Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kámoška Csákové a anticovidová aktivistka Lisková slíbila, že bude v separaci. Věříte jí?

    Je s podivem, kolik lidí pořád věří slovům známé aktivistky a dezinformátorky Nely Liskové, kterou před časem velebila i Ilona Csáková. Zpěvaččina kamarádka teď vytáhla do boje proti covidovým pasům i očkování a slíbila, že v rámci boje se zlořády se „zalígruje“ v domácím vězení. Myslíte, že svůj slib dodrží?

    „V České republice se bude testovat celoevropský covidový pas, o kterém všichni tvrdili, že se nebude zavádět. Pokud někdo nabyl dojmu, že je tento krok návrat k normálnímu životu, pak se hluboce mýlí,“ tvrdí ve svém příspěvku kamarádka Ilony Csákové, aktivistka Nela Lisková, která má už dlouho pandemii koronaviru za spiknutí mocných.

    „V plánu je každoroční očkování a každodenní testování a bez obojího nulová šance vycházení z bytu. Konspirace? Ano, ještě pár týdnů se to tak má tvářit,“ doplňuje známá dezinformátorka, které se i v tomto případě podařilo smíchat jablka a hrušky v parádní „koktejl“, z něhož bolí hlava a k realitě má hodně daleko.

    Nikdo netvrdil, že covidový pas se nebude zavádět. To se možná zařekla Lisková, evropské členské státy naopak jeho zavedení od začátku podporují, liší se jen přístup některých zemí. Některé zkoušejí i národní varianty zmíněného dokumentu, jiné na něm zase nebazírují během letní sezony. Například Chorvatsko uvedlo, že po turistech ho automaticky vyžadovat nebude.

    Každodenní testování i každoroční testování? Z logiky věci vyplývá, že když někdo bude proočkován, nemusí se nutně každý den testovat. Navíc ani vědci zatím netuší, jak dlouho budou vakcíny účinkovat a jak budou reagovat na případné mutace, jako je třeba brazilská, indická nebo jihoafrická.

    Tvrdit, že se automaticky budeme očkovat každý rok, je zatím dost předčasné a zavání to strašením neznalých lidí, kteří mají pandemie plné zuby a chytají se každého výkřiku, který s ní šmahem „zatočí“.

    Plamennými hesly na Facebooku a demonstracemi s řízkem v ruce válku s virem nevybojujeme, to dám rozum. Ten by měla do hrsti vzít i známá aktivistka. Nakonec přece jen svitlo světlo na konci temného tunelu. Paní Nela slíbila, že půjde do dobrovolného domácího vězení.

    „Smutné je, že místo osobního odporu každého jednoho z nás si lidé zvykli a smířili se s osudem. Takovou prohru jsem ve svém životě nikdy nezažila a odmítám být její součástí i za cenu separace,“ slíbila Lisková.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 neděle 5. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      43
    • Haha
      12
    • Super
      11
    • Cože
      5
    • Sladký
      5
    • Tvl
      4
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...