Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Chceme víc, nebo omezíme provoz, vyhrožuje šéf ČT, zatímco Fridrichová šije do vlády

    V České televizi nevědí, co dělá levá a co pravá. Její šéf Petr Dvořák žehrá na poměry a dává ultimáta ve snaze vymoci víc peněz od koncesionářů, Nora Fridrichová se přitom rádoby vtipně obouvá do vládních nařízení a nešetří ani „obyčejné“ smrtelníky. Je právě tohle ta správná taktika v boji o víc peněz?

    „Význam veřejnoprávní televize se ukazuje vždy, když se společnost dostává do nějaké krize. Ať už jsou to přírodní pohromy, nebo to, co je teď. ČT se dokáže mobilizovat rychle a díky vysoké kvalitě se stáváme hlavním zdrojem informací, ke kterému se lidé obrací,“ řekl v rozhovoru pro Hospodářské noviny generální ředitel České televize Petr Dvořák, který využil koronaviru k tomu, aby v budoucnu opět navýšil rozpočet.

    „Ten tlak na nás loni možná vznikal i proto, že se dlouho naštěstí nic zásadního nedělo. A to dalo šanci všem nepřátelům, kteří se o nás otírali, zpochybňovat řadu detailů, protože celkový význam veřejné služby nebyl tak jasně vidět. Teď když vidí, co děláme a jak pomáháme, jsou zticha, protože by to nebylo populární,“ přihřál si svou polívčičku. 

    V minulosti opakovaně čelil kritice za nehospodárné a nepříliš průhledné hospodaření veřejnoprávního média, a protože nejlepší obranou je v takových chvílích útok, vydal se v době koronaviru do boje. 

    „Mám zkušenost, že se to stává v pravidelných cyklech. Až se to přežene, tak všechny výtky přijdou znovu na přetřes,“ politoval se budoucna Dvořák, který vyhrožuje, že se buď budou muset zvýšit koncesionářské poplatky, nebo televize omezí to, co dělá. 

    To je skvělý nápad. Začít může třeba u Nory Fridrichové, která svými slovy na sociálních sítích rozhodně nevytváří ideální podmínky pro vyjednávání o zvýšení poplatků, které by navýšily už tak dost velkorysý rozpočet ČT.

    Hvězda pořadu 168 hodin totiž nevynechá jedinou příležitost, aby se otřela o vládu. Klidně se ale pustí i do samotných koncesionářů, taková je to revolucionářka.

    „Zahájila jsem promořování tím, že jsem bez roušky vylezla před plot a udělala pár kroků. Pak to ale zrušili, tak jsem zase zalezla,“ vtipkovala nedávno moderátorka.

    „Přátelé, navrhuju vyzkoušet úplně všechny varianty, ono to nějak dopadne,“ komentovala opatření vlády a hygieniků pár dní předtím. 

    Obula se ale i do „obyčejných“ lidí, protože když se Nora ve svém žertování rozjede, není k zastavení. „Jinak teda je zjevné, že Vysoká škola života je navzdory karanténě v plném provozu a zejména kurs epidemiologie má zcela obsazené kapacity!“ poznamenala na adresu všech, kdo se ke koronaviru vyjadřují. 

    Vskutku svérázný způsob, jak si říci o víc peněz. Tím si rozhodně veřejnost, zákonodárce i vládu nakloní na svou stranu. Ti se budou chtít rozdat, jen aby měla Fridrichová a její družina „správňáků“ dost peněz.

    „Objevují se tady obavy, že koronavirus bude znamenat katastrofu v Africe. Takže: Pravděpodobnost dožití je nyní v Africe cca 64 let. V Itálii, kde virus řádil nejvíc, je to o 20 let víc. Tudíž ti, kterých by se to mohlo týkat, jsou většinou už dávno mrtví...,“ nechal se na Twitteru slyšet komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk.

    Člověk po těchto slovech chápe, že Petr Dvořák žehrá na poměry a žebrá o peníze zrovna na tomto místě, že ano...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:24 středa 5. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      335
    • Super
      78
    • Haha
      54
    • Cože
      43
    • Tvl
      41
    • Sladký
      34
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...