Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nezaměstnaný Minář znovu prosí lidi o peníze. Za pár dní obdržel skoro sto tisíc korun za nic

    Studium vysoké školy nedokončil a dal se na dráhu profesionálního organizátora demonstrací. Nikdy sice lidem nepřiznal, kolik si z jejich peněz jakožto šéf Milionu chvilek pro demokracii dával jako svou měsíční mzdu, ale při pohledu na milionové konto chvilkařů je jasné, že bylo kde brát. Po svém odchodu z aktivistického spolku oznámil, že půjde do voleb s vlastní politickou iniciativou. Kdo teď platí za Mikuláše Mináře složenky? Možná to budou opět Češi, k nimž opět natáhl ruku s prosbou o peníze.

    Mikuláš Minář se vždy bil v prsa za transparentnost v politickém prostředí. Jako předseda Milionu chvilek vždy chtěl, aby bylo jasné, odkud peníze přicházejí a na co budou vynaloženy. Pokud se dalo pochybovat o tom, že jsou chvilkaři dostatečně transparentní, Minářovo současné počínání není nic jiného než jedno velké mlžení a slibování.

    Minář v pátek spustil transparentní účet, který by měl zřejmě sloužit iniciativě, s níž chce za rok vyhrát volby a ideálně se tak stát novým premiérem České republiky. Konkrétně jde o ziskovou společnost Pro ČR, kam už přiteklo skoro devadesát tisíc korun.

    „Chceme energii odspodu. Buď ji získáme a něco změníme, anebo odejdeme s dobrým pocitem, že jsme pro to udělali maximum, a podpoříme někoho jiného. Tohle má smysl. Bez vás se však změna nestane,“ napsal na sociálních sítích Minář, jemuž zřejmě vůbec nevadí vybírat peníze na projekt, o kterém zatím lidem neřekl nic jiného, než že se pokusí získat na svou stranu voliče Andreje Babiše.

    Zatímco v Milionu chvilek si Minář vystačil s tím, že organizoval demonstrace a vymezoval se vůči vládě, v politice už bude muset nabídnout něco víc. Je zarážející, že doposud vůbec neodkryl karty, jakým směrem se chce ubírat ve chvíli, kdy se stane premiérem.

    Minář je silně věřící člověk, a proto se nabízejí otázky, jak se bude stavět například k novele zákona ohledně svateb homosexuálních párů? Jaký je jeho postoj k Evropské unii a migračním kvótám? Bude Minář spíše liberální politik, nebo konzervativní?

    „Nejistota, co se bude dít, je veliká, ale jedna věc je jistá: Musíme začít jinak. Najít cestu ven z krize musíme my všichni společně: se svými rodinami, přáteli, se sousedy, na základě našich dobrých vztahů, drobných radostí a energie, kterou tahle země má v sobě,“ řekl Minář, který dosud neopustil svět protestních frází.

    Byl to právě Minář, jenž opozici dlouho vyčítal, že nedokáže přijít s programem, který by voliče oslovil, místo toho volili pouze antikampaň.

    Je zarážející, že před několika týdny Minář oznamoval velké politické plány a mluvil o tom, že má v rukávu hodně zajímavá jména, která budou lidi zajímat, zároveň neuvedl, kdo budou jeho sponzoři.

    Milion chvilek pro demokracii se podle Horvátha Mikuláši Minářovi postaraly o...

    Na rozdíl od časů, kdy mladý aktivista šéfoval Milionu chvilek a mohl odmítat mluvit o svých příjmech, protože se považoval pouze za hlídacího psa demokracie, případně zahradníka, který kultivuje demokratickou zahradu, jak sám s oblibou říkal. Tehdy vstup do politiky odmítal a mzdu mu platili jeho fanoušci.

    Kdo za ním stojí v těchto dnech, není jasné, protože peníze přicházející na transparentní účet, který před několika dny poslal mezi lidi, mají směřovat do spolku Pro ČR, jemuž předsedal teolog Pavel Hošek, který na svou funkci předsedy okamžitě rezignoval. Jednomyslně byl pak zvolen do čela spolku právě Minář.

    Ze zápisu prvního zasedání je zjevné, že Minář za sebou aktuálně nemá dav spolupracovníků. Na začátku října se zasedání zúčastnili jen tři členové.

    „Účelem spolku je spojovat a podporovat lidi a iniciativy odhodlané dělat pro ČR to nejlepší, co bude v jejich silách, především: zajímat se o lidi a svět okolo sebe, přemýšlet o problémech naší země a o jejich příčinách, diskutovat veřejně i v soukromí o možných řešeních, vytvářet vize žádoucí změny, angažovat se v jejich prosazování, rozvíjet vzdělávací a osvětovou činnost a jinak všestranně podporovat a kultivovat chuť žít,“ těmito slovy spolek popisuje svůj účel ve stanovách, které uvádějí, že za hospodaření odpovídá Mikuláš Minář.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:37 úterý 23. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      208
    • Haha
      49
    • Tvl
      29
    • Super
      27
    • Sladký
      21
    • Cože
      20
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...