Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Koronavirus jako příležitost? Rohlik.cz je nejlepší volbou, kde teď nakupovat, říká majitel

    Online supermarket Rohlik.cz má napilno, lidé v panice z šířícího se koronaviru zuřivě skupují především trvanlivé potraviny a hygienické potřeby. Logicky jde o cestu, jak veřejnost právě k online nakupování zlákat. Nezašel ovšem Rohlík příliš daleko? Na jeho stránkách se objevilo doporučené bezpečnostní opatření, které přitom ministerstvo vůbec nevydalo!

    V marketingu Tomáš Čupr chodit umí, a tak v Evropou se šířícím koronaviru logicky ucítil příležitost. 

    Lidé skupují trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, regály se začínají vyprazdňovat. K Rohlíku se proto začínali upínat i lidé, kteří byli zvyklí nakupovat na vlastní pěst.

    „Připravujeme se na to, jsme nejlepší způsob, jak nakoupit v době, kdy opravdu není vhodné chodit mezi spoustu lidí do supermarketu,“ řekl Čupr lišácky magazínu Forbes.

    Nechal se také slyšet, že Rohlik.cz aktuálně za den prodá tolik, co jindy za týden. A že se výše objednávky průměrně zvedla o několik stovek korun. Tím samozřejmě motivoval potenciální zákazníky, aby s vytvářením zásob neotáleli.

    Regály v českých obchodech zejí prázdnotou.

    Včera ovšem Rohlik.cz se svou koronavirovou kampaní přestřelil. A tak trochu možná rozšířil paniku.

    „Omlouváme se, že některé položky jsou kvůli vyššímu než obvyklému zájmu nedostupné. Tvrdě na tom pracujeme a nové zásoby budou k dispozici již zítra. Do pátku pak budeme mít zásobu na mnoho týdnů. V rámci doporučovaných bezpečnostních opatření je lepší zůstat doma, tak prosíme, mějte strpení, můžete se na nás spolehnout,“ objevilo se rovnou na hlavní liště webu.

    Regály v českých obchodech zejí prázdnotou.

    Problém ovšem je, že Ministerstvo zdravotnictví žádné takové opatření nevydalo. Varovalo pouze, že by se lidé měli vyhnout severoitalským oblastem, kde koronavirus udeřil. 

    Varování tak velmi brzy ze stránek Rohlíku zmizelo. A Čupr si začal sypat popel na hlavu.

    „Už to měníme. Tým vycházel z nějakých předpokladů, ale to doporučení je zdržovat se mimo místa s velkým výskytem osob. Je to chyba,“ řekl serveru iRozhlas.cz.

    V Německu berou nakupování zásob opravdu vážně.

    Skutečný boom prý Čupr očekává ve chvíli, kdy se v Česku objeví první nakažený. To podle něj zřejmě nebude trvat dlouho.

    Reakce Tomáše Čupra pro Expres

    Expresu se k článku vyjádřil i samotný majitel Rohlik.cz Tomáš Čupr. 

    „Na koronavirus nevytváříme žádnou marketingovou komunikaci a jen z provozních důvodů a kvůli vysokému počtu vyprodaných položek informujeme naše zákazníky, že pracujeme na doskladňování zásob, aby se na nás mohli spolehnout. Panika začala dříve, než jsme našim zákazníkům začali informace poskytovat. Regály v kamenných obchodech byly prázdné o den dva dříve,“ sdělil nám úspěšný podnikatel.

    „Skutečnost, že si zákazníci navyšují zásoby trvanlivých potravin průběžně, vnímáme jako prevenci úplného vyprodání ve chvíli, kdy by k reálnému problému a panice skutečně došlo. Máme tak možnost reagovat na zájem zákazníků o trvanlivé zboží jeho průběžným doplňováním,“ dodal.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:50 pátek 26. června 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      134
    • Haha
      67
    • Super
      39
    • Sladký
      37
    • Tvl
      36
    • Cože
      34
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...