Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Peklo na Andělu: Žena s rozpíchanou nohou nám vtrhla do obchodu a tancovala, popsal zaměstnanec

    I takto vypadá Anděl. Narkomani si přímo u zastávky udělali svůj koutek. | foto: Expres.cz

    Smíchovská čtvrť nikdy nebyla zrovna chloubou hlavního města. Poslední dobou si ale Pražané začínají všímat, že partiček pochybných existencí, které se potloukají okolím, vydatně přibylo. Jak Expres zjistil, místní narkomani si chodí „střílet“ do parku nedaleko Anděla, jenže pekelná show se odehrává třeba i přímo před obchodním centrem Nový Smíchov. Hovořili jsme se zaměstnanci obchodu, před kterým pospával (opřený o přeplněný odpadkový koš) muž bez domova, zatímco jeho parťák svačil zbytky jídel. „Mají tady svůj koutek, chodí sem močit, rvou se o jídlo a každou chvíli dělají bordel u nás v obchodě. Policie s tím nedělá vůbec nic,“ krčí rameny prodavač.

    Expres.cz se tématu naprosto šokující, temné, ale zároveň nijak skryté tváře Smíchova věnuje v novém seriálu Peklo na Andělu.

    Jak jsme zjistili, přímo na frekventované tramvajové zastávce před turisty oblíbeným obchodním centrem se nachází stanoviště, kde se narkomani často scházejí, berou útokem odpadkové koše anebo tam chodí vykonávat potřebu. 

    Příjemný zážitek to není pro lidi, kteří kousek odtamtud čekají na tramvaj. Co ale teprve zaměstnanci obchodů, kteří u místa tráví celý den?

    „Jsme tu krátce, ale je to opravdu něco strašného. Každou chvíli sem nakukují, rozhlížejí se, co by šlo vzít. Tamhle mají takový svůj kout, slézají se tam, ale netuším, co tam dělají. Nicméně to tam neustále smrdí močí, to asi sám cítíte,“ povzdychla si zaměstnankyně jednoho z obchodů, který stojí bezprostředně u zastávky tramvají na Andělu.

    „Tamhle na tom koši jsem je viděla obědvat,“ ukazuje na stejné místo, odkud pochází hlavní fotografie článku.

    O něco více zážitků má s místními pochybnými existencemi její kolega.

    „Je to strašné. Včera jsme tu měli dívky, které rozdávaly naše letáky. Přišel bezdomovec a začal po nich házet nedopalky od cigaret. Pak si sedl ke stěně, začal prosit o peníze a za chvíli usnul. Po deseti minutách se vzbudil, sebral dívkám několik bonbonů, co rozdávaly, a odešel,“ popisuje nejčerstvější zážitek.

    Anděl má být chloubou města, moderní centrum, co by kamenem dohodil od toho historického. Ve skutečnosti jde spíše o ráj narkomanů a nejrůznějších podivínů.

    Problém mají místní obchody i s tím, že zfetovaní jedinci čas od času vtrhnou dovnitř. Tam se chovají jako smyslů zbavení.

    „Vtrhla nám sem žena. Jedna noha v pohodě, druhá totálně rozpíchaná. Začala křičet: ‚Jé, co tu máte?‘ Vzala si mikinu, začala s ní tancovat na hudbu. Když jsme se jí zeptali, jestli si to hodlá koupit, odpověděla, že si to rozmyslí. Takhle tu osahala asi dvacet věcí, mezitím jsme tu měli zákazníky,“ krčí rameny zaměstnanec obchodu.

    Také on se rozpovídal o narkomanském koutku hned vedle frekventované zastávky, kde na tramvaje čekají samozřejmě i děti.

    „Vyjdete ven a co cítíte? Samá moč. Ale to není normální smrad, to je, jako byste v té moči rozpustil nějaké tablety. Jsou tu lidé, kteří zcela evidentně trpí schizofrenií a podobně. Díváte se na člověka, co tady křičí, a přijde vám, jako by měl v hlavě čtyři různé osoby,“ popisuje. 

    Katka si našla nové kamarády na pražském Smíchově, kde teď tráví hodně času. Podle zdroje Expresu chodí fetovat do nedalekého parku.

    Výjimkou prý není ani to, že se narkomani před obchodem porvou.

    „Je tu takový bezdomovec. Vybírá tu zbytky z McDonald’s a podobně. Bylo mi ho líto, já lidem rád pomůžu, nevypadá ani jako feťák, má všechny zuby a tak. Tak jsem mu přinesl tyčinku. On na to, že ji nechce. Tak mu říkám, že ji tu položím, a když si ji nevezme on, tak někdo jiný. Položil jsem ji tam, no a k tyčince se seběhli tři narkomani, co tu seděli, a poprali se o ni. Chodí tu lidé, kteří mají rozežranou kůži na nohou, prostě hrozné,“ vypráví.

    Na hlavní ulici prý často vídá i nejznámější českou narkomanku Katku z dokumentu Heleny Třeštíkové. Jak Expres před pár dny zjistil, ta se chytla party, která si chodí „střílet“ do již zmíněného smíchovského parku.

    Na Andělu se ale pohybují i jiná individua. Známou postavičkou je muž, který se pohybuje na vozíku, má zkroucené ruce a prosí o drobné. Realita je ale možná trochu jinde.

    „Jednou jsem kolem něj šel cestou do práce a vidím, jak má v jedné ruce mobil, ve druhé elektronickou cigaretu a kouří. Jindy jsem zase viděl, jak si oklepává nohy. Byl úplně v pohodě,“ krčí rameny muž. 

    Zaměstnanci obchodu a stejně tak i lidé na sociálních sítích se shodují na jednom. Že absolutně nechápou, proč s šokující situací, kdy není problém na Smíchově potkat i člověka s jehlou trčící z ruky, nedokáže nic udělat policie.

    Expres.cz se tématu bude věnovat i nadále.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:51 sobota 15. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      129
    • Super
      42
    • Trapas
      31
    • Cože
      21
    • Haha
      16
    • Sladký
      13
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...