Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Peklo na Andělu: Lidé chodí do práce, obtěžuje je „toluenová zombie“ ze Žižkova!

    Drogově závislý muž svou přítomností denně obtěžuje běžné lidi, kteří jdou zrovna kolem. | foto: Pavel Dvořák/Tilen Vajt

    Pražský Anděl má být chloubou města. Pronajímají se zde byty za nemalé peníze, všude jsou hezké restaurace, bary i velké nákupní středisko. Ve skutečnosti je tato čtvrť ale spíše rájem narkomanů, kteří tu obtěžují běžné občany i maminky s dětmi. Expres se zaměřil na jednoho z drogově závislých, který je nyní na Andělu denně. Jedná se o jakousi legendu mezi pražskými bezdomovci. Dříve „úřadoval“ na Žižkově, kde si z něj dělaly legraci i romské děti. Více než patnáct let je podle našeho zdroje tento muž závislý na čichání toluenu, téměř nevnímá okolí, ale občas v sobě najde zbytek sil a poprosí o „drobáček“.

    Redaktoři Expresu se v posledních týdnech intenzivně věnovali skryté tváři pražského Smíchova. Je veřejným tajemstvím, že tato čtvrť je poslední roky plná narkomanů a bezdomovců.

    Přímo na frekventované tramvajové zastávce, kde se nachází módní butiky i hezké restaurace a denně tudy projdou stovky lidí do práce, jsme narazili na pobudu, který působil, že vůbec nemá tušení, kde vlastně je.

    Motal se před výlohou jednoho z obchodů, málem spadl na procházející ženu, ostatní lidé ho raději obcházeli a on sbíral ze země vajgly, za něž je vždy velmi vděčný každý bezdomovec.

    Známý čichač toluenu se na Anděl přesunul z pražského Žižkova. Bloudí ulicemi a působí, že neví, kde vlastně je.

    „Tenhle chlapík je legendou mezi pražskými bezdomovci,“ svěřil se Expresu člověk, který výše popsaného muže zná.

    „Dříve se pohyboval na Žižkově, kde se mu smály i romské děti. Tehdy ještě docela vnímal okolí, prosil kolemjdoucí o drobné, teď se ale potuluje Andělem jako zombie,“ popsal zdroj Expresu.

    Drogově závislý muž svou přítomností denně obtěžuje běžné lidi, kteří jdou zrovna kolem.

    Podle našich informací je muž už zhruba patnáct let závislý na čichání toluenu. Za vybrané peníze od kolemjdoucích si většinou kupuje nejlevnější barvy, laky či ředidla, které pak s radostí přiloží ke svému nosu a zhluboka nasaje.

    V Praze 3 ještě před lety „toluenová legenda“ naháněla lidem občas hrůzu. Když se mu zachtělo, na tramvajové zastávce před lidmi začal zničehonic cvičit karate. Nechybělo moc a udeřil někoho z kolemjdoucích.

    Je zázrak, že ještě žije. Má svůj vlastní svět

    Dlouholeté čichání toluenu z něj ale udělalo chodící mrtvolu, které se lidé spíše štítí, že bojí.

    „Je zázrak, že ještě žije. Jeho mozek to ale hodně poznamenalo, téměř nevnímá okolí a žije si ve svém vlastním světě,“ dodal zdroj, který si muže pamatuje ještě ze Žižkova.

    Muž na toluenu obtěžuje lidi na pražském Smíchově, dříve řádil na Žižkově.

    Dění na pražském Smíchově pro vás budeme i nadále sledovat. Máte nepříjemnou zkušenost se zdejšími narkomany či bezdomovci? Ozvěte se nám na tip@expres.cz.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 24. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      109
    • Tvl
      35
    • Haha
      19
    • Super
      18
    • Sladký
      18
    • Cože
      13
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...