Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Čtvrteční teror nepřežila atletka (†20): Smutní legenda Hejnová i běžec Hodboď

    Čtvrteční masakr na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v centru Prahy si vyžádal celkem 14 nevinných životů. Postupně se začínají šířit příběhy obětí šíleného vraha Davida K. Mezi zesnulé patří i talentované koulařka Klára Holcová (†20), která patřila mezi velké naděje české atletiky. Její skon zdrtil i známé české sportovce. Truchlí například Zuzana Hejnová (37) či Kristiina Mäki (32). Dojemná slova do nebe poslal i běžec Lukáš Hodboď (27), který před časem tragicky přišel o milovaného bratra Ondřeje (†19).

    O smrti nadějné koulařky Kláry Holcové, která nepřežila čtvrteční teror na filozofické fakultě, informoval Český atletický svaz na sociálních sítích.

    Klára byla nejenom talentovaná sportovkyně, ale také pilná studentka archivnictví a bohemistiky.

    „S obrovskou bolestí jsme přijali zprávu, že jednou z obětí tragického útoku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy je Klára Holcová. Nadějná atletka reprezentovala Starou Boleslav a ve vrhu koulí získala devět medailí na domácích šampionátech. Všem pozůstalým vyjadřuje Český atletický svaz upřímnou soustrast. Je nám to nesmírně líto,“ uvedl svaz na sociálních sítích, kde se objevila i fotografie Holcové.

    Smrt nadané sportovkyně zdrtil známé české atlety. Upřímnou soustrast vyjádřily například legendární Zuzana Hejnová, mílařka Kristiina Mäki či mladá sprinterka Nicole Bendová.

    Dojemný vzkaz do atletického nebe poslal běžec Lukáš Hodboď, který velmi dobře ví, jak moc velká bolest je, když člověk přijde o někoho blízkého. Před třemi lety spáchal sebevraždu skokem z okna jeho milovaný bratr Ondřej.

    „Upřímnou soustrast rodině a známým. Bolest časem zeslábne, ale vzpomínky na hezké chvíle vám zůstanou věčně. Držte se,“ vzkázal pozůstalým Hodboď.

    Jak již bylo výše zmíněno, hlavní disciplínou zesnulé Kláry Holcové byl vrh koulí, v němž hrdě reprezentovala Českou republiku na dvou mezistátních turnajích. Dařilo se jí ale také v hodu diskem. V roce 2017 se zúčastnila Olympiády dětí a mládeže.

    Fotogalerie