Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Smutný obraz koloběžkové Prahy: Lime jsou úplně všude, už i ve Vltavě

    Parkují uprostřed chodníků i silnic a lidé na nich ohrožují chodce, to namísto jízdy po silnici. Zelené koloběžky Lime lidem natolik lezou krkem, že je raději ničí a likvidují. Neplatí to zdaleka jen pro francouzský Lyon, kde před pár dny aktivisté během tří hodin vylovili přes sto koloběžek z řeky, obrovské problémy má Praha. A tak se místní se zeleným strašákem vypořádávají po svém.

    Koloběžky Lime štvou obyvatele francouzského Lyonu tak moc, že se je rozhodli likvidovat dost svérázným způsobem. Prostě je hází do řeky. Desítky potápěčů se před několika dny vydalo do vod Saôny a Rhôny a během tří hodin jich vylovili přes stovku.

    Francouzům po celé zemi totiž zelené elektrokoloběžky přerostly přes hlavu. Za poslední dobu se jen v Paříži odehrály dva případy, kdy jejich bezohledným využíváním došlo ke zranění. Nejprve byla vážně zraněna doprovázející hudebnice pařížské opery, pak dokonce jezdec na koloběžce srazil matku se sedmitýdenním dítětem. Naštěstí se ani matce, ani kojenci nic nestalo.

    Problémy ale neřeší ani zdaleka jen Francie. A pro další příklad nemusíme vůbec daleko. V ulicích Prahy jsou běžnou věcí jak jezdci prohánějící se neohroženě po chodníku, tak i nekonečný boj s koloběžkami zaparkovanými úplně všude.

    I takhle to vypadá v dnešní Praze.

    Koloběžky Lime jsou všude po Praze: parkující uprostřed chodníku, v koších i ve Vltavě.

    Někteří koloběžky zaparkují prostě tam, kde z nich slezou.

    Někteří neváhají koloběžky zaparkovat třeba i v metru.

    Celosvětová společnost Lime má v Praze v oběhu přibližně 1500 strojů. Parkovacích míst je ale oproti tomu těžký nedostatek. A tak musíte obcházet stroje stojící uprostřed chodníku, ale třeba i silnice. Poslední dobou je vidět, že Pražany elektrokoloběžky vytáčí stejně jako Francouze.

    I takto vypadá dnešní Praha.

    Tohle si někteří o elektrických koloběžkách myslí.

    V návaznosti na akci v Lyonu došlo i ve Vltavě, konkrétně u ostrova Kampa, k výlovu koloběžek. Fotografie se objevila na Facebooku. Konečný počet zelených úlovků neznáme, podle fotografie to ale bylo nejméně osm kusů.

    Stejně jako v Lyonu končí i v Praze spousta koloběžek v řece. Podívejte, kolik se jich dá vytáhnout z malého kousku Vltavy.

    To ale není zdaleka vše. Na facebookové stránce No_Lime_Prg se objevuje čím dál více fotografií nejen nevhodně zaparkovaných, ale také zdevastovaných a odhozených koloběžek. 

    Některé koloběžky končí v koši...

    Praha je plná rozlámaných koloběžek.

    Koloběžky Lime se válejí úplně všude.

    A pokud má Praha zlepšovat svou pošramocenou image města, které berou turisté a opilecké partičky útokem, toto cesta rozhodně není.

    Ve dvou a po chodníku. Tenhle pár se s tím vůbec nemaže.

    Na další fotografie dokumentující, jaký problém elektrické koloběžky Lime pro Prahu představují, se podívejte v galerii. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 5:58 úterý 21. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Sladký
      56
    • Cože
      54
    • Super
      52
    • Haha
      51
    • Trapas
      51
    • Tvl
      51
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...