Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Válka nad hrobem anorektičky Natálie (†23): Rodiče se hádají, kdo ji nechal zemřít

    Prožila život plný hrůzy, válčila se zákeřnou nemocí, střídala jednu psychiatrii za druhou... A možná by svůj boj nejznámější česká anorektička Natálie Hricová i vyhrála, kdyby měla pevné zázemí a milující rodinu. Bohužel právě její rodiče teď nad hrobem dcery vedou nechutnou hádku o tom, kdo se k dceři choval hůře a kdo je za její smrt zodpovědný.

    Se zákeřnou poruchou příjmu potravy Natálie bojovala od dětství. Motivaci měla, studovala na stylistku, chtěla se stát letuškou, několikrát fotila.

    Zkoušela také erotiku před kamerou. Už tehdy na ní byla anorexie znát, ne ovšem tak moc jako v posledních letech, kdy vážila v jednu chvíli i pod dvacet kilogramů.

    Jak až po smrti Natálie vychází najevo, na svou rodinu se dívka spolehnout nemohla. Rodiče jsou rozvedení a její problémy jim lezly spíše na nervy. Teď se navzájem obviňují, kdo za smrt dcery může.

    „Natálce bylo během pobytu v českém Jablunkové ubližováno její despotickou matkou i otčímem. (...) To dítě tam nemělo žádnou lásku, pochopení od vlastní matky, která byla zodpovědná za Natálčin život, zdravotní stav a výchovu. Neustále jí nadávala, aby už konečně zdechla, že ji nechá spálit,“ šokoval otec, který se sám ozval slovenskému serveru Nový Čas.

    Natálie Hricová

    Ze Zvolena, kde žije, prý několikrát volal českou policii, aby se jela do Jablunkova podívat. Také se nechal slyšet, že měla matka Natálii v lednu letošního roku vyrazit z domu, což podle něj předcházelo její smrti.

    „Natálku vyhodili v lednu 2023 z domu. Ve špatném zdravotním stavu a psychickém rozpoložení, měla jenom jednadvacet kilogramů a musela řešit, kam půjde. Jednoznačně je za smrt naší dcery zodpovědná matka,“ nebere si servítky otec.

    Natálie Hricová

    Jenže matka Milota s jeho slovy zcela zásadně nesouhlasí. Ačkoliv připouští, že na Natálii byla často tvrdá, na rozdíl od otce jí ale podle svých slov záleželo na tom, aby dcera boj s anorexií zvládla.

    „Opravdu nemám sílu se obhajovat, protože to je na hodiny vyprávění. Prožívám nejhorší období života. Žila jsem s Natálkou v anorexii čtrnáct let a všichni jsme trpěli. Já byla vlastně ta zlá, protože jsem ji nutila do jídla a zavírala ji na psychiatrii. Její otec celou dobu Natálčinu léčbu bojkotoval. Do jejích osmnácti let jsem měla moc ji zachránit, jenže pak začala podepisovat reverzy. Ani si nedovedete představit, kolikrát jsem plakala nebo zkolabovala v práci,“ řekla Novému Času matka Milota.

    Že byla Natálie počátkem letošního roku na ulici, matka nepopírá. Podle jejích slov jí ale otec odmítl pomoct.

    „Když byla skoro na ulici, tak mu volala a psala, aby si ji k sobě vzal. On jí řekl, že když se neumí přizpůsobit, tak je mu jedno, že zůstane na ulici. Zemřela v Německu, léčila se tam a nepřála si, aby se to její otec dozvěděl, až zemře,“ uzavírá matka.

    Natálie Hricová

    Kde je skutečně pravda, to vědí pouze Natálčini rodiče. Pravdou ale je, že ještě v březnu si dívka na sociální sítě přidala fotografii zeleniny a připsala k ní smutný zážitek s matkou.

    „Zrovna když jdu obědvat mi mamka řekla, že už si dva roky přeje, abych zemřela. Tak moc to bolí, protože mám svojí mámu nejraději na světě,“ uvedla Natálie.

    Matka jí na to odpověděla, že ničí sebe i rodinu a že nežije život, pouze přežívá.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:56 středa 14. února 2024. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      24
    • Cože
      14
    • Trapas
      9
    • Super
      8
    • Haha
      7
    • Sladký
      7