodinu samozřejmě znám, nikdy se ale nestalo nic mimořádného. Nenavštěvovali jsme se, nebyli jsme takoví známí, znal jsem je, byl bych špatný starosta, kdybych je neznal,“ uvedl pro Novinky.cz starosta obce Hostouň Martin Krátký.

    „Pokud měl dlouhou zbraň, jako že měl, tak musel být někde registrovaný. V rámci obce se ale nijak neprojevoval a žádných takových aktivit se tu nezúčastnil. Nebyl ani v mysliveckém spolku, nic takového. Tady ani v okolí není žádná střelnice,“ doplnil ještě na adresu mladého muže, který bezprostředně po hrůzném činu spáchal sebevraždu. Ještě před masakrem na fakultě měl sprovodit ze světa svého otce.

    „S matkou v kontaktu nejsem,“ dodal starosta Krátký.

    Do základní školy v obci, kde rodina bydlela, střelec z filozofické fakulty nechodil. „Tehdy jsme neotvírali první třídu, protože tady byly jen dvě děti, takže chodil jinam, nevím kam. Má starší sestru, ta k nám chodila. Byla to úplně normální spořádaná rodina,“ uvedla ředitelka základní školy v Hostouni Milena Filikarová.

    Student David K., který stojí za masakrem na Filozofické fakultě, zastřelil 14 lidí a 25 jich zranil.

    A tak zatímco ještě před pár dny se vám Hostouň dostala do hledáčku maximálně skrze pozemky a domy na prodej, teď je všechno jinak. Místní z toho ale pochopitelně nejásají. Když totiž zadáte do vyhledávače jméno obce se zhruba 1500 obyvateli, nabízejí se automaticky odkazy jako masakr, vrah, policie nebo střelba. To nezní úplně jako pozvánka na nedělní rodinný výlet...

    Fotogalerie