Opilý policista způsobil vážná zranění a teď mu hrozí vyšší trest. Až deset let za mřížemi

Opilý policista společně s jeho přítelkyní napadl začátkem letošního roku rovnou několik dívek a ochranku v jednom z pražských barů. Muži teď hrozí vyšší trest kvůli vážnému zranění jedné z napadených.

Dívka po napadení utrpěla zlomeninu nohy a byla převezena do nemocnice, kde podstoupila operaci.

„Byla tam nějaká delší rekonvalescence, protože dostala do kotníku šrouby a musí po operaci nadále rehabilitovat,“ uvedla jedna z svědkyň.

Původně byl případ řešen pro možné výtržnictví, ale doba léčby zraněné může nasvědčuje tomu, že se bude jednat o ublížení na zdraví. Pokud bude rekonvalescence trvat déle než šest týdnů, policistovi hrozí místo původních šesti měsíců až tří let vězení výrazně vyšší trest - dva až osm roků. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) by mohla případ brát i jako trestný čin těžkého ublížení na zdraví, v tom případě by mu hrozil trest odnětí svobody na tři až deset let.

„Sepisujeme a podepisujeme poslední dokumenty, které si od nás vyšetřovatel vyžádal, aby se mohlo podezřelému dát případné obvinění,“ uvedla v úterý jedna z poškozených mladých žen.

Do baru na pražském Smíchově dorazila skupina včetně agresivního policisty už v podnapilém stavu. Bar měli navštívit po slavnostním policejním plese a policista přišel vce slavnostní uniformě. Podle svědkyň byl agresivní už uvnitř baru, kde útočil fyzicky hned na několik dívek a žen a také na členy ochranky.

„Přimáčkl mě k baru, držel mě tam a omezoval. Choval se nepříjemně a byl ožralý. Odstrčila jsem ho od sebe a řekla mu, ať na mě přestane sahat, on se ale se mnou pošťuchoval, tak jsem odešla z baru pryč, protože mi to bylo nepříjemné. Nejdřív tam s přítelkyní v dolním patře zmlátil nějaké dvě holky, pak cestou nahoru rozdal i pár ran vyhazovačům a potom jsem je potkala u dveří a dostala jsem ránu od jeho přítelkyně, úplně nečekaně,“ zněly výpovědi poškozených dívek.

Jeho chování vyvrcholilo právě venku před podnikem, kde brutálně napadl a zaklekl jednu z dívek. Pomáhat mu v tom měla i jeho přítelkyně, která je také policistka. Ta mimo službu zatím postavena nebyla.

„Stále čekáme na GIBS, jak vyhodnotí, zda spatřuje v jednání této policistky přestupek anebo trestný čin. Podle toho, jak inspekce rozhodne, budeme její případ řešit. Do té doby zůstává ve službě,“ uvedl mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Fotogalerie

Ohodnoťte článek