Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Policie zasahovala v domu otce střelce, údajně měli vyklízet i domy v okolí

    Policie ve čtvrtek večer zasahovala v domě otce D. K., střelce, který zavraždil 14 lidí na filosofické fakultě a podle policejního ředitele se autority zabývají i verzí, že by mohl být vrahem z Klánovického lesa, kde zemřel mladý muž a jeho dvouměsíční dcera. Pachatel před odjezdem ze svého bydliště v Houstouni svého otce zavraždil.

    Policie ve čtvrtek večer po střelbě na filosofické fakultě Praze zasahovala i v domě otce pachatele Davida K., svého tátu mladík zavraždil před tím, než se vydal do Prahy, kde zavraždil dalších 14 studentů a 25 jich zranil, z toho některé velmi těžce.

    Panovalo podezření, že v domě ve středočeské Houstoni, kde se odehrála otcovražda, se ukrývá další arzenál a možná i výbušniny, na místě policisté vynášeli z moderního rodinného domu důkazní materiály a poté dokonce měli začít vyklízet i domy v sousedství, zřejmě z obavy o údajné výbušniny, které se v rodinném domě, kde pachatel se svým otcem žil, měly nacházet.

    Policisté vynášejí důkazy z domu v Houstouni.

    Policisté vynášejí důkazy z domu otce střelce v Houstouni

    Dům otce střelce Davida Kozáka.

    Policie ohledává dům otce střelce

    Policie ohledává dům otce střelce

    Ke všemu navíc ještě policie pracuje s verzí, že střelec by měl být též vrahem mladého muže a jeho dvouměsíční dcerky v Klánovickém lese, podle prvotní verze si měl své oběti vybrat náhodně a poté už postupovat podle plánu, k němuž si vybral filosofickou fakultu v Praze.

    „Velice vážně pracujeme s verzí, která v tuto chvíli je velmi reálná, že útočník z Filozofické fakulty má na svědomí i dvě oběti z konce minulého týdne v Klánovickém lese,“ uvedl na tiskové konferenci před fakultou policejní prezident Martin Vondrášek.

    „Já jsem záměrně mluvil o verzi, která je z našeho pohledu velmi reálná a souvisí i s tím, co jsme zajistili na místě trestného činu na Kladensku,“ dodal k tomu Vondrášek.

    Zásah u domu, kde střelec žil, trval do nočních hodin.

    Fotogalerie