Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jakl o Fridrichové: Je to legrační samožer, chce na sebe jen křečovitě upozornit

    Chování Fridrichové se Jaklovi vůbec nelíbí. | foto: Koláž Expresu

    Voliče starších 40 let posílala mimo republiku, aby se v zemi zklidnila situace. Teď za svůj kontroverzní příspěvek na Twitteru moderátorka Nora Fridrichová (41) dostává slušnou sprchu ze všech stran. Expresu se ke hvězdě České televize vyjádřil i Ladislav Jakl (59), člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Co si o Fridrichové myslí?

    Ladislav Jakl se zařadil po bok populárních politiků, jako je například Jaroslav Foldyna, Václav Klaus mladší či Pavel Novotný, kteří pro chování Nory Fridrichové nemají pochopení.

    „V pořádku to jistě není. Výrok vypovídá o jejím nitru. Tihle lidé jsou přesvědčeni, že oni na nevkusné žertování mají právo, ale kdyby si to zkusil někdo jiný a terčem mu byli její oblíbenci, ječeli by jak sirény,“ míní Jakl, podle něhož by měla v následujících dnech Rada České televize posoudit, jestli chování moderátorky není v rozporu s kodexem veřejnoprávního média.

    Jakl se dále pokusil vysvětlit, co za twitterovými příspěvky Nory Fridrichové možná vězí. 

    „Ona je především takový až legrační samožer, je samolibá a do svého vlastního šarmu zamilovaná až po uši. Její výroky jsou už delší čas jen projevem křečovité snahy na sebe upozornit,“ míní devětapadesátiletý bývalý poslanec.

    Nora Fridrichová pálí dál.

    Podle Jakla by měli novináři na sociální síti vystupovat, jak chtějí. Jejich redakce by ale měla posuzovat, jestli některé excesy nepoškozují její renomé. 

    „Televize, kterou povinně platí všichni poplatníci, je povinna o svou pověst pečovat dvojnásob. Lidé v České televizi asi ale mají pocit, že její renomé už víc poškodit nelze, když to odmítají řešit,“ říká Jakl.

    Redakce Expres.cz se v minulých dnech snažila získat od České televize vyjádření. Zajímalo nás například právě to, jestli je chování Fridrichové v souladu se stanovami ČT. 

    Tisková mluvčí Karolína Blinková na námi zaslané e-maily vůbec nereagovala. Po telefonu nám slíbila urychlenou reakci. Té jsme se ale i přes pravidelné připomínání nedočkali...

    Mluvčí nám poté sdělila, že nefungují počítače a vyjádření nám bude zasláno SMS zprávou. Žádnou SMS zprávu jsme ale do dnešního dne neobdrželi. Na další žádosti o vyjádření už mluvčí nereagovala...

    „Je to další arogantní projev fungování České televize. U normálního soukromého média zodpovídá za své zaměstnance management a ten se zase zodpovídá vlastníkovi, v jehož zájmu je dobré fungování firmy. Vlastníkem České televize je stát, ale ten ji vlastně nijak nekontroluje, neboť je předem zděšen, že bude obviněn z ohrožení údajné nezávislosti,“ komentuje počínání České televize Jakl.

    Moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová na svém Twitteru už delší čas popichuje veřejnost svými provokativními příspěvky. 

    Největší ohlas vzbudil její poslední tweet, v němž hvězda České televize ironicky uvedla, že by situaci v zemi prospělo, kdyby voliči starší 40 let odcestovali ze země.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 8:45 neděle 6. října 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      133
    • Trapas
      36
    • Tvl
      24
    • Haha
      20
    • Cože
      18
    • Sladký
      18
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...