Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jiří pomáhal u nehody BMW s jelenem: Smetli ho mladíci v tmavém voze a hned ujeli!

    Málem jste mi zabili otce, běsní Jakub, který hledá silniční piráty. | foto: Koláž Expresu

    Chybělo málo a došlo k tragédii! Řidič Jiří zasahoval u vážné dopravní nehody na dálnici D4. Měl na sobě reflexní vestu a baterkou varoval ostatní, kteří jeli zrovna kolem. Zčistajasna se přiřítil tmavý vůz, v němž měli jet tři mladíci. Bezohledný řidič tohoto auta pana Jiřího vůbec nezaregistroval a málem ho smetl. Naštěstí ale muž stačil uskočit a na mladíky ještě zakřičel. Ti místo toho, aby mu pomohli, zbaběle ujeli pryč! Po skupině mladíků teď pátrá syn pana Jiřího, který řidiči vzkazuje: „Mohl jsi mi zabít otce!“

    O nehodě na sociální síti Facebook informoval Jakub Suchý, syn pana Jiřího. Do skupiny Příbram sdílel fotografii poraněného otce a také několik základních informací o incidentu.

    „Touto cestou píši třem neznámým mladíkům, kteří dne 13. října ve 2:05 na 2. kilometru dálnice D4 směr Příbram (u Jíloviště) málem zabili mého otce. Poté, co těsně za jeho nohama po úskoku stranou zastavili a on na ně zařval, ihned dupli na plyn a z místa bez poskytnutí pomoci ujeli ve svém tmavém voze. Kdyby neuskočil, pravděpodobně byste ho zabili,“ napsal k fotografii Jakub.

    Jakubův otec měl v osudnou noc jet v bílé dodávce. Vysokou rychlostí ho předjelo BWM. Stejný vůz po pár kilometrech pan Jiří našel rozmlácený. Řidič BMW totiž narazil do jelena. 

    Jiří bez váhání zastavil a snažil se pomoci ze všech sil. Nejprve zjistil stav řidiče. Ten byl naštěstí při vědomí a mohl chodit. Jiří poté zavolal záchranku i policii a uprostřed dálnice začal varovat ostatní řidiče.

    Byl si dobře vědom toho, že podstupuje velké riziko, ale svým chováním velmi pravděpodobně zabránil další nehodě.

    Spát může jen v sedě a má velké bolesti

    „Můj otec asistoval světelnou signalizací s baterkou ve vestě na místě vážné nehody BMW s jelenem, aby zamezil dalším případným kolizím,“ popsal Jakub, který poté Expresu poskytl detailnější informace o zdravotním stavu svého otce.

    Jakubův otec měl štěstí, že vyvázl jen s tímto zraněním.

    „Momentálně nemůže vykonávat svou živnostenskou činnost a může spát pouze v sedě a má velké bolesti. Lékař mu doporučil, že pokud se takto rozsáhlý hematom nezačne do pár dní vstřebávat, bude ho třeba chirurgicky odstranit,“ svěřil se nám Jakub, jenž nám zaslal také několik fotografií.

    Otec má velké bolesti.

    Jakubův otec má štěstí, že dopadl tak, jak dopadl.

    Trestní oznámení podávat nechce

    I přesto ale prý pan Jiří nemá v úmyslu podávat trestní oznámení. Prý z toho důvodu, že je podle něj možné, že u mladého řidiče došlo k takzvané zkratové reakci.

    Syn pana Jiřího ale věc nebere na lehkou váhu. Je si jistý, že kdyby jeho otec včas neuskočil, už by tu nebyl. 

    Řidiči proto vzkazuje: „Pokud se přihlásíte sám na policii, může to být polehčující okolnost!“

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:09 čtvrtek 13. února 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      49
    • Sladký
      45
    • Tvl
      43
    • Haha
      42
    • Super
      41
    • Cože
      40
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...