Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Odškodné zaplatíme, ale jsme z chudé rodiny,“ říkají Nizozemci. Podle zdroje to není pravda

    Soudní proces s bratry Arminem a Aräshem Nahviovými, kteří před rokem brutálně zbili číšníka Miroslava a nyní čelí žalobě z pokusu o vraždu, je mimořádně sledovaný v Česku i v Nizozemsku. Expresu se v souvislosti s ním ozval pracovník holandské justice, který má o obou bratrech několik informací. Prozradil nám například, že zřejmě není tak úplně pravda, že by byli jejich rodiče chudí, jak u soudu bratři naznačovali v souvislosti se zaplacením odškodného. Prý jde o normální rodinu a jejich táta měl dokonce v Haagu restauraci!

    Městský soud v Praze začal projednávat případ bratrů Armina a Aräshe Nahviových, kteří loni v dubnu brutálně zbili číšníka Miroslava. Kromě toho, že jim hrozí až osmnáct let vězení, po nich také poškozený žádá dva miliony a 611 tisíc korun jako odškodné. Oba dva se zavázali, že požadovanou částku zaplatí.

    Otázkou je jak, což zajímalo i soudce Tomáše Kubovce. Armin do zadržení pracoval jako fitness trenér a během jednání se vyjádřil v tom smyslu, že si mnoho peněz nenašetřil. Aräsh právě rozjížděl byznys v IT, o firmu ale přišel. Oba tvrdí, že jsou připraveni si na odškodné vydělat, protože na pomoc od rodičů se spolehnout nemůžou, ti jsou prý chudí a bratři jako jediní rodině dosud vydělávali peníze.

    Expres je ale v kontaktu se zdrojem z Nizozemska, mužem jménem Anton (nepřeje si uvádět pravé jméno, pozn. red.), který pracuje ve strukturách tamní justice. Ten je s případem bratrů obeznámen, jeho neteř navíc vedle jejich rodičů bydlí. A podle něj o chudé lidi určitě nejde.

    „Moje neteř je sousedkou otce obou bratrů, Saida Nahviho. Je to normální rodina, sice ne bohatá, ale normální. Otec v Haagu pracoval jako číšník, a dokonce tam měl restauraci. Dvakrát měsíčně cestuje do Prahy, musel za to už hodně zaplatit, podle mě nejméně deset tisíc korun každý měsíc. A také za právníky,“ popsal nizozemský zdroj, který nám dokonce zaslal fotografii domu Nahviových.

    Toto je podle našeho zdroje dům, v němž rodiče bratrů Nahviových žijí.

    Muž jménem Anton nejenže detailně zná právní poměry v Nizozemsku, ale dobře se orientuje i v Česku, protože má českou manželku. A podle něj bude v případě odsouzení obou bratrů důležité, v jaké zemi si trest odpykají. Nizozemský kriminál by prý zrovna tvrdou životní lekcí nebyl.

    „Osmnáct let třeba na Pankráci (Pankrác je ovšem vazební věznicí a bratři by v ní zřejmě neskončili, pozn. red.) je v pořádku. Ale věznice v Nizozemsku jsou spíš jako hotely. Obávám se, že Armin a Aräsh si půjdou trest odsedět sem. Myslím, že v Nizozemsku by za mřížemi strávili zhruba šest let, spíš méně,“ myslí si náš zdroj.

    Aräsh Nahvi odchází od soudu.

    Promluvil také o tom, že stejně jako velká spousta dalších Nizozemců cítil po celém incidentu stud.

    „Bylo to poprvé v životě, kdy jsem se styděl za to, že mám holandský pas. Potkal jsem spoustu lidí, kteří z toho byli naštvaní. To platí i pro politiky. Celá událost není pro vztahy mezi Českou republikou a Nizozemskem dobrá, ten incident nedělá dobrý dojem. I premiér Mark Rutte řekl, že se stydí,“ popisuje Anton.

    Sám má také teorii, co agresivní chování skupiny v čele s bratry Nahviovými podnítilo. Nešlo podle něj zdaleka jen o alkohol, ale také o působení anabolických steroidů, které jsou neblahým vlivem na organismus právě i zvýšenou agresivitou známé. A pravda je, že například Armin Nahvi patří jakožto fitness trenér k lidem, kteří mají k užívání anabolik blízko.

    „Jejich agresi způsobil alkohol, drogy, ale i steroidy. Nejde o to, že by šlo o nějaké příznivce bojových sportů,“ myslí si Anton.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 27. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      54
    • Cože
      14
    • Super
      13
    • Tvl
      13
    • Haha
      11
    • Sladký
      9
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...