Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Když něco chci, Hlubuček to zařídí. Novotný dostane za peníze Pražanů tři elektrokola...

    Pavel Novotný si pozornost na happeningu tradičně užíval. Přání, aby byl „krátký“, se mu ovšem splnit nepodařilo. | foto: Autor: Pavel Dvořák, Tilen Vajt

    V pondělí se sešla Rada hlavního města Prahy, aby přerozdělila přes 178 milionů korun na projekty, které mají pomoci vhodně reagovat na změny. Většinou jde o revitalizaci parků, rybníků a obnovu polních cest, které mohou Pražané aktivně využívat. Peníze Pražanů půjdou i na nákup tří elektrokol, o něž si řekl starosta Řeporyjí Pavel Novotný. Jsou to jediná elektrokola, která se v rámci celého projektu budou pořizovat. Nákup odsouhlasil náměstek primátora Petr Hlubuček, jehož několik dní předtím Novotný označil za „hodného Petra na magoši“.

    Vedení města už s předstihem oznámilo, že vinou koronaviru je třeba šetřit a kvůli výpadku financí si budou muset lidé utáhnout opasky. Zdražovat se bude MHD, ruší se i veřejné akce, jako je například vítání nového roku.

    Přesto existuje stále ohromný balík peněz, který je třeba v rámci různých projektů přerozdělit. V pondělí 7. září se na magistrátu rozhodovalo o účelových dotacích městským částem. Peníze měly jít na projekty související s takzvanou Adaptační strategií na změnu klimatu.

    Městská rada schválila materiál se záměry, které mají za cíl zvýšit kvalitu života obyvatel hlavního města. „Předkládáme ucelenou vizi přizpůsobení se zhoršeným klimatickým podmínkám na území hlavního města. Každý z 207 navrhovaných projektů má přispět k tomu, aby se zvýšila kvalita života Pražanů. Logicky navazujeme na podobný implementační plán předchozích let. Z něj se nám podařilo úplně či částečně realizovat 41 projektů z celkového počtu 48. To pokládám za velký úspěch,“ uvedl náměstek primátora pro životní prostředí Petr Hlubuček (STAN).

    O peníze si řekl i starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS), který kromě milionu a čtvrt na obnovu polní cesty dostal také 150 tisíc korun na tři elektrokola. Ta ze svých peněz zaplatí obyvatelé Prahy. Zda se na nich skutečně budou moci svézt, je otázkou. Žádná jiná městská část elektrokola nedostane.

    Proč byl Pavel Novotný se svou žádostí úspěšný, dost možná prozradil o několik dní dříve na sociálních sítích, kde si dělal legraci z toho, že když něco potřebuje, stačí se Hlubučkovi ozvat.

    Pavel Novotný se rád pochlubil tím, jak dobré kontakty na magistrátu má.

    „Vždy když mám havárii nebo potřebuju něco jakože akutka, napíšu Hlubučkovi na magoš, že tohle a tamto, a hodný Petr, když může, Řeporyjím pomůže. Ale jak mu mám teď říct, že potřebuju letadlovou loď za 13 miliard dolarů?!“ vtipkoval Novotný asi týden předtím, než mu „hodný Petr“ přiklepl elektrokola za 150 tisíc z magistrátní kasy.

    Že by si starosta Řeporyjí svým statusem mohl pořádně zavařit? To Novotného nikdy příliš netrápilo. V červnu se například chlubil tím, že v noci střílel na narušitele nočního klidu.

    Pavel Novotný se pochlubil svou sniperskou puškou, ze které měl vystřelit na...

    „Jako hvízdej a halekej pod oknem na tu rašpli dvacet minut, ale pak se nediv, že si zhulený fešák na předzahrádce vzpomene, kdo že si tu pořídil snajprovku na airsoft za čtyři a půl,“ napsal půl hodiny po půlnoci Novotný.

    Naposledy laťku posunul vyjádřením, že v zájmu České republiky je to, aby Andrej Babiš a Miloš Zeman umřeli. To byla poslední kapka i pro jeho stranického šéfa Petra Fialu.

    „S takovými výroky nelze souhlasit a každý, kdo sleduje naši politiku, ví, že s podobnými výhrůžkami nemáme nic společného. Je to překročení určité hranice, považuji to za nepřijatelné a budeme se tím zabývat,“ reagoval předseda ODS.

    Není to tak dávno, co si právě ODS od Pavla Novotného slibovala, že svým neřízeným temperamentem získá tradiční konzervativní straně voliče, které by jinak oslovit nedokázala.

    Teď už od syna legendárního českého baviče dávají ruce pryč a je otázkou, jaká bude budoucnost starosty Řeporyjí v ODS. Sám už několikrát uvedl, že nebude zapotřebí ho ze strany vyhazovat, stačí, aby mu to nařídil samotný Fiala, a Novotný skončí sám.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:16 pátek 8. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      62
    • Tvl
      27
    • Super
      26
    • Haha
      25
    • Cože
      23
    • Sladký
      23
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...