Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Letná selhala, slova zrady a výtah k moci! Jeden z čelních chvilkařů nešetřil Mináře

    Milion chvilek pro demokracii jsi využil pro svou politickou kariéru, vzkázal Mikuláši Minářovi aktivista Zbyněk Ziggy Horváth. | foto: Koláž Expresu

    Rozhodnutí aktivisty Mikuláše Mináře vstoupit do politiky kritizují nejen členové opozičních stran, kteří ho dříve podporovali na Letné, ale odvrací se ti nejvěrnější. Jedním z nich je i písničkář Zbyněk Ziggy Horváth, jenž patřil k předním členům Milionu chvilek. Nyní mluví o zradě.

    „Nechci zatěžovat Milion chvilek úvahami o vstupu do politiky, proto jsem dal funkci k dispozici. Spolek to v sobotu přijal a zvolil si nového předsedu, kterým je Benjamin Roll,“ sdělil Mikuláš Minář, který tak popřel vše, co hlásal poslední tři roky. 

    Svému nástupci rozhodně nepřipravil pevnou půdu pod nohama. Několik hodin po tomto prohlášení to vypadá, že se Milion chvilek začíná rozpadat.

    „Mikuláš Minář právě zveřejnil svůj záměr založit nové politické hnutí. Považuji za důležité reagovat. Upřímně, otevřeně a snad i včas,“ vyjádřil se Ziggy Horváth, který do této chvíle stál věrně po Minářově boku.

    To je již minulostí. „Tvé jízdy se bohužel nezúčastním. Uvěřil jsem, že nám jde o podporu a sjednocení demokratických sil, a zaplatil jsem celým svým životem a dosavadním kreditem za jízdenku v jiném vlaku. Jak dobře víš, jsem jedním z těch, kteří vyslyšeli tvou výzvu a kandiduji jako nezávislý za STAN ve (svém) Zlínském kraji. Hanbou bych se propadl, kdybych měl přesednout a pokračovat v jízdě s někým, kdo nám, krajským lídrům Milionu chvilek, popřál šťastnou cestu se slovy, že se nesmíme dále exponovat v Milionu chvilek a na cestu se nám dostane nulové podpory, protože Milion chvilek přece nebude nikomu sloužit jako výtah k moci,“ cituje Horváth Mináře ve svém prohlášení. 

    Říká tak, že Minář své působení v Milionu chvilek využil jako vlastní výtah k moci. O tu se ale dělit nechce.

    „Ano, to jsou tvá slova. Tvrdá a pro lidi, kteří jdou hrdě do boje za záchranu hodnot, které nás spojují, věř mi, i velmi bolestivá. Co se týče našich společných ‚úspěchů‘, myslím, že je čas přiznat si chlapsky, že ony velkolepé demonstrace, pro jejichž úspěch jsme všichni dělali maximum, naprosto selhaly,“ říká na rovinu Horváth, podle něhož chvilkaři ve všem selhali, a to hlavně kvůli Minářovi a jeho hnutí, které se nyní rozhodl založit.

    „Milý a vzácný Mikuláši, přeji ti hodně štěstí ve tvé politické kariéře, pro kterou jsem spolu s tisíci dalších nevědomě udělal, co bylo v mých silách. Teď mě čeká spousta práce na záchraně zcela identického, léty prověřeného a zavedeného hnutí, které bude mít o dalšího soupeře na politické scéně více. Ano, budeme soupeři. Tvé hnutí nesebere jediný hlas Andreji Babišovi, komunistům ani dalším politickým šmejdům. Zásadně ale ohrozí tři demokratické subjekty bojující o přežití,“ vzkázal Minářovi Horváth, jenž působení Milionu chvilek pro demokracii na závěr označil za „jízdu smrti“, která nebyla jeho cílem.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:31 úterý 26. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      305
    • Super
      55
    • Trapas
      41
    • Sladký
      29
    • Cože
      25
    • Tvl
      24
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...