Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Detaily oplodnění vražedkyně Janákové: Dokonalý plán a sperma v kapse!

    Vražedkyně Petra Janáková to musela mít propočítané. | foto: koláž expres

    Musela to mít dobře promyšleno! Vražedkyně Petra Janáková (29), která nedávno porodila, nejdříve tvrdila, že ji znásilnil jeden z dozorců. To ale vyvrátily testy DNA, a tak je pravděpodobné, že se k ní dostalo sperma od někoho z vězňů. Podle experta sperma nevydrží dlouho bez úhony.

    Jak otěhotněla vražedkyně Petra Janáková, která si ve vězení odpykávala třicetiletý trest za vraždu sběratele, je stále předmětem vyšetřování. Původně žena tvrdila, že byla obětí znásilnění jednoho z dozorců.

    K její smůle proti tomuto obvinění mluví testy DNA. Ihned po narození dítěte byly Janákové odebrány vzorky, které byly s DNA vězeňských dozorců porovnávány. Výsledky analýz ovšem ukázaly, že žádný z bachařů otcem dítěte není.

    Čí tedy bylo sperma, které si vražedkyně musela zavést do pochvy?

    Podle dvou nezávislých zdrojů serveru TN.cz Janáková otěhotněla za pomoci muže, jenž ve vězení vaří a roznáší jídlo. Právě tak se s ním pravděpodobně dostala do styku. Má to ale jeden háček. Sperma muselo být poměrně čerstvé, aby bylo schopno vajíčko oplodnit.

    „Kde se ty spermie vzaly, to je otázka. Já bych je nehledal někde z venku, protože pak by ta úspěšnost přenosu byla nízká,“ popsal pro Blesk.cz MUDr. Štěpán Machač, Ph.D., IVF specialista z brněnské kliniky reprodukční medicíny a gynekologie Reprofit.

    „Standardně když děláme léčebnou inseminaci partnerem, partner dá vzorek a my ho ještě další dvě a půl hodiny zpracováváme za nějakých specifických podmínek a teprve poté sperma dáváme ženě do dělohy,“ vysvětluje odborník s tím, že je klíčové, aby bylo sperma maximálně hodinu staré.

    „Že ejakulát vydrží hodinu, za to ručím. Je to to rozmezí, kdy muž, v tomhle případě vězeň, dá sperma do nějaké vaničky nebo stříkačky. Stříkačka je nejjednodušší. Uzavře ji pístem, aby ejakulát nevyschl, dá stříkačku do tepla, to znamená do ruky, kapsy, trenek, a je to… Není to tak složité,“ popisuje odborník.

    Janáková si pak sperma podle něj jednoduše nalila nebo pístem vpravila přímo do pochvy. Pak už se spermie vydají směrem k vajíčku.

    Zdá se, že oplodnění měla vražedkyně Janáková velmi dobře naplánováno. Vajíčko lze oplodnit jen pár desítek hodin v měsíci, čehož si musela být vědoma, musela dobře vědět, kdy tzv. plodné dny zhruba má.

    Pokud chtěla zvýšit úspěšnost otěhotnění, musela to plánovat. A sice na dobu, kdy měla ovulaci. Takže měla třeba jen tři čtyři dny v měsíci, kdy to mohla provést,“ vysvětluje lékař s tím, že spermie přežije v ženském organismu dva až tři dny. Takže to musela mít trochu spočítané, aby se k ní ejakulát dostal včas,“ uzavírá expert.

    Je evidentní, že Janáková lhala minimálně v tom, když tvrdila, že byla znásilněna dozorcem. Pravděpodobně ale musela lhát i o tom, když se dušovala, že vůbec netušila, že případné těhotenství by jí umožnilo přerušit výkon trestu do jednoho roku dítěte.

    Petra Janáková byla odsouzena ke třiceti letům vězení za brutální vraždu. V prosinci loňského roku záhadně počala chlapečka. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) už prokázala, že otcem dítěte není dozorce, jehož Janáková obvinila ze znásilnění.

    Kvůli těhotenství byla v půli června propuštěna z věznice v Opavě dočasně na svobodu. Za mřížemi má strávit ještě osmadvacet let. Trest bude mít přerušený do jednoho roku věku dítěte.

    Případ, kdy si žena vpravila sperma do pochvy, se téměř před dvaceti lety řešil ve světě. Tehdy si ruská milenka německého tenisty Borise Beckera schovala jeho sperma v ústech a následně si ho aplikovala. Otěhotněla a tenista se s ní soudil.

    Dnes se devatenáctiletá Beckerova dcera Anna Ermakova živí jako modelka. Je přesnou kopií svého otce. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:04 neděle 19. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      54
    • Cože
      44
    • Super
      37
    • Trapas
      37
    • Haha
      35
    • Sladký
      32
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...