Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Megalomanská oslava kontroverzního boháče Romana: Přišel Bartoška i dobrý přítel Topolánek

    Oslava 50. narozenin bývalého šéfa ČEZ Martina Romana byla plná zajímavých jmen. | foto: iDNES.cz

    Párty se spoustou mimořádně pikantních jmen. Bývalý šéf energetického gigantu ČEZ Martin Roman v Londýně, kde aktuálně s rodinou žije, uspořádal velkolepou oslavu padesátých narozenin. Do luxusního pánského klubu mu přišel popřát třeba i exministr Mirek Topolánek nebo šéf karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška!

    Bývalý šéf ČEZ a kdysi jedna z nejvlivnějších osob České republiky Martin Roman oslavil padesáté narozeniny. A protože byl přímo vyhlášený konexemi na nejrůznější politiky a podnikatele, poblahopřát mu přijela i některá velmi pikantní jména.

    Deník MF DNES v luxusním pánském klubu The Travellers v Londýně, kde Roman aktuálně žije a studuje tam investování do nemovitostí, „vyhmátla“ třeba i takového expremiéra Mirka Topolánka s manželkou a někdejší místopředsedkyní Poslanecké sněmovny Lucií Talmanovou.

    Právě za Topolánkovy vlády měl ostatně Roman vůbec největší vliv na politické dění v Česku. Aby ne, oba muže pojí pevné přátelské pouto. Běžně spolu například tráví dovolenou, jako třeba kdysi na jachtách v toskánském Monte Argentariu.

    Oba dva patří do party vlivných byznysmenů a politiků, kteří se v Toskánsku scházeli a kteří si v červnu dali společné dostaveníčko v luxusní pražské restauraci Aureole.

    Mirek Topolánek je Romanovým dobrým přítelem.

    Nechyběla ani další zajímavá jména z oblasti byznysu. Třeba developer Luděk Sekyra nebo herec a prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška.

    Ten se s Romanem nepochybně poznal v dobách, kdy byla společnost ČEZ právě filmovému festivalu generálním partnerem.

    Dárek přinesl i šéf karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška.

    Zajímavé je, že se podle informací Expres.cz oslavy Martina Romana měl účastnit i ředitel České televize Petr Dvořák. Ten byl spatřen v neděli večer v letadle na pravidelné lince mezi Londýnem a Prahou, a to i s celou rodinou.

    Požádali jsme o vyjádření mluvčí České televize, ale ani po několik urgencích se k účasti generálního ředitele Petra Dvořáka na oslavě Martina Romana nevyjádřila a vypnula si telefon.

    Oslava probíhala v noci ze soboty na neděli.

    Martin Roman

    Párty Martina Romana se nesla v českém duchu. Na budově prestižního klubu vlála česká vlajka. Pro hosty byl dokonce připraven červený koberec.

    Roman žije v Londýně od roku 2014. Spekulovalo se o tom, že se do ústraní stáhl ze strachu před trestním stíháním, údajně se totiž podílel na některých kontroverzních projektech.

    Zejména premiér Andrej Babiš se nechal několikrát slyšet, že bývalý šéf ČEZ napáchal miliardové škody.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:39 úterý 10. března 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      98
    • Super
      41
    • Tvl
      37
    • Sladký
      36
    • Haha
      32
    • Cože
      32
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...