Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Komentář: Měli první prezidentku, teď mají dva gaye ve Veroně. Progresivnímu Slovensku máme stále co závidět

    Expremiér a předseda hnutí OLaNO, které sepřejmenovalo na SLOVENSKO Igor Matovič, ostře napadl Petera Pellegriniho. Na veřejnost vytahuje Pellegriniho fotky na dovolené s poslancem Petrem Náhlikem. | foto: Facebook Igora Matoviče.

    Finiš slovenské prezidentské kampaně přinesl zajímavé téma – je Peter Pellegrini gay? A co když je? To by ale mělo být přeci v progresivním Slovensku více než vítané.

    Igor Matovič,ten nezapomenutelný vládce chaosu z doby pandemie a iniciátor nákupu ruské vakcíny Sputnik, který s oblibou rozehrává „jaderné údery“ proti svým politickým oponentům, nedávno zveřejnil fotografii prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho, jak se prochází po italské Veroně s poslancem strany Hlas, Petrem Náhlikem. A co je na tom tak překvapivé? Matovič tvrdí, že Náhlik je Pellegriniho milenec. To je opravdu bombastické odhalení!

    Sexuální orientace kandidáta tak najednou vstoupila do horké fáze slovenské prezidentské kampaně. To je ten pokrok, jak ho máme rádi.

    Abyste to mohli plně ocenit, pojďme se na okamžik vrátit o rok zpět do parlamentních voleb v roce 2023, které vyhrála národovlastenecká koalice. Výsledek hned vyvolal obavy mezi LGBT+. Směr-sociální demokracie brojili proti genderové ideologii, a jejich šéf Robert Fico odmítal manželství pro stejnopohlavní páry, všem dávali jasně najevo, kde stojí. LGBT+ lidé tak rozhodně neočekávali, že by po těch volbách mělo dojít ke zlepšení jejich práv. A ještě vedle toho si pamatujeme útoky slovenských poslanců na nekonvenční vzhled dcery prezidentky Zuzany Čaputové a jak se relativizovala střelba v gay klubu Tepláreň.

    Politika u našich milých sousedů na Slovensku místy připomíná spíše jakési nedokonale smontované panoptikum. Ať už se o pravidelný příděl politického bizáru stará „multiotecko“ Boris Kollár, někdo z nepříliš důvtipných kotlebovských extremistů nebo blábolivý předseda parlamentu Andrej Danko, Slováci se se svými politiky prostě nenudí.

    A pak je tu kategorie Matovič, mistr blamáže a zkreslování, který se nenechal zahanbit ani během parlamentních voleb a začal útočit na šéfa Hlasu, Petra Pellegriniho, čím dál tím víc. V posledním týdnu kampaně zaútočil na Pellegriniho osobní život v homofobním videu. Zveřejnil údajné detaily z Pellegriniho soukromí, založené na fotografiích z roku 2021 z italské Verony, kde je údajně s poslancem strany Hlas, Petrem Náhlikem. Matovič tvrdí, že Pellegriniho a Náhlika spojuje nejen vztah, ale i majetek. „Jak je to jenom nechutné, že heterosexuální člověk může mít partnera nebo partnerku a nikdo s tím nemá problém, ale když je člověk jinak orientovaný, tak najednou je to předmět skandálu,“ praví Matovič ve svém videu.

    A kromě homosexuality se Matovič radostně pustil i do luxusního života, který si údajně tak rádi „teplí hoši ve službách státu“ užívají. Nutno říci, že Pellegrini, který se profiluje jako lidový kandidát a srdcem sociální demokrat, si v tomhle zavařil sám. Jeho absurdní vyjádření o tom, jak tísní pod bratislavským hradem v rezidenci boháčů v malém bytě o rozloze 88 metrů čtverečních, kde žije sám, pobavilo celé Slovensko. A co teprve to jeho „lidové“ létání v soukromém letadle? Pellegrini to vysvětluje tím, že když jde o lidi (a jejich hlasy), prostě se chce dostat ke svým voličům a pár tisíc eur mu není líto. Aby toho nebylo málo, Pellegrini přiznal, že využívá vilu s rozsáhlým pozemkem v bratislavské části Vrakuňa, aby se měl kde proskočit jeho pejsek Gery. Tím si na záda namaloval terč a Matovič toho umí zatraceně využít.

    Matovič zkrátka rád trolí politiky. Musíme uznat, že v tomhle je fakt dobrý. Možná nejlepší ve střední Evropě. A co teprve ta jeho satirická videa! Například to s Andrejem Bankem a jeho pipkou s čerešničkami, vás rozsekají smíchy až k samotnému pánu!

    Spor mezi Matovičem a Pellegrinim je osobní. Matovič nikdy nezapomene, že to byl právě Pellegrini, kdo se odštěpil od Smeru, vytvořil proti Ficovi nažehlenější HLAS a tím podle jeho slov oklamal Slovensko, že on bude tou brzdou Ficova parního válce. Navíc se stal oblíbencem Zuzany Čaputové, která s ním častěji jednala než s tehdejším premiérem Matovičem, kterému se postupně v chaosu hroutila vláda. Matovič proto nevynechá jedinou příležitost zaútočit na svého politického soupeře. Už před rokem neustále vytahoval jeho sexuální orientaci. Pellegriniho přejmenoval na Pelehrínu (peřinu?) Vytahoval červená tanga, možná skutečné, možná neexistující kompromitující fotografie a hluboké nemorální informace, jak říkal v rozhovorech.

    Slovensko je vždycky jiné, vždycky progresivní. Ale pojďme k podstatě. Utajená sexuální orientace a milenecký poměr s poslancem má být téma, které má ovlivnit výsledek voleb na Slovensku. To je to Slovensko, kde se báli LGBT+ lidé, že strana Směr-sociální demokracie, která brojila proti genderové ideologii, a její šéf Fico odmítal manželství pro stejnopohlavní páry. Ano, pamatujeme si to.

    Z Facebooku Igora Matoviče.

    Matovič je Matovič. Všichni od něj dávají ruce pryč, měli z něj strach a nechtěli s ním chodit do debat, ale teď, když jde o osud celého Slovenska a ta homosexuální karta přijde vhod, házet kameny je povoleno, protože Pellegriniho nechce přiznat svou orientaci a skrývá svou identitu. Hanba. A je to pro něj nejenom první, ale už podruhé. Pamatujete na tu dobu, kdy byl premiérem a údajně nechal vydavatele odstranit otázku o jeho homosexualitě? Když se to stalo, šéfredaktorka Katarína Šelestiaková rezignovala a označila krok vydavatele za politickou cenzuru.

    Ale zajímavé je, že pro progresivisty a hodnotové politiky, kteří tak rádi podporují LGBT+ lidi ve svém programu, je to v pohodě. Je to přeci Pellegrini, podržtaška Fica. A tak jsou někteří gayové na správné straně a někteří na špatné. Pellegriniho si však už zařadili sami. Ostatně, byli to právě politici Směru a Hlasu, a jejich koaliční partner SNS, kteří se vytrvale snažili o strašení obyčejných Slováků. Takže proč ne?

    Zajímavé je, že média dávají ruce pryč od pikatní kauzy. Nevidí, neslyší zlo? Pravdou je, že progresivní deníky jako Deník N nebo Deník SME Matovičovy hejty jen monitorují, nijak zvlášť je nekomentují.

    A pak tu máme ten vyšší zájem, Slovensko se přeci řítí do zahraničního průšvihu a může skončit s Maďary v náručí Ruska. Kandidát progresivistů Ivan Korčok je tedy jedinou nadějí, poslední pákou, která může naše sousedy z toho všeho vysvobodit. A my všichni v Česku už teď Slovákům závidíme, stejně jako jsme jim záviděli prezidentku Zuzanu Čaputovou. A tak teď na chvíli odložíme hyperkorektnost, gender, body shaming a všechny ta archaická chování homofobů a budeme se škodolibě smát a ukazovat prstem, když si někdo dělá prdel ze dvou gayů.

    Nad Tatrou se blýská, když dva gayové prochází Veronou...

    Ať žije progresivní Slovensko!

    Fotogalerie