Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nesrocujte se a buďte raději doma? Takhle to vypadalo v jednom z pražských parků!

    Víkendové jarní teploty opět prověřily Česko a dodržování nařízení v souvislosti s koronavirem. Těch, co kašlou na ostatní a nouzový stav si pletou s dovolenou, se našlo celkem dost. Pražské parky i cyklostezky v okolí metropole praskaly ve švech, jako by se snad covid-19 středu Evropy obloukem vyhnul.

    „V Riegráčích zřejmě rozdávali roušky a respirátory ZDARMA... Nebo si to nedovedu vysvětlit?!“ napsala na sociální síť žena, kterou zarazilo, jak si někteří spoluobčané vykládají nouzový stav a omezený pohyb osob. V Riegrových sadech nic nenasvědčovalo tomu, že by Česko bojovalo s pandemií koronaviru, který způsobuje onemocnění covid-19.

    I přes apely vlády, nařízení zdravotníků a epidemiologů se stále najde dost těch, kdo mají pocit, že jich se nebezpečná nákaza netýká, vždyť jim přece nic není. Tak co by o víkendu seděli doma!

    „Doufám, že tohle někdo zveřejní v TV a můžou nás ukázat ve světě, co je náš národ za idioty. Je mi smutno z lidské bezohlednosti,“ reagovala jedna z dam, které video z parku utvrdilo v tom, že některým z nás nebylo do vínku naděleno příliš inteligence a empatie.

    Lidé, kteří kašlou na nařízení a z nebezpečného koronaviru si nic nedělají, se bohužel najdou napříč celou Evropou. „Nejen my. Dnes jsem viděla záběry z Berlína, kde to bylo stejný,“ přispěla do diskuze další žena. Těžkou hlavu obávaný covid-19 nedělá ani lidem v Dánsku a dalších evropských zemích, kde se zejména mladí po zavření podniků přesunuli do parků a volných prostranství a „nerušeně“ se tu baví a popíjejí.

    „Je to hrozná bezohlednost a nechápu, k čemu to pak děláme. Tyhle lidi jsou jen tupci,“ rozhořčila se další. 

    Podobně jako v Riegrových sadech to o víkendu vypadalo i na cyklostezkách v okolí metropole. Pěkné počasí vylákalo snad i ty, kdo na kole nebo bruslích nikdy nestáli a obuli si je jen proto, aby měli výmluvu, proč „museli ven“.

    „Parky a příroda jsou, pokud vím, povolené. Chápu, že tohle není určitě v pořádku, ale je spousta míst, která nejsou plná lidí, a nevidím nic špatného na tom jít ven, kde nejsou téměř lidi, mít roušku a udržovat nějaký ten odstup,“ kontrovala jiná diskutující.

    A v tom je právě ten problém. Na bezpečnou vzdálenost nebylo v mnohých parcích a cestách místo, když je lidé vzali útokem. Slova ministra vnitra Jana Hamáčka o povolených procházkách si pak někteří vyložili jako zelenou pro „srocungy“ a vytvoření rojnice...

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:13 pondělí 27. července 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      352
    • Super
      79
    • Tvl
      79
    • Cože
      44
    • Haha
      40
    • Sladký
      32
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...